Coaste de porc cu cartofi

Trecem la artileria grea ( prin asta se intelege carne de porc) …. altfel nu mai am zile bune cu sotul meu iubit :)… am descoperit un blog pe gustul lui unde sunt o gramada de retete cu carne si cartofi. Iata una dintre ele ( deja am cerere sa o repet :))).

Ingrendiente:
1 kg coaste crude de porc ( eu am gasit de cumparat piept)
1 morcov mare
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ceapa
1 ceasca de mazare ( aprox 100g)
1 cana bulion
1 pahar vin alb
4 cartofi
1 lingurita boia dulce ( eu am pus iute)
putin sofran
sare, piper
2-3 catei de usturoi
Taiem felii pieptul si-l ungem cu usturoiul zdrobit cu sare. Il lasam sa stea la rece 1 ora.
Incingem putin ulei intr-o cratita, prajim coastele pana se rumenesc apoi adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat cubulete, morcovul taiat felii ( oblice ca arata mai bine :)) si sofranul. Aici fac o mica paranteza, pentru a va scrie ca eu am pus putin colorant alimentar ( a se vedea foto) pe care l-am cumparat din Spania. Scrie pe el ca se foloseste la paella, orez , supe, mancaruri cu carne si ca da un aspect frumos mancarii. Sofranul e extrem de scump asa ca nu pot sa-l folosesc . Colorant folosesc destul de rar, acum mi-am amintit de el asa ca am zis sa-l pun tin minte ca atunci cand l-am cumparat erau de la mai multe firme pe raft la hypermarket. Chiar m-am mirat ca se foloseste , dar ce stiu eu despre mancarurile din Spania :))… mai nimic .

Amestecam , adaugam si boia apoi lasam 2 minute. Adaugam bulionul ( daca doriti puteti pune 2 rosii tocate, eu mai am bulion de anul trecut si vreau sa-l termin), vinul alb si 1 cana de apa. Lasam sa fiarba la foc mic cu capac 30 min ( probati carnea cu o furculita) si adaugam cartofii taiati bucati mai mari si mazarea. Lasam sa fiarba fara capac inca 10 minute in functie de cartofi. Oprim focul si lasam sa stea 10 minute ” sa se aseze” apoi servim . Merge la fix cu castraveti de vara murati !
Reteta am preluat-o de aici cu multumiri.
Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .

26 comentarii la reteta Coaste de porc cu cartofi

  1. Amalia

    Laura ma bucur ca retetele sunt pe placul familiei, sper sa incerci cat mai multe , o sa vezi ca sunt usor de facut :).

    Raspunde
  2. Mihaela

    buna AMALIA,ma numesc MIHAELA si dupa munca imi petrec cateva ore bune citind retetele tale.Sant uimita si nu ma satur de ele.Am facut cateva din prajiturile tale si cateva mancaruri.Trebuie sa-ti spun ca sant foarte bune si sper sa-ti dea domnul ani multi si sanatate sa ne mai incanti cu bunatatile tale.te pup de aici din tenerife si mult succes in viitor.

    Raspunde
  3. Amalia

    Draga Mihaela iti multumesc mult pentru urari, sper sa postez cat mai multe retete si cat mai bune :)). Te imbratisez cu drag si numai bine!

    Raspunde
  4. tina

    arata foarte bine.m-am uitat si la pagina de unde ai luat tu reteta dar pot sa iti spun ca a ta arata mult mai bine la aspect si cred ca si la gust.,felicitari.esti o adevarata gospodina.sunt sigura ca sotul tau te apreciaza foarte mult,nota 10*

    Raspunde
    • Amalia

      Tina sotul meu a devenit cam pretentios de la o vreme :))… multumesc mult pentru aprecieri sper sa incerci si alte retete de pe site.

      Raspunde
  5. susca laura

    Am facut si eu,este extraordinara

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>