Conopida gratinata cu sunca si sos bechamel

Conopida gratinata cu sunca si sos bechamel (conopidagr2)   imagine reteta
Sunt singura acasa asa ca am gatit ceva ce-mi place numai mie – conopida . Reteta mi s-a parut interesanta de cum am vazut-o pe blogul lui Pilar, putin mai diferita decat alte retete de pe net.
Ingrediente:

1 conopida ( 1kg)
200 g sunca
3 rosii coapte
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
putina sare, zahar
branza rasa ( aprox 200 g)
ulei
Ptr. sos bechamel:
1/4 l lapte
1/2 lingura faina
20 g unt

Spalam conopida si o desfacem buchetele mai mari. Punem apa la fiert intr-o oala mai mare, cand clocoteste adaugam o priza de sare si buchetele de conopida. Lasam sa fiarba 7 minute, apoi le scoatem si le lasam deoparte.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade.
Rosiile le oparim, le curatam de pielita si le taiem bucatele. Tocam ceapa si usturoiul marunt , le prajim intr-o lingura de ulei, apoi adaugam rosiile tocate si lasam sa fiarba pana scade sosul si se ingroasa putin ( eu nu am folosit rosii ca m-am grabit, le-am inlocuit cu 200 ml bulion). Adaugam putin zahar pentru a mai reduce din aciditatea rosiilor ( asta e un sfat bun de care o sa tin cont pe viitor). Trecem tot amestecul prin blender si lasam deoparte. Din lipsa de timp am renuntat la partea cu blenderul.
Prajim in putin ulei sunca taiata felii subtiri ( am pus si putin piept de pui, cred ca puteti sa inlocuiti daca vreti sunca cu piept de pui ).
Conopida gratinata cu sunca si sos bechamel (conopida11)   imagine reteta
Preparam sosul bechamel; topim untul intr-o craticioara, adaugam faina amestecand mereu si apoi treptat laptele . Amestecam cateva minute pana se ingroasa putin si incepe sa clocoteasca.
 Intr-un vas termorezistent punem pe fund un strat de sos de rosii. Aseza frumos buchetelele de conopida unul langa altul, apoi printre ele punem feliile de sunca. Apoi turnam sosul bechamel. Deasupra radem branza . Bagam vasul la cuptor timp de 8 minute pana cand deasupra se formeaza o crusta aurie si crocanta.
Conopida gratinata cu sunca si sos bechamel (conopidagr3)   imagine reteta
Servim cald.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...

8 comentarii la reteta Conopida gratinata cu sunca si sos bechamel

  1. MªJose-Dit i Fet

    Que bueno Amalia , a mi la coliflor me encanta y asi preparada tiene que estar deliciosa!!! besitos

    Raspunde
  2. Pilar - Lechuza

    Gracias por confiar de nuevo en una receta mís. La coliflor está buenísima gratinada, verdad?
    un abrazo

    Raspunde
  3. Vlad

    Sa stii ca arata bine

    Raspunde
  4. Amalia

    Gracias María, les deseo un buen fin de semana!

    Raspunde
  5. Amalia

    Es cierto, todas sus recetas son de mi gusto, besos !

    Raspunde
  6. Amalia

    Si sa stii ca e chiar buna :).

    Raspunde
  7. Anonymous

    cum sa iti placa numai tie?dar eu unde sunt? vreau si eu o portie.macar una mica.am auzit ca sosul bechamel este delicios asa ca o sa fac si eu o portie mica asa ca ptr mine.pup Amalia si acum ca am revenit o sa te stresez iarasi zi de zi.

    Raspunde
  8. Amalia

    Hai la mine ca sunt singura :) si te servesc cu mare drag.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>