Gogosi 2

Am vrut sa le numesc gogosi ca la mama acasa… ca ea le-a facut (dar eu le-am mancat). O alta reteta de gogosi cu alta forma ( forma este de minciunele sau uscaturi cum le zice pe la noi dar alea au alta reteta ).

Pentru un vas mare de gogosi avem nevoie de :
1 kg faina
3 galbenusuri
aprox 400 ml lapte caldut
esente de tot felul ( coja de lamaie sau portocala , rom)
100 g unt
1/2 cana zahar
50 g drojdie

Frecam drojdia cu putin zahar, faina si lapte caldut si lasam sa creasca . Cand s-a umflat , cernem faina intr-un vas mare, adaugam galbenusurile, esentele, zaharul si amestecul cu drojdie. Framantam de zor adaugand treptat laptele caldut in care am pus untul sa se topeasca, pana obtinem un aluat care se desprinde de vas. Lasam sa dospeasca acoperit 1 ora.

Rupem o bucata mai mare, o intindem cu sucitorul ( cam de 1/2 cm) si taiem patrate cu latura intre 5-10 cm depinde cat de mari vreti sa fie gogosile . Inauntrul lor facem o taietura cam de 1 cm. Prindem un colt de patrat, il bagam prin taietura si il scoatem pe partea cealalta. Procedam la fel cu restul de aluat.

Lasam sa creasca gogosile pe masa 20-25 de minute si apoi le prajim in ulei incins.

Scoatem pe un servetel absorbant , pudram cu zahar si mancam ( nu fierbinti ca pica greu la stomac :)).

Moi, pufoase … ca la mama acasa !
Si varianta împletită, același aluat doar altă formă
Pudrate cu zahăr numai bune :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Gogosi 2”

  1. AMALIA MAI DAT GATA CU GOGOASELE TALE :) LA NOI SE ZICE CIURIGHELE :)) DA,NU AM MANCAT DE FF MULT TIMP POATE DE 5 ANI SI ACU, CA AM RETETEAT AEXACT AO SA INCERC DAR ,PE RAND PA

  2. Anca sper sa-ti reuseasca, la noi le spune uscaturi insa numai forma e valabila in cazul de fata, reteta ptr uscaturi sau minciunele este un aluat nedospit cu praf de copt.

  3. Vai Amalia ce pofta mi-ai facut cu gogosile astea ,noi le zicem frunze…nu le-am mai facut de ceva timp si tare bune mai sunt,cred ca pe saptamana viitoare ca nu mai sunt asa ocupata.
    Te pup cu drag de la orastie!

  4. acum ca sunt mai libera o sa fac si eu ptr ca nu am mai mancat de multa vreme.si daca am reteta de la tine sigur imi reuseste.multumesc mult amalia.pup

Dă-i un răspuns lui Anonymous Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.