Ficatei de pui cu ceapa


Mai simplu nici ca se poate :). Eu stiu doar 4 retete cu ficatei; la gratar, cu ceapa, cu sos de rosii si prajiti cu slaninuta. Voi stiti mai multe ? Sa-mi scrieti , ca mie-mi plac foarte mult si sunt in cautare de retete noi. Hai sa o vedem pe asta deocamdata :)
Ingrediente:
350 g ficat
3 cepe
ulei, sare,piper
100 ml vin alb
Eu asa calculez , la 100 g ficat, o ceapa potrivita.
Taiem ceapa solzisor si ficatul in bucati potrivite ( daca sunt bucati mai mari le taiem in doua).
Incingem putin ulei intr-o tigaie, punem ceapa apoi ficateii si acoperim cu capac.

Lasam 30 de minute la foc mic ( asta e smecheria mea, ii las sa se faca mult timp la foc mic). Adaugam vinul si mai lasam 10 minute.

Servim cu piure de cartofi sau mamaliguta.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

18 comentarii la reteta Ficatei de pui cu ceapa

  1. Nana

    Mmmm, ce idee buna pentru cina. Deliciosi ficateii cu mamaliguta.
    O seara buna.

    Raspunde
  2. ANCA

    buna harnicuto :)
    una din retetele mele preferate ficateii cu cepa :)
    i ff buna mancarica….
    am o intrbare ,si eu am canon destul de nou si am dowlandat ieri cd ul ca sa pot folosii programul de poze dar ….nu stiu unde sa merg ca sa le pum 4 in truna sau ma rog daca ai dorii sa ma ajuti putin Ama :) te pup pa

    Raspunde
  3. Amalia

    Multumesc Nana :), daca-ti plac ficateii mai am o reteta ( cu slaninuta).

    Raspunde
  4. Amalia

    Salut Anca :)programul se numeste Arc Soft Photo Studio 5 for Canon. Il instalezi apoi mergi la File dai Open , iti alegi pozele care vrei sa le unesti , 4 sa zicem . Intri pe prima, dai resize ( in coltul din dreapta este bara de instrumente) si o micsorezi al un sfert. Intri pe a 2-a dai Copy apoi Paste peste prima si iar o micsorezi langa primul sfert. la fel procedezi si cu celelalte 2. La sfarsit salvezi sub un alt nume, micsorezi si gata . Nu stiu daca am fost destul de explicita sper sa intelegi :).

    Raspunde
  5. Ala Oancea

    N-am mancat de mult ficatei. Mi-e cam pofta …. :)

    Raspunde
  6. Saveurs et Gourmandises

    Amalia, j'adore ce plat. Je le note pour le faire bientôt.

    Raspunde
  7. Amalia

    Ala eu as manca mai des dar sotului nu-i prea plac :(.

    Raspunde
  8. Amalia

    Merci, écrivez-moi comment tu es sorti :).

    Raspunde
  9. LLAAVVIINNIIAA
    Raspunde
  10. Amalia

    Multumesc mult LAVINIA :).

    Raspunde
  11. Ari

    daca inca mai cauti idei noi, vezi pe blog la mine cateva retete de ficat .. una e cu ceapa si mere, o bunatate dulce-acrisoara.

    Super si reteta ta!

    Raspunde
  12. Amalia

    Multumesc mult Ari , o sa o incerc cu siguranta :).

    Raspunde
  13. cata

    ador ficateii.de cand am descoperit reteta ta o pregatesc macar o data pe saptamana.adaug putin cimbru ce da un gust foarte bun.

    Raspunde
  14. Amalia

    Buna ideea cu cimbrul Cata :).

    Raspunde
  15. marina-loredana

    buna amalia
    Arata super tu reteta si ficateii sunt preferatii mei, eu am cateva retete cu ficateii am sa-ti postez una sper sa-ti placa, e o reteta inventata de mine dar e ff gustoasa sa sti mai ales ca eu locuiesc in Maroc acum si aici nu se mananca carne de porc decat pui, curcan si miel. in fin aici i-ti las reteta: ” Ficatei al curry asa o numesc eu ” Ingrediente: 300g de ficatei si 300g de inimioare si pipote, 1/2 ceapa, 4 catei de usturoi, o rosie coapta ,sucul de la o jumatate de lamaie, sare , piper, curry 1 ling de cafe, ulei 30ml si putin patrunjel.
    Se prajesc mai intai inim. si pipotele si cand sunt aproape gata se adauga ficateii taiati in 2-3, se lasa 2 minute si se adauga ceapa taiata fideluta mai groasa , usturoiul taiat in feliute subtiri, se pune condimentele si rosia decojita taiata marunt si un pahar de apa cu un cub de knorr, se acopera si se lasa sa fiarba la foc f. mic pana ce ramane ca un sos gros ceapa o sa apara aproape dizolvata. Cand se ia de pe foc se adauga verdeata si se serveste fierbinte cu orez alb.
    Sosul e delicios si miroase bine a curry ;)

    Raspunde
    • Amalia

      Marina cu siguranta o sa incerc reteta mai ales ca ficateii sunt preferatii mei. Chiar sunt curioasa cum ies in combinatie cu curry.

      Raspunde
  16. henri

    dupa ce s-a inmuiat ceapa (cam dupa 10 min de tinut pe foc) se poate adauga si o cutie de ciuperci feliate. de la vin vor capata un gust senzational. iar daca adaugi cativa catei de usturoi sau 1/2 lingurita usturoi granulat cu 10 min inainte sa adaugi vinul, ……iti doresti sa ai cat mai multe degete la mana :)

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc de idee !

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>