Gogosi 2

 
Gogosi 2 (gog0)   imagine reteta
Am vrut sa le numesc gogosi ca la mama acasa… ca ea le-a facut (dar eu le-am mancat). O alta reteta de gogosi cu alta forma ( forma este de minciunele sau uscaturi cum le zice pe la noi dar alea au alta reteta ).
 

Pentru un vas mare de gogosi avem nevoie de :
1 kg faina
3 galbenusuri
aprox 400 ml lapte caldut
esente de tot felul ( coja de lamaie sau portocala , rom)
100 g unt
1/2 cana zahar
50 g drojdie

Frecam drojdia cu putin zahar, faina si lapte caldut si lasam sa creasca . Cand s-a umflat , cernem faina intr-un vas mare, adaugam galbenusurile, esentele, zaharul si amestecul cu drojdie. Framantam de zor adaugand treptat laptele caldut in care am pus untul sa se topeasca, pana obtinem un aluat care se desprinde de vas. Lasam sa dospeasca acoperit 1 ora.

Gogosi 2 (gog4)   imagine reteta

Rupem o bucata mai mare, o intindem cu sucitorul ( cam de 1/2 cm) si taiem patrate cu latura intre 5-10 cm depinde cat de mari vreti sa fie gogosile . Inauntrul lor facem o taietura cam de 1 cm. Prindem un colt de patrat, il bagam prin taietura si il scoatem pe partea cealalta. Procedam la fel cu restul de aluat.

Gogosi 2 (gog1)   imagine reteta

Lasam sa creasca gogosile pe masa 20-25 de minute si apoi le prajim in ulei incins.

Gogosi 2 (gog2)   imagine reteta

Scoatem pe un servetel absorbant , pudram cu zahar si mancam ( nu fierbinti ca pica greu la stomac :)).

Gogosi 2 (gog3)   imagine reteta

Moi, pufoase … ca la mama acasa !

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

7 comentarii la reteta Gogosi 2

  1. ANCA

    AMALIA MAI DAT GATA CU GOGOASELE TALE :) LA NOI SE ZICE CIURIGHELE :)) DA,NU AM MANCAT DE FF MULT TIMP POATE DE 5 ANI SI ACU, CA AM RETETEAT AEXACT AO SA INCERC DAR ,PE RAND PA

    Raspunde
  2. Amalia

    Anca sper sa-ti reuseasca, la noi le spune uscaturi insa numai forma e valabila in cazul de fata, reteta ptr uscaturi sau minciunele este un aluat nedospit cu praf de copt.

    Raspunde
  3. Ala Oancea

    Da, si la noi le zicem ciurighele :) Nici eu n-am mancat tare de mult … Si mama mea le face tare bune ;)

    Raspunde
  4. Anonymous

    Vai Amalia ce pofta mi-ai facut cu gogosile astea ,noi le zicem frunze…nu le-am mai facut de ceva timp si tare bune mai sunt,cred ca pe saptamana viitoare ca nu mai sunt asa ocupata.
    Te pup cu drag de la orastie!

    Raspunde
  5. Anonymous

    acum ca sunt mai libera o sa fac si eu ptr ca nu am mai mancat de multa vreme.si daca am reteta de la tine sigur imi reuseste.multumesc mult amalia.pup

    Raspunde
  6. andra

    Amalia,ce faci cu 100 gr unt din reteta?

    Raspunde
  7. Rita A

    Trebuie de incercat…. mm ce bune par.
    o sa le fac copilasilor mei ceva nou:P ms

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>