Ossobuco cu porc

Ossobuco cu porc (osso1)   imagine reteta
Weekendul asta nu prea am gatit nimic pentru ca am fost la o nunta ( cea mai frumoasa din cate am vazut :)) asa ca astazi am incercat o reteta de mult timp salvata de pe blogul lui Pilar.  Eu stiam ca ossobuco se face cu carne de vita ( rasol) dar uite ca merge si cu carne de porc. Si inca foarte bine :).

Ingrediente:

1kg rasol de porc feliat
2 cepe mari
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
3 catei de usturoi
100g mazare
800g cartofi
200 ml bulion sau 250 g rosii
150 ml vin alb
200 ml apa
2 frunze de dafin
piper, sare, ulei

Taiem soricul de pe feliile de rasol si apoi le ungem cu usturoi zdrobit. Presaram usturoi zdrobit si le lasam sa stea pana pregatim restul ingredientelor.
Ossobuco cu porc (osso11)   imagine reteta
Morcovii ii curatam si ii taiem felii putin mai groase , ceapa o tocam marunt iar cartofii ii curatam si daca sunt mai mici ii lasam intregi, daca nu ii taiem bucati mai mari. Ardeii ii taiem bucatele. Daca folosim rosii le oparim putin, le curatam de coaja si le taiem cubulete.
Incingem uleiul intr-o cratita sau tigaie si prajim feliile de rasol pana acestea se rumenesc putin.
Ossobuco cu porc (osso12)   imagine reteta
Le scoatem si le asezam in oala in care vom face ossobuco. In uleiul ramas calim morcovii cu ceapa ,apoi adaugam ardeii si rosiile. Punem toate legumele peste carne , adaugam vinul, mazarea, apa, foile de dafin, sare si lasam sa fiarba la foc mic cu capac 50 min. Probam carnea si daca este fiarta adaugam cartofii si mai fierbem 15 min .
Ossobuco cu porc (osso13)   imagine reteta
Lasam sa stea 10 minute
Ossobuco cu porc (osso14)   imagine reteta
 servim alaturi de un pahar de vin :).

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

20 comentarii la reteta Ossobuco cu porc

  1. judy

    Buuun!!!felicitari!Trebuie incercat!

    Raspunde
  2. Just me

    vai ce bine arata!trebuie sa incerc intr-o zi mai ales ca sotu este mare carnivor, porcu fiind cel mai bun prieten al lui, eu incercand sa-i bag pe gat mai mult pui:))))

    Raspunde
  3. Cami

    Si noi iubim osobuco dar cu vita, nu prea ma impac cu "porcule"…O saptamina minunata! Cami

    Raspunde
  4. MªJose-Dit i Fet

    Hola Amalia!! nunca he comprado osobuco pero por tu receta parece una carne muy melosa…las fotos son una delicia…y veo que has camibado la tuya del perfil, estas guapisima…un beso!!

    Raspunde
  5. Foto Lucian

    Ami,chiar vrei sa ne omori cu mancarurile astea?Fie-ti mila,felicitari.

    Raspunde
  6. Ruxi

    Foarte interesanta reteta;)

    Raspunde
  7. Amalia

    Va multumesc mult, Cami si eu l-as face cu vita daca nu ar fi asa scumpa :(.

    Raspunde
  8. Amalia

    Lucian nu am nicio mila , mai ales ca asa il cheama si pe sotul meu :)).

    Raspunde
  9. Amalia

    Maria Jose Muchas gracias y besos!

    Raspunde
  10. Laura

    Salut . Am o intrebare : ce ai facut cu soricul dupa ce l-ai frecat cu usturoi zdrobit ?
    Retetele culinare care sunt postate sunt grozave si deja am incercat cateva din ele si mi-au iesit foarte bune . Multumesc .

    Raspunde
  11. Amalia

    Laura soricul l-am dat jos si rasolul l-am frecat cu usturoi… cred ca nu m-am exprimat eu bine :).

    Raspunde
  12. Laura

    Mancarea a iesit grozav de buna . Un comentariu din partea nasului fetitei mele spune tot : " Cea mai buna tocanita care am mancat-o vreodata in viata mea ".
    Multumim pentru reteta .

    Raspunde
  13. Amalia

    Cu drag, sa va fie de bine !

    Raspunde
  14. Florian Stroe

    Foarte frumos! Culmea e că şi eu prefer tot rasoalele de porc…
    Încearcă să faci condimentat aşa cum am făcut eu…coaja de citrice dă un gust fără seamăn!
    http://bucatarialuiflorian.blogspot.com/2010/02/osso-bucco.html

    Raspunde
  15. Cosmin

    Multumim Amalia pentru reteta de Ossobucco transformata pentru Romania. Am reusit seara sa surprindem musafirii.

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag, ma bucur ca a fost pe placul lor :).

      Raspunde
  16. ioanna

    amalia ce pot sa folosesc in loc de rasolu de porc? nu gasesc aici (nu stau in ro). multumesc besos (vad ca vb bine spaniola :)

    Raspunde
    • Amalia

      Rasol de vita :).

      Raspunde
  17. ioanna

    adica vad ca reteta este dp un blog spaniol, dar aici unde stau eu chiar nu am vazut :) multumesc pt blogu asta minunat, cred ca o multime de femei sunt de acord cu mine :) Dumnezeu sa iti dea sanatate si bucurie tie si familiei tale, ca tare draga mi esti t pup.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc, la fel iti doresc si tie Ioana!

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>