Prajitura Oana


Si ultima prajitura , reteta o am de la vecina mea, se face destul de usor desi eu am avut niste peripetii cu o foaie :).
Ingrediente:

Foi:
200g faina
50 guntura ( sau 100g unt)
100g zahar pudra
1 lingurita amoniac
1 ou
1 lingura cacao
2 linguri lapte

Blat:
6 albusuri
170g zahar
1 zahar vaniliat
100g faina
150g rahat taiat bucatele
150g nuca prajita si macinata

Crema:
6 galbenusuri
150g zahar
1 lingura apa
250g unt
2 plicuri zahar vaniliat

Glazura
150g ciocolata de menaj
50g unt
optional nuci tocate sau fistic

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi care se coc pe fundul tavii la foc potrivit. Neaparat sa folositi hartie de copt, eu le-am intins direct pe hartie, am mai presarat faina sa le pot intinde altfel se lipeau. Se coc foarte repede cam 3-4 minute. Cand devin maronii pe margini sunt gata.

Tava mea de prajituri este mai lunga si mai ingusta ( 40×27) dar se foloseste o tava obisnuita de prajituri din aceea cu margini inalte.
Pentru blat, batem albusurile bine, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana acesta se topeste. Adaugam faina lingura cu lingura amestecand peste cap, apoi la fel procedam si cu nuca si la sfarsit adaugam rahatul ( taiat cu un cutit trecut prin faina).

Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt , timp de 15 minute la foc mic. Facem proba cu scobitoarea si daca este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema; frecam galbenusurile cu zaharul si o lingura de apa , pe baie de aburi pana se ingroasa ( in prima poza e pe abur, in a 2-a e crema racita) . Cand se raceste adaugam treptat untul si zaharul vaniliat. Mixam bine.

Punem foaie, crema, blat, crema, foaie si apoi glazura de ciocolata ( topim ciocolata impreuna cu untul la foc mic sau pe baie de aburi ).

Presaram nuci tocate.

Lasam sa stea la rece de pe o zi pe alta si taiem cu un cutit pe care-l tinem putin in apa calda ( sa nu se crape glazura cand o taiem). Scuze pentru ultimele poze :) eram in foarte mare graba .

Prajitura incercata de Lumy aici

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


19 comentarii la „Prajitura Oana”

  1. Buna! In primul rand felicitari pentru ceea ce faci!
    In al doilea rand, stiu si eu o prajitura cam ca a ta, doar ca in loc de foile facute in casa, folosesti foi de napolitane, din comert si se numeste "Rumba" este foarte buna; tot asa trebuie sa stea macar o zi ca sa se inmoaie foile, iar in blatul de la mijloc mult rahat si nuci; deci aproape identica, cu a ta; cand ai timp, sa o incerci si sa imi zici cum ti-i se pare;
    Bafta in continuare si la cat mai multe retete :*

  2. draga AMALIA , am facut prajitura asta de Sf Vasile, a fost foarte apreciata de musafiri ; foile mi-au cam dat batai de cap ,abia am reusit sa le intind pe tava, dar pana la urma am reusit; rahat nu i-am pus nu-l mananca fata mea; ca sa te conving iti las adresa mea blog
    http://romaniankitchen.wordpress.com/, am mai pus ochii pe o prajitura facuta de tine pe care am de gand sa o fac de lasata secului, e vorba de Tosca.

    o zi buna , luminita

  3. amy..marti e ziua mea si dumineca am musafiri,daca fac prajitura ta si in loc de nuci pun alune nesarate are ceva??nu am nuci si in Timisoara is 40 ron kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.