Supa crema de conopida cu bacon si nuci

Chiar am emotii… de aia nu mi-au iesit nici pozele asa frumoase :). In sfarsit am camera foto ! Si asta datorita unei persoane deosebite care mi-a vizitat blogul … daca nu era ea mai dura o luna pana reuseam sa cumpar o camera foto. Ana Maria iti multumesc din suflet :).
Si acum revin la reteta . De atata timp cat nu am postat am adunat o gramada.Dintre toate pentru inceput am zis sa incerc o supa. Recunosc ca nu am mancat decat 2 ori supa crema, deh de unde in Ardeal supa crema :))… mi-a placut , sotul meu stramba din nas la auzul ei dar va spun ca asta a considerat-o delicioasa, chiar nu m-am asteptat sa fie asa de buna. Reteta am preluat-o de aici cu mici modificari.
Ingrendiente pentru 2 portii:
1 conopida mica ( 300 g)
1 ceapa mica
2 linguri de smantana grasa
25 g unt
putin kaizer ( cam 100 g)
200 ml lapte
4 nuci
sare, piper
1 lingura rasa de faina (optional)
putin parmezan ( puteti folosi cascaval, cas)

Fierbem conopida desfacuta buchetele in apa cu putina sare. O scoatem, pastram un pahar de lichid , restul il aruncam. Prajim kaizerul taiat bucatele mici intr-o tigaie ( fara ulei , doar in grasimea ce-o lasa el) apoi il scoatem si-l lasam deoparte.  Facem conopida piure ( eu am folosit blenderul). Separat prajim ceapa tocata cat mai marunt in putin ulei. Adaugam conopida piure, lichidul pastrat, laptele in care am dizolvat faina , smantana, untul, sare si piper.

Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute amestecand mereu. Punem supa in farfurie, deasupra bucatele de kaizer prajite, nuca macinata si putin parmezan ( eu am pus cas ras).  Servim cu paine prajita.

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: .
loading...

10 comentarii la reteta Supa crema de conopida cu bacon si nuci

  1. Silvia

    Bine ai revenit, chiar mi-a fost dor de postarile tale, tot timpul te vizitez ! :) Sa stapanesti sanatoasa noua camera si sa ne incanti in continuare :).

    Raspunde
  2. Amalia

    Amalia draga si mie mi-a fost dor de retetele tale atat de savuroase! Eu fac de multe ori supe creme, insa aceasta varianta nu o stiam. Iti multumesc si te sarut! Sa te folosesti cu bucurie de camera foto!

    Raspunde
  3. Amalia

    Multumesc Silvia sa speram ca nu o scap prin ceva cratita :).

    Raspunde
  4. Amalia

    Amalia multumesc mult, urmatoarea va fi cu ciuperci .

    Raspunde
  5. ISABELA

    Amalia ma bucur ca ai reusit sa-ti iei alt aparat foto :)
    Supa pare delicioasa, dar cred ca nu am cum sa-l conving pe Alin sa mananca asa ceva :))

    Te-am pupat!

    Raspunde
  6. Jacktels Kochbuch

    Hallo Amalia,

    o DeLuxe Combination. Foarte finä Creatie.Compliment

    Salutäri Jacob

    Raspunde
  7. VertAnge

    Interesanta combinatia…o trec pe lista "de incercat". multumesc pentru reteta!

    Raspunde
  8. Amalia

    Iza asa am zis si eu dar sa stii ca am reusit sa-l fac pe al meu sot sa-si schimbe parerea :))

    Raspunde
  9. Amalia

    Jacob multumesc :).

    Raspunde
  10. Amalia

    VertAnge merita sa o incerci dara asa cu tot tacamul , nuci, branza crutoane.

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>