Supa poloneza de carne cu legume

Supa poloneza de carne cu legume (supap2)   imagine reteta
Asa-i ca nu strambati din nas daca va scriu ca e cu sfecla rosie? Eu nu am strambat deloc nici inainte pentru ca imi place sfecla rosie nici dupa pentru ca are un gust excelent. Reteta e extrem de simpla, o am de la colega mea Claudia care a fost in Polonia de mai multe ori si mi-a impartasit cateva retete… toate cu sfecla rosie, am inteles ca polonezii adora aceasta leguma.
Ingrediente:

1 os de porc cu ceva carnita ( crud nu afumat, puteti folosi rasol)
3 morcovi
2 buc pastarnac
200 g telina radacina
200 g varza
1 sfecla rosie ( 300 g)
3 cartofi
4-5 linguri mazare
4-5 linguri fasole verde
2-3 rosii
sare, otet

Spalam osul de porc ( puteti folosi rasol) si il punem la fiert in 3 litri apa rece. Cand da in clocot adaugam, morcovii, pastarnacul , telina si sfecla taiate bucatele. Adaugam varza taiata fideluta, sare si rosiile taiate felii sau daca vreti putin bulion. Lasam sa fiarba si cand carnea este fiarta, scoatem osul cu carne, alegem ce putem de pe el si punem inapoi in ciorba. Adaugam cartofii taiati cubulete, mazarea si fasolea verde ( eu am folosit mazare si fasole congelata). Lasam sa fiarba si gustam , daca mai trebuie sare putem adauga. Eu am pus putina vegeta la inceput.
Acrim doar cu otet.
Supa poloneza de carne cu legume (supap3)   imagine reteta
Servim obligatoriu cu smantana.
Daca tineti post renuntati la carne si la smantana. 
Supa poloneza de carne cu legume (supap1)   imagine reteta

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: .
loading...

6 comentarii la reteta Supa poloneza de carne cu legume

  1. Just me

    INTERESANTA RETETA!..ARATA FOARTE BINE..TINE SI PENTRU MINE O PORTIE:))PUPICI!

    Raspunde
  2. Oana

    no la fix a venit reteta asta! asta o sa gatesc deseara la baieti ::)
    arata minunat. yammi.

    multu frumos de idee
    Oana

    Raspunde
  3. Amalia

    Tin, tin :)).

    Raspunde
  4. Amalia

    Oana draga, sigur o sa le placa si gustul si culoarea :).

    Raspunde
  5. dorina

    si eu fac foarte des ciorba asta ,doar ca sfecla o pun dupa varza si o pun data prin razatoare. Se face foarte des in zona noastra. Mie imi place si cu carne de gasca sau rata, e fff buna :)

    Raspunde
    • Amalia

      Dorina daca ai sti de cadn nu am mai mancat carne de gasca :)…

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>