Prajiturele turcesti cu iaurt

Prajiturele turcesti cu iaurt (pr1)   imagine reteta
Cuvantul „turcesti” sper sa nu va lase impresia ca aceste prajiturele sunt foarte dulci :). Sunt dulci-acrisoare , de fapt e o prajitura pufoasa si insiropata, in loc de faina se foloseste gris …avem si nuca de cocos, lamai dar mai bine va scriu reteta :).

Ingrendiente:

4 oua
500g iaurt
500g gris
1 plic praf de copt
1 plic zahar vaniliat
200 g zahar
125 g unt
coaja de lamaie
50 g nuca de cocos
Pentru glazura:
125 ml apa
125 g zahar
sucul de la 2 lamai
nuca de cocos
Amestecam grisul cu praful de copt. Mixam galbenusurile cu zahar pana se topeste, apoi adaugam untul la temperatura camerei si alternativ o lingura gris , o lingura iaurt.
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau1)   imagine reteta
La sfarsit adaugam coaja de lamaie si albusurile batute spuma.
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau2)   imagine reteta
Ungem o tava cu grasime, tapetam cu nuca de cocos ,
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau5)   imagine reteta
turnam amestecul si coacem 30-45 de minute. Eu am folosit tava mare de la aragaz.
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau3)   imagine reteta
Facem testul cu scobitoarea si daca prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o portionam in tava. Separat facem siropul din cantitatile de mai sus , il fierbem cateva minute si il turnam fierbinte peste prajitura. Presaram deasupra nuca de cocos si mai bagam prajitura 5 minute la cuptor.
Prajiturele turcesti cu iaurt (prajiau4)   imagine reteta
Servim rece.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

33 comentarii la reteta Prajiturele turcesti cu iaurt

  1. Amalia

    Amy multumesc pentru precizare si sper sa incerci cateva retete de pe blog :).

    Raspunde
  2. Alexandru Cosmescu

    Mmmm, arata bine. Abia astept sa o incerc :)

    Raspunde
  3. Ana Maria

    Am incercat si eu aceasta prajitura cu diferenta ca am folosit foietaj si nu gris oricum a iesit foarte buna si cred ca si cu gris ar iesi la fel.Multumim ptr retete amalia faci o treaba foarte buna asteptam retete noi :*

    Raspunde
    • Amalia

      Ana Maria din pacate inainte de Pasti am avut foarte mult de lucru si nu prea am putut posta retete, sper sa recuperez :).

      Raspunde
  4. flori

    am facut si eu prajitura asta si a placut tutror :) mama adora prajiturile cu lamaie, asa ca o sa incerc curand si tarta aceea cu lamaie si bezea.

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut Flori, sper ca si tarta sa fie pe gustul tau :).

      Raspunde
  5. daniela

    si cele 50g. de nuca de cocos unde si cand se adauga???

    Raspunde
    • Amalia

      Daniela trebuie sa caut in reteta si scriu… nu-mi mai amintesc :).

      Raspunde
  6. Nicoleta

    Am salvat de mult timp prajitura asta sa o incerc si i-a venit randul de Sfantul Nicolae. Pe langa ca e rapida de facut, e delicioasa. Nu e singura reteta incercata de pe site, dar asta mi-a placut in mod deosebit deoarece mi-a iesit din prima.. :) Multumesc pentru ideile grozave de gatit.

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag si sper sa incerci si retetele de tort :).

      Raspunde
  7. Gabi

    Buna, Amalia! Tot nu e clar din reteta ce se face cu cele 50 g de nuca de cocos. Se foloseste in intregime pentru a tapeta tava sau se amesteca si in compozitie? Eu am amestecat-o in compozitie, pentru ca 50 g era mult prea multa doar pentru tapetat. (Si am vazut si la Edith la fel.) Nu mi-a crescut insa…. :-( Si nici siropul nu s-a transformat in glazura-ci a ramas tot irop…. Oare am gresit ceva? In orice caz, la gust nu e rea.

    Raspunde
    • Amalia

      Tot raul spre bine, noroc ca a iesit buna la gust :)… cocosul se foloseste pentru tapetat tava si pus deasupra la sfarsit, de crescut musai sa creasca dar nu foarte mult…siropul intra in prajitura si o mai indulceste nu ramane deasupra.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>