Prajitura Oana

Prajitura Oana (IMG 7482)   imagine reteta
Si ultima prajitura , reteta o am de la vecina mea, se face destul de usor desi eu am avut niste peripetii cu o foaie :).
Ingrediente:

Foi:
200g faina
50 guntura ( sau 100g unt)
100g zahar pudra
1 lingurita amoniac
1 ou
1 lingura cacao
2 linguri lapte

Blat:
6 albusuri
170g zahar
1 zahar vaniliat
100g faina
150g rahat taiat bucatele
150g nuca prajita si macinata

Crema:
6 galbenusuri
150g zahar
1 lingura apa
250g unt
2 plicuri zahar vaniliat

Glazura
150g ciocolata de menaj
50g unt
optional nuci tocate sau fistic

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi care se coc pe fundul tavii la foc potrivit. Neaparat sa folositi hartie de copt, eu le-am intins direct pe hartie, am mai presarat faina sa le pot intinde altfel se lipeau. Se coc foarte repede cam 3-4 minute. Cand devin maronii pe margini sunt gata.
Prajitura Oana (oana1)   imagine reteta
Tava mea de prajituri este mai lunga si mai ingusta ( 40×27) dar se foloseste o tava obisnuita de prajituri din aceea cu margini inalte.
Pentru blat, batem albusurile bine, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana acesta se topeste. Adaugam faina lingura cu lingura amestecand peste cap, apoi la fel procedam si cu nuca si la sfarsit adaugam rahatul ( taiat cu un cutit trecut prin faina).
Prajitura Oana (oana2)   imagine reteta
Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt , timp de 15 minute la foc mic. Facem proba cu scobitoarea si daca este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Prajitura Oana (oana3)   imagine reteta

Prajitura Oana (oana4)   imagine reteta

Crema; frecam galbenusurile cu zaharul si o lingura de apa , pe baie de aburi pana se ingroasa ( in prima poza e pe abur, in a 2-a e crema racita) . Cand se raceste adaugam treptat untul si zaharul vaniliat. Mixam bine.
Prajitura Oana (oana5)   imagine reteta
Punem foaie, crema, blat, crema, foaie si apoi glazura de ciocolata ( topim ciocolata impreuna cu untul la foc mic sau pe baie de aburi ).
Prajitura Oana (oana6)   imagine reteta
Presaram nuci tocate.
Prajitura Oana (IMG 7467)   imagine reteta
Lasam sa stea la rece de pe o zi pe alta si taiem cu un cutit pe care-l tinem putin in apa calda ( sa nu se crape glazura cand o taiem). Scuze pentru ultimele poze :) eram in foarte mare graba .

Prajitura incercata de Lumy aici

 

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

19 comentarii la reteta Prajitura Oana

  1. Cami

    Un "alunecus usor" in noul an. La multi ani cu bucurie si multa sanatate! Cami

    Raspunde
  2. kity

    LA MULTI ANI!!

    Raspunde
  3. Irisha

    Waw, arata super! Delicios … yummi!

    Raspunde
  4. Alexandrina

    La multi ani!
    Un 2010 plin de realizari frumoase pe toate planurile!

    Raspunde
  5. Amalia

    Cami, Kity, Irish si Alexandrina, va multumesc pentru urari asemeni va doresc si voua , sa ne "vedem" cu bine in Noul An !

    Raspunde
  6. Amalia

    Irisha scuza-ma ca ti-am gresit numele, te servesc cu o prajitura in schimb :). La multi ani!

    Raspunde
  7. Mariana

    2o1o sa-ti aduca tot ce-ti doresti!

    LA MULTI ANI!

    Raspunde
  8. Elisa

    La multi ani! Sa iti aduca Anul Nou multa sanatate, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi.

    Raspunde
  9. Anonymous

    hi! vreau sa te intreb ce pot sa folosesc in loc de aminiac ?
    La multi ani!

    Raspunde
  10. Amalia

    Anonim cred ca se poate inlocui cu putin praf de copt sau bicarbonat stins cu suc de lamaie.

    Raspunde
  11. Anonymous

    Buna! In primul rand felicitari pentru ceea ce faci!
    In al doilea rand, stiu si eu o prajitura cam ca a ta, doar ca in loc de foile facute in casa, folosesti foi de napolitane, din comert si se numeste "Rumba" este foarte buna; tot asa trebuie sa stea macar o zi ca sa se inmoaie foile, iar in blatul de la mijloc mult rahat si nuci; deci aproape identica, cu a ta; cand ai timp, sa o incerci si sa imi zici cum ti-i se pare;
    Bafta in continuare si la cat mai multe retete :*

    Raspunde
  12. Amalia

    Anonim si eu am o reteta de prajitura care se numeste Rumba, ar trebui sa vad daca e aceeasi cu ce-mi scrii tu.

    Raspunde
  13. julia

    ..foarte gustoasa si aspectuoasa!

    Raspunde
  14. Lale

    Ce se intimpla daca nu punem rahat in blat?Noua nu ne place rahatul…:) trebuie inlocuit cu altceva?

    Raspunde
  15. Amalia

    Lale nu se intampla nimic… nu-l inlocuiti cu altceva :).

    Raspunde
  16. Anonymous

    draga AMALIA , am facut prajitura asta de Sf Vasile, a fost foarte apreciata de musafiri ; foile mi-au cam dat batai de cap ,abia am reusit sa le intind pe tava, dar pana la urma am reusit; rahat nu i-am pus nu-l mananca fata mea; ca sa te conving iti las adresa mea blog
    http://romaniankitchen.wordpress.com/, am mai pus ochii pe o prajitura facuta de tine pe care am de gand sa o fac de lasata secului, e vorba de Tosca.

    o zi buna , luminita

    Raspunde
  17. Amalia

    Luminita multumesc , Tosca e o prajitura mai usoara de facut decat Oana :). O sa-ti vizitez blogul , succes la gatit!

    Raspunde
  18. LUCYANEYA

    amy..marti e ziua mea si dumineca am musafiri,daca fac prajitura ta si in loc de nuci pun alune nesarate are ceva??nu am nuci si in Timisoara is 40 ron kg

    Raspunde
  19. Amalia

    Poti folosi alune nesarate sau poti sa le inlocuiesti cu stafide sau fructe confiate…

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>