Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de varza cu afumatura (lusk1)   imagine reteta
O ciorba consistenta , potrivita pentru zilele friguroase. Nu stiu daca am scris corect denumirea pentru ca este o reteta ungureasca ,dar cred ca va dati voi seama despre ce e vorba :)). Iata reteta asa cum o am de la mama mea.

Ingrediente:
500 g costita afumata, ciolan sau orice tip de afumatura
1 legatura zarzavat pentru ciorbe ( morcov, patrunjel, telina)
aprox 300 g varza alba
1 ardei rosu
5-6 rosii bine coapte sau 300 ml bulion
cimbru, 2 foi de dafin, putin tarhon, marar
smantana
sare

Taiem costia felii si o punem la fiert cu 4 litri de apa. cand da in clocot adaugam zarzavatul taiat marunt, varza taiata un pic mai mare , ardeiul taiat felii, rosiile sau bulionul , cimbru,dafin, tarhon . Lasam sa fiarba la foc mic cu capac. Cand costitele sunt fierte, le scoatem , curatam carnea de pe oase si o punem inapoi in ciorba.
Facem un rantas subtire. Incingem 2 linguri de ulei si adau gam o lingurita de faina. lasam sa se desfaca si stingem cu zeama fierbinte. Turnam in oala amestecul si lasam sa mai dea cateva clocote. Puteti sa nu folositi rantas sau sa amestecati putina faina cu apa si sa o puneti in ciorba. Eu nu am putut renunta la el, stiu ce nu-i foarte sanatos insa nu pot sa ma abat de la reteta :)).
Ciorba de varza cu afumatura (luskos1)   imagine reteta
Potrivim de sare. La sfarsit adaugam mararul tocat marunt. Servim cu smantana si ardei iute.

Reteta publicata in Preparate traditionale, Supe, ciorbe. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

23 Responses to Ciorba de varza cu afumatura

  1. Rita spune:

    Incearca si cu picioare de porc si sa nu pui smantana pt ca ii ia gustul acela specific. E delicios!

  2. Amalia spune:

    Rita buna idee ! Nu stiu cum o sa mananc fara smantana e preferata mea…dar incerc :).

  3. Dan spune:

    Amalia, multumesc din nou pentru retete.
    Mi-a reusit o delicioasa ciorba, careia i-am dus dorul de cand am plecat din Romania !

  4. Amalia spune:

    Cu placere Dan, daca gasesti ingrediente pentru mancarurile romanesti acolo pe unde esti e bine :)…sper sa incerci si alte retete. Numai bine !

  5. Anonymous spune:

    Wow…am facut si supa asta…nemaipomenit de buna.Multumim

  6. Amalia spune:

    Cu placere sa va fie de bine :).

  7. Roxana Simona spune:

    Am incercat fara rantas sau faina cu apa deoarece am pus multe legume si era suficient de groasa. Mutzu'… tare gustoasa…

  8. Amalia spune:

    Roxana sa va fie de bine :) sper sa incerci si alte retete.

  9. Amalia spune:

    Roxana sa va fie de bine :) sper sa incerci si alte retete.

  10. Anonymous spune:

    n-o lua ca pe-un comentariu negativ – vezi ca "lucskos" e altceva, e felul 2, nu ciorba ;)
    in rest, multam de retete…prietena mi-a indicat una alta si au iesit delicioase :)

  11. Amalia spune:

    Anonim multumesc, nu stiam, asa se zice la noi la tara la reteta asta.

  12. Amalia spune:

    Anonim revin, am intrebat-o pe mama si mi-a confirmat ce ai scris tu :). Uite, am modificat denumirea retetei .

  13. Adrian spune:

    Se pare ca mi a iesit inca o reteta de a ta…Foarte gustos…Merci…Pusi…

  14. Amalia spune:

    Pusi pusi :)

  15. Aniela spune:

    nu trebuie sa faci rantas daca sunt multe legume e destul de groasa si k sa se inmuaie legumele pui un pic de ulei de masline peste legume,imediat au si alt gust….eu o fac de multi ani dar cu carnat de casa (sangerte afumat cum se zice in banat)reteta traditionala ungureasca e cu carnat afumat, eu o stiu de la strabunica mea kre era unguroaica…e preferata sotului meu.bafta in tot ce faci:*

  16. Nicoleta spune:

    Amalia, se poate face si cu varza murata reteta asta?

  17. marii spune:

    imi place foarte mult pagina asta am intrat sa caut ciorba de varza si am gasit multe retete .supeerrr o sa mai intru sa ma mai documentez si eu pt sotul meu vreau sa il pregatesc tot timpul altceva nou,si aici am de unde alage.

  18. angela spune:

    foarte buna ciorba asa o fac si eu am crezut doar ca mai se mai pune si altceva ce eu nu am pus.sunt o noua fana de-a ta, te urmaresc demult si m-am inspirat mult din retetele tale care intr-adevar sunt minunate.multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>