Dovlecei crocanti la cuptor

Dovlecei crocanti la cuptor (dov09)   imagine reteta
Eheeei cine e la dieta sa vina aici ! Am o reteta super slim :)).Am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu si am testat-o azi.Foarte buna si usor de facut.

Ingrediente:

  • aprox 1 kg de dovlecei
  • 250 ml iaurt
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • pesmet
  • aprox 50 g branza telemea (eu am pus cas)

Punem cuptorul la temperatura mare si ne apucam de lucru pana se incalzeste.
Se spala dovleceii (de o vreme am renuntat sa-i mai curat de coaja) si se taie bastonase cat vreti voi de mari dar sa nu fie foarte groase. Se presara sare si se lasa 15 minute. Intre timp amestecam iaurtul cu uleiul si pesmetul cu branza rasa fin. Apoi scurgem apa lasata de dovlecei si ii stergem cu un servet absorbant.Ii trecem prin iaurt si apoi prin amestecul de pesmet si branza
Dovlecei crocanti la cuptor (dov1)   imagine reteta
si ii punem intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Dovlecei crocanti la cuptor (dov21)   imagine reteta
Coacem la temperatura mare timp de 10-15 minute pana se rumenesc.
Dovlecei crocanti la cuptor (dov3)   imagine reteta
Servim neaparat cu un sos ( eu am facut sos de iaurt cu usturoi, reteta aici) pentru ca sunt destul de „uscati”.
Laura iti multumesc pentru reteta :)!

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...

14 comentarii la reteta Dovlecei crocanti la cuptor

  1. Amalia

    Ce minunatie! Imi ploua in gura de pofta… Mi se par foarte potriviti acum pe caldurile astea. Ii incerc si eu. Multumesc!

    Raspunde
  2. alinadel

    Dovleceii crocanti se pot servi si reci?
    Arata foarte bine si cred ca sunt… crocanti ;-)

    Raspunde
  3. Amalia

    Amalia cu un sos acrisor de iaurt merg la fix !

    Raspunde
  4. Amalia

    Desigur Alina… daca mai raman :))

    Raspunde
  5. Pam

    I love baked zuchinni – yours looks really tasty.

    Raspunde
  6. Flori

    ce bunatate…..cum te gandesti tu si la cei ce tin regim! super-reteta!

    Raspunde
  7. Sweet Corner

    wow, this is great!!

    Raspunde
  8. Amalia

    Thank you this recipe is very good for diet :).

    Raspunde
  9. LLAAVVIINNIIAA

    Iti cer si tie parerea. Crezi ca vinetele ar merge facute asa? Ma rog, nu bastonase ci rondele.
    Si inca ceva. Tie pizza coapta in suportul cu trei tavi ti se coace uniform sau trebuie sa muti tavile intre ele ca sa se coaca?
    Multumesc!

    Raspunde
  10. Amalia

    Lavinia nu vad de ce nu ar merge… eu zic sa incerci in cantitati mici ( eu asa fac) … sa-mi scrii cum ti-au iesit sa le incerc si eu . Cat despre pizza da, se coace uniform ( am cuptor electric si il pun pe ventilatie) atat ca la sfarsit le schimb intre ele sa se rumeneasca toate.

    Raspunde
  11. LLAAVVIINNIIAA

    Am incercat si eu cu vinete si nu am regasit nimic din gustul vinetei in acea rondea facuta ca si dovleceii. Daca iti plac vinetele, incearca vinete facute pe gratar – chiar si de aragaz- , pune deasupra un amestec de ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi pisat si patrunjel. Ii spuneam si Mayei – care facuse si ea dovleceii si o intrebasem si pe ea de vinete.. ca vinetele facute ca mai sus sunt EXTRAORDINARE.
    O sa incerc data viitoare sa pun cuptorul pe ventilatie. Si celelalte mancaruri tot asa le coci? Pe treapta de ventilatie?
    Numai bine!

    Raspunde
  12. Amalia

    Ok Lavi, vinetele le fac si asa , am o reteta asemanatoare aperitiv cu vinete si dovlecei. Ventilatia nu o folosesc decat cand am nevoie de temperatura mare si cand incalzesc cuptorul… sau la multi pizza :))

    Raspunde
  13. Anonymous

    Servus! As fi interesata de acel sos de iaurt cu usturoi, Amalia.Il ai postat pe undeva sau imi dai si mie aici reteta? Multam fain!Alina

    Raspunde
  14. Amalia
    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>