Pulpe picante de pui


Denumirea care-mi vine in minte este Red Hot Chilli … Chicken :)). E pui , e rosu si e picant ! Dupa cum ma cunoasteti deja, nu scriu o reteta complicata asa ca o puteti incerca in orice zi din saptamana.

Ingrediente:

4 pulpe intregi de pui
3-4 lingurite de mustar picant
8 catei de usturoi intregi si necuratati
zeama de la o jumatate de lamaie
4 linguri ulei
2 ardei chilli uscati
2 linguri de ketchup iute
4-6 linguri sos de tomate
sare, piper, boia iute

Preincalzim aragazul la 75 de grade. Ascutim bine cutitul , ca nu l-am mai ascutit de mult, spalam pulpele si le taiem pe fiecare in doua. Le crestam pana la os si apoi le asezam intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Punem cateii de usturoi printre ele si in taieturi. Saram, piperam punem boia si le ungem cu mustar . Stoarcem lamaia, apoi acoperim cu o folie de aluminiu si coacem 40 de minute.

Zdrobim bine ardeii si ii amestecam cu ketchupul si sosul de rosii. Scoatem tava de la cuptor, luam folia si ungem pulpele cu acest amestec.

Bagam inapoi la foc mare timp de 5-10 minute pana fac o crusta frumoasa.

Servim cu ceva caloric , respectiv cartofi prajiti :). Daca nu va place picant renuntati la ardei si folositi mustar dulce si ketchup dulce.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...

19 comentarii la reteta Pulpe picante de pui

  1. Saveurs et Gourmandises

    Une bonne recette bien épicée
    Je note pour essayer.
    A bientôt Amalia.

    Raspunde
  2. MadameCacharel

    Ce bine arată!

    Raspunde
  3. Amalia

    Thank you very much, hope you like it :).

    Raspunde
  4. Amalia

    Madame Cacharel multumesc !

    Raspunde
  5. Ruxi

    multumim pt reteta ;) jos palaria…ca intotdeauna Amalia ;)

    Raspunde
  6. Cristina

    In momentul asta, am copanelele in cuptor…. Abia astept sa iasa de acolo.

    Raspunde
  7. Amalia

    Cristins sper sa fioe pe gustul tau :).

    Raspunde
  8. Mihai

    mie imi da cu radical gradele alea celsius … ma aflu si la 2000 de m altitudine . Sunt in ceatza totala la propriu si la figurat. 75 sau 175 ???

    Raspunde
  9. Amalia

    Mihai 75, adica foc mic sa se patrunda bine :).Dupa ce iei folia si le ungi cu amestecul de ardei se baga la foc mare sa se rumeneasca. Sa-mi scrii cum ti-au iesit.

    Raspunde
  10. Fabiana

    Amalia esti exceptionala!Ador retetele tale si cel mai mult imi place faptul ca sunt usor de facut chiar si pentur cei mai putini priceputi in bucatarie…
    Imi place mult reteta asta totusi am nevoie de un sfat,imi plac carofii prajiti dar in ultima vreme incerc sa renunt la tot ce este prajit,imi poti sugera te rog o alta granitura care sa mearga de minune cu pulpele picante fie de cartofi sau orce altceva?Iti multumesc mult

    Raspunde
  11. Amalia

    Fabiana multumesc mult… poti incerca Cartofi crocanti cu malai ii gasesti la Garnituri sau ceva care merge de minute cu carnea picanta este salata de cus cus de aici:
    http://www.haisagatim.ro/2010/01/aripioare-de-pui-picante-cu-salata-de.html

    in rest orez sau legume … uita-te te rog la Garnituri :).

    Raspunde
  12. malvinared

    Iti multumesc mult Amalia,se pare ca ne-am gandit la acelasi lucru,am pregatit cartofi crocanti cu malai si pulpele picante si totul a fost delicios!Multumesc mult pentru sfat si pentru reteta,abia astept sa mai incerc una din retetele tale,sper sa reusesc sa le incerc pe toate:)Ah si bineinteles abia astept sa ne mai surprinzi cu o noua reteta!

    Raspunde
  13. Anonymous

    sunt delicioase preparate asa!!abia am asteptat sa le scot din cuptor.felicitari pt pricepere!!

    Raspunde
  14. Anonymous

    Super arata reteta ta…dar as putea folosi piept de pui in loc de pulpe ?

    Raspunde
  15. Amalia

    Sigur ca da ,sa-mi scrii daca ti-a placut cum a iesit :).

    Raspunde
  16. cristina

    acum am terminat de mancat:P…..sincer sunt mortale ……sotul meu a mancat 2 pulpe, parca nu mai vazuse pulpe in viata lui:)) felicitari Amalia pentru blog si bafta pe mai departe. Abia astept sa mai incerc si alte retete de la tine ….

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag, dupa pulpe merge si o bere rece :)

      Raspunde
  17. Karina

    buna retzeta bravo

    Raspunde
  18. Karina

    si amalia de cate ori vad pulpele mi se face foame :))
    mai ales ca au cartofi langa ele :))))

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>