Zama aita

 zama-aita1

Daca asa stiu ca-i zice, cum sa o denumesc altfel ? Zama, adica ciorba, aita, adica cu usturoi, usturoiata. Acum ca v-am explicat pe inteles va scriu reteta ( sa nu va mirati daca va este cunoscuta ).

Ingrediente:

  • partea pentru supa de la un pui ( aripi, labe, gat, spate)
  • 1 legatura de zarzavat
  • 2 oua
  • 100ml bulion
  • sare
  • 6-7 catei de usturoi

1.Tacamurile de pui le spalam bine si le punem la fiert in 4-5 litri de apa rece. Cand incepe sa fiarba apa, luam spuma adaumam 1 lingurita de sare si lasam sa fiarba.

2. Zarzavatul il curatam si il spalam bine. Il dam pe razatoarea mare si il adaugam la ciorba cand carnea este aproape fiarta. Lasam sa fiarba si la sfarsit adaugam bulionul. Il punem in ciorba si lasam sa mai fiarba 5 minute apoi oprim focul. Puteti  adauga si 2-3 linguri de orez sau cateva paste fainoase dar obligatoriu sa fie de casa ( pastele ) altfel stricam reteta :). 

Galbenusurile de ou le frecam impreuna cu usturoiul zdrobit si apoi adaugam putin cate putin din zeama fierbinte. Rasturnam amestecul in oala.

Albusurile le batem putin si le adaugam in ciorba amestecand mereu formanda asa-zisele „zdrente”. Puteti sa-l turnati pe tot dintr-o data si atunci va ramane aproximativ intreg.

Se acreste cu bors dar puteti folosi si suc de lamaie

Servim cu smantana si ardei iute. 

Reteta publicata in Preparate traditionale, Supe, ciorbe. Etichete: .
loading...

28 comentarii la reteta Zama aita

  1. Amalia

    Deliana ma bucur ca retetele sunt pe gustul tau :). Sper sa incerci si celelalte retete de ciorba de exemplu cum ar fi ciorba de oua :).Multumesc pentru vot !

    Raspunde
  2. Saveurs et Gourmandises

    Une soupe comme je les aime.
    A bientôt.

    Raspunde
  3. Anonymous

    Multumesc pentru informatii interesante

    Raspunde
  4. Diana

    Zama aista o fac tare des Amalia draga .Fetele mele is innebunite dupa ea ,eu o dreg cu smantana.Ai tot manca si nu te-ai satura!Amalia draga te salut si te astept cu drag sa vi la Hunedoara sa ne intalnim .

    Raspunde
  5. Amalia

    Draga Diana iti multumesc din suflet pentru invitatie, ultima oara am fost in Hunedoara anul trecut in vara… era foarte cald, dar e atata verdeata! Te pup!

    Raspunde
  6. Laura

    Amalia, joi a fost ziua retelor tale. Intai Quiche si apoi zama asta. Tare buna, o repet cu siguranta. Chiar nu mai stiam ce sa fac cu resturile de pui.

    Raspunde
  7. oana

    urmaresc de mult site-ul tau si am facut si multe retete de-ale tale. imi place tare mult ca sunt simple si al indemana.
    am facut zama aita, dar nu am pus faina. am pus direct bulionul. problema e ca a iesit foarte unsa. am calit morcovul in ulei si apoi am adaugat tacamurile care au mai lasat si ele ceva unsoare. cred ca pe viitor nu voi mai cali morcovul, ci il pun direct la fiert in apa. ma gandesc ca nu are ce sa strice din reteta.

    Raspunde
    • Amalia

      Oana am modificat si eu reteta in varianta „light” :). Ma bucur ca ai incercat si alte retete si au fost pe placul tau.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>