Prajiturele turcesti cu iaurt

Prajiturele turcesti cu iaurt (pr1)   imagine reteta
Cuvantul „turcesti” sper sa nu va lase impresia ca aceste prajiturele sunt foarte dulci :). Sunt dulci-acrisoare , de fapt e o prajitura pufoasa si insiropata, in loc de faina se foloseste gris …avem si nuca de cocos, lamai dar mai bine va scriu reteta :).

Ingrendiente:

4 oua
500g iaurt
500g gris
1 plic praf de copt
1 plic zahar vaniliat
200 g zahar
125 g unt
coaja de lamaie
50 g nuca de cocos
Pentru glazura:
125 ml apa
125 g zahar
sucul de la 2 lamai
nuca de cocos
Amestecam grisul cu praful de copt. Mixam galbenusurile cu zahar pana se topeste, apoi adaugam untul la temperatura camerei si alternativ o lingura gris , o lingura iaurt.
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau1)   imagine reteta
La sfarsit adaugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau2)   imagine reteta
Ungem o tava cu grasime, tapetam cu nuca de cocos ,
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau5)   imagine reteta
turnam amestecul si coacem 30-45 de minute. Eu am folosit tava mare de la aragaz.
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau3)   imagine reteta
Facem testul cu scobitoarea si daca prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o portionam in tava. Separat facem siropul din cantitatile de mai sus , il fierbem cateva minute si il turnam fierbinte peste prajitura. Presaram deasupra nuca de cocos si mai bagam prajitura 5 minute la cuptor.
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau4)   imagine reteta
Servim rece.
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

33 comentarii la reteta Prajiturele turcesti cu iaurt

  1. Ruxi

    Prea bune!M-ai terminat!Ma chinui de zor cu regimul de slabire :((

    Raspunde
  2. kity

    Trebuie sa fie tare buna.>mmm..

    Raspunde
  3. Amalia

    Ruxi, Ruxi stiu ce spui :)),mananci doar cateva , restul pentru familie, colegi ( eu una asa fac).

    Raspunde
  4. Amalia

    Kity chiar este m-as bucura sa o incerci :).

    Raspunde
  5. Lacrima

    tare interesanta a prajiturica asta si ma inspira… poate o s-o incerc un pic altefel :)

    Raspunde
  6. Miches Alexandra Sorina

    foarte bine arata yami yami

    Raspunde
  7. Călin

    Phii, cred că mi le amintesc de acasă, mmmm ce bune erau!

    Raspunde
  8. Daiana

    Hola Amalia,espero que estes bien!!y no se lo que es gris?me lo puedes decir en otras palabras asi el traductor me lo traduce ,muchas gracias y besos Amiga!!!

    Raspunde
    • gabriela pasala

      gris es sémola de trigo

      Raspunde
  9. Amalia

    Hola Daiana, gris es una comida hecha de frijoles de tierra mayor de trigo. Se utiliza más en la preparación de los alimentos para los niños. Escribo un enlace donde encontrará la traducción en Inglés
    http://en.wikipedia.org/wiki/Semolina
    Espero que lo haga, si lo que se escribe en mí, besos!

    Raspunde
  10. Amalia

    Calin ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute… am trecut un minut pe blogul tau …imi place cum scrii( eu mai greu cu scrisul mai usor cu gatitul :))sper sa am timp sa-ti citesc mai multe postari.O seara frumoasa !

    Raspunde
  11. Edith

    Bunuta prajitura asta. Am si eu reteta asta pe blog, dar pers. care mi-a dat-o mi-a zis ca e arabeasca si ca se numeste harisi…
    Care o fi adevarul?

    Raspunde
  12. Cris

    Am incercat prajitura asta si e tare buna. Nu e prea dulce, are gust de lamaie si e super buna!

    Raspunde
  13. Amalia

    Edith am trecut pe la tine si am vazut reteta , ai dreptate probabil ii spune harisi sau "o tentativa" de harisi :)).

    Raspunde
  14. Amalia

    Cris ma bucur ca ai incercat-o si a fost pe gusul tau :).

    Raspunde
  15. Sweet Corner

    cake looks amazing, I love that kind of cakes!! great!

    Raspunde
  16. Amalia

    Thank you it is really good, kisses!

    Raspunde
  17. vdaiana

    Si eu cunosc prajitura asta ca fiind Harisi de origine araba, doar ca ingredientele nu sint 100% identice.
    Ingredientele mele sint:
    *3 cani gris
    *1 cana zahar
    *2 cani cocos
    *2 linguri praf copt
    *treisfert cana ulei bun
    *1 si jumate cana lapte cald
    *3 linguri iaurt
    in rest se prepara la fel ca si reteta lui Edith.
    Oricum o fi, arabeasca sau turceasca, este o prajitura foarte simpla si foarte buna, acrisor cu cocos… mmm mmm :)

    Raspunde
  18. Amalia

    Daiana iti multumesc pentru reteta… sa stii ca m-am gandit si eu , eteta o am de la o colega i dupa ce-am citit ce mi-a scris Edith am intrebat-o de unde o are.. mi-a spus ca dintr-o revista dar ca a modificat-o , eu mi-am propus sa incerc si varianta ta pentru ca e tare buna , vad ca are mai mult cocos, te pup !

    Raspunde
  19. mira

    Azi am facut-o si io, ii superrrrrrrrr!!!
    Merci de reteta.

    Te pup,
    Mira

    Raspunde
  20. Anonymous

    ceau amy:) numele prajiturei este harissa,si este de origine tunisiana,si cateva ingrediente difera.in rest e ok:) frumos blog si interesant.multumim pentru sfaturi si pt retete.faci o treaba extraordinara:) amy bucurescu

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>