Clatite cu banane


Pentru Claudia careia nu i-a reusit tortul egiptean :( (Claudia sa le faci la cei doi puiuti clatitele astea sunt excelente) si pentru voi cu scuzele de rigoare ca nu am mai postat demult. Azi am descoperit un site rusesc de unde am luat o gramada de retete. Prima e de clatite, usoara si rapida.

Ingrediente (15 buc) ( 1cana=250ml)

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana jumatate de lapte
  • 2 banane
  • putina sare
  • 1 plic zahar vaniliat

Batem ouale cu putina sare si zaharul vaniliat si adaugam treptat faina si laptele. La sfarsit adaugam bananele date pe razatoarea ( trebuie sa fie piure). Prajim clatitele intr-o tigaie antiaderenta. Fac o paranteza si va scriu ca am probat tigaia primita de la gatesteinteligent.ro, cu ocazia unui concurs. Foarte buna , merge la clatite de minune :).

Le servim ca atare nu cred ca merg combinate cu un sos deoarece se pierde aroma de banane. Sunt foarte fine.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


18 comentarii la „Clatite cu banane”

  1. Nu prea am inteles cum e cu faina -o cana (care in masura standard are 250 de ml) sau 250 de grame? Pentru ca o cana de 250 de ml volum cuprinde cam 120 de grame de faina, deci 250 de grame ar fi cam doua cani, nu una. As vrea sa ma lamuresc pentru ca de multa vreme caut o reteta de clatite sa-mi iasa cum imi facea mama in Romania, dar nici ca nimeresc proportiile oua-faina-lichid.

  2. Mona uite am modificat reteta , eu am folosit ca unitate de masura o cana de 250 ml.Pe site scria o cana faina, 300 ml lapte. Incearca asa , eu zic ca o sa-ti reuseasca :).Sa-mi scrii .

  3. Amalia scumpa nu am mai facut clatite de o vesnicie. Clatite cu banane in compozitie nu am incercat nicioadata dar cred ca sunt o nebunie de gust si aroma. Asa ca ce-mi ramane mie de facut?? Doar sa pun mana pe banane si sa le fac urgent. Pup fata frumoasa si un weekend minunat sa aveti!!

  4. Multumesc Amalia!
    Intr-adevar le-am facut celor mici aceste clatite si le-au placut de minune si nu numai lor :). Mi-au cerut ceva dulceata si le-am batut o frisca cu o babana piure…delicios:).
    Multumesc inca o data pupici.

  5. ceao amalia!
    eu ma facut de mai multe ori caltite cu banane ,pt ca am servit odata la un restaorant si mi-au placut mult si mie si sotului meu doar ca eu le fac si cu putin toping de caramel si dak am pun si fisca/inghetata!
    sunt mmmmmmm iti lingi degetele!

  6. acu le fac pentru a 2a oara si sunt bestiale…eu am pus deasupra niste zahar pudra si sunt super…mai ales ca niciodata nu mi-au placut cele foarte dulci umplute cu multa dulceata…eu le servesc la mic dejun langa cafelutza :)

  7. Anonim imi trimiti si mie macar una :)… am si uitat de ele ce bune sunt, tot caut retete noi si uit de cele de pe blogul meu :)))

  8. buna amalia..le-am facut si eu..doar ca am pus putin rom si leam umplut cu nutella…super bune..combinatia de banane si nutella a fost fantastica..multumesc mult >:D<

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.