Cotlet de porc "evantai"

M-am cam decalat cu retetele, azi trebuia sa pun o reteta de post, dar cotletul asta l-am facut ieri si a fost atat de bun ca-i musai sa-l postez rapid sa-l incercati si voi :).

Ingrediente:
aprox 1 kg de cotlet de porc dezosat
2 rosii
150 g felii kaizer, slaninuta sau gusa afumata
branza feliata
150g iaurt gras
2 lingurite mustar
4 catei de usturoi
sare, piper

Zdrobim bine usturoiul , apoi adaugam iaurtul si mustarul. Cotletul il taiem felii dar nu pana jos. Punem pe masa de lucru o folie de aluminiu mai mare,asezam cotletul cu taieturile in sus si il ungem din belsug cu acest amestec. Apoi intre fiecare felie punem 2 felii de rosii, una de branza si una de slaninuta. Piperam. Invelim cu grija in folie si coacem in cuptorul preincalzit la foc mic 30 min. Dupa 30 de min, il scoatem desfacem cu grija folia si o apasam spre margini. Mai bagam la cuptor 10 minute sa se rumeneasca frumos. Il scoatem si servim cu piure de cartofi sau o garnitura de legume.
Reteta am preluat-o de aici, cu modificari. Cea mai importanta este ca acolo se folosea maioneza in loc de amestcul de iaurt si mustar. Mie mi s-a parut prea grasa asa ca am inlocuit-o.
Va recomand aceasta friptura pentru zilele de sarbatoare sau atunci cand aveti musafiri . Este frageda si aspectuoasa.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

17 comentarii la reteta Cotlet de porc "evantai"

  1. Ana-Maria

    Amalia,excelenta friptura asta!Cu asa bunatate impresionezi pe orice…eu una sunt foarte impresionata si o retin pentru masa de Craciun…Foarte faina!:)

    Raspunde
  2. Pilar - Lechuza

    Qué buena pinta tiene este lomo de cerdo relleno, ummmm. delicioso!!
    un saludo

    Raspunde
  3. Ala Oancea

    Super bine arata ! Ce as mai fura si eu o feliuta … :)

    Raspunde
  4. Mihaela

    In primul rand felicitari pentru premiu. Despre cotlet interesant, mereu ma impresionezi si ma determini sa incerc. Sunt o persoana care imi place gatesc, dar si sa mananc. Te pup Mihaela

    Raspunde
  5. Amalia

    Ala multumesc, sa-l incerci e tare bun :).

    Raspunde
  6. Amalia

    Mihaela si mie-mi place sa incerc tot timpul retete noi … cotletul asta se face foarte usor , eu cred ca o sa-ti placa . Astept sa-mi scrii daca l-ai incercat. Multumesc pentru aprecieri :).

    Raspunde
  7. Silvia

    Servus Amalia! Ce branza ai pus in evantai? Daca pun cascaval, merge? Am telemea, dar e nedessarata si vreau sa fac acum. Multumesc!

    Raspunde
  8. Silvia

    Deci, am folosit cum spuneam cascaval. "Foarte bun!" a exclamat sotul." Minunat!" am gandit eu. Asadar, "treaba-i buna!"… Te pup si-ti multumesc, si-ti urez numai bine si sanatate de Mos Nicolae!

    Raspunde
  9. Amalia

    Cascaval e perfect Silvia, imi cer scuze ca nu am precizat, se foloseste o branza mai grasa, eu am pus cas de oaie :).

    Raspunde
  10. Amalia

    :)) gand la gand Silvia, ai intuit foarte bine. Multumesc pentru urari, asemeni iti doresc si tie !

    Raspunde
  11. ellis_el

    Draga Amalia,asta-seara am avut musafiri si am pregatit acest cotlet.Nu am schimbat mai nimic decat ca am pus cantitatile in functie de gustul nostru si l-am inconjurat de cartofi am stropit bine cu unt si condimente si am invelit totul.Rezultatul a fost mult peste asteptarile mele,pana si sotul meu super pretentios a fost incantat.A iesit o minunatie si ca gust si ca aspect,asa ca iti multumesc tare mult pentru reteta si pentru munca pe care o faci cu acest blog,pentru ca sunt sigura ca nu e usor.Mai vreau sa iti multumesc ca m-ai sfatuit sa incerc si covrigii aceia sarbesti,au fost foarte buni,mai ales ca nu locuiesc in tara e tare bine ca acum stiu sa-i fac.Iti doresc o zi buna

    Raspunde
  12. Amalia

    Ellis sa va fie de bine ! Pentru musafiri poti s aincerci si friptura coronita , e foarte buna si aspectuoasa :)… cat despre covrigi sunt tare buni si mie imi plac mult, acum incerc sa scriu retete pentru sarbatori … am o gramada, nici nu stiu pe care sa le fac :).

    Raspunde
  13. Raluca

    Minunata reteta Amalia!

    Prima data am pregatit-o de ziua mea si toti invitatii au fost incantati, insa de atunci….trebuie sa o gatesc saptamanal pentru sotul meu :))
    Asa ca, gatind-o mai des, am inlocuit iaurtul cu smantana, apoi cu creme fraiche si a iesit cel mai bine cu creme fraiche.

    Raspunde
  14. Adrian

    Am facut azi a iesit super..si normal am si pus 3 poze cu rezultatul pe facebook…
    Felicitari:*

    Raspunde
    • Amalia

      Bravo, da-mi un link sa vad si eu cum ti-a iesit :).

      Raspunde
  15. Roda

    E foarte gustos .Il pregatesc foarte des.SUPER felicitari

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>