Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei (dov0)   imagine reteta
Tot cu dovlecei si tot o reteta usoara :). Va scriu rapid reteta pentru ca e destul de tarziu si maine ma asteapta o zi plina :(.
 
Ingrediente:

  • 1 dovlecel ( 300 g)
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf faina alba
  • putin patrunjel verde tocat
  • 1 catel de usturoi zdrobit (optional)
  • sare, piper ( optional condiment ptr  mancaruri de tip delikat)

Curatam dovlecelul , il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si presaram putin delikat ( daca nu folositi acest condiment presarati sare) . Lasam sa stea 15 minute apoi ii stoarcem de zeama ( la fel ca si varza ) si ii amestecam cu ou, faina, patunjel verde tocat si usutroi. Adaugam si putin piper macinat. Formam chiftelute ( nu-s tocmai aratoase, sa nu va speriati daca sunt mai moi contin ou si asta inseamna ca se incheaga la copt) si le prajim in ulei incins.

Chiftelute de dovlecei (dov12)   imagine reteta

Le scoatem pe o hartie absorbanta si le servim ca atare sau cu sos de iaurt ( am un fix cu sosul asta , acum mi-am dat seama ca il scriu la multe retete , sincer imi place…dar voi puteti incerca cu altceva).
Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: , .

43 comentarii la reteta Chiftelute de dovlecei

  1. rahela

    cum se face sosul de usturoi¿

    Raspunde
    • Amalia

      Rahela eu zdrobesc usturoiul impreuna cu patrunjel verde si sare, il pisez bine bine apoi adaug iaurt gras.

      Raspunde
  2. Gabriela

    Am facut si eu astazi chiftelutele de dovlecel cu sos de usturoi si au iesit super…foarte bune.. am pus jumate faina-jumate maizena(amidon de porumb) si au iesit crocante si gustoase.

    Raspunde
    • Amalia

      Mi-ai dat o idee buna ce sa gatesc azi :)… nu am mai facut demult chiftelute de dovlecei.

      Raspunde
  3. mamidesara

    Sunt chiftelutele noastre preferate. Dar eu le stiu de mica cu marar mult, nu am facut cu patrunjel, o sa incerc. Eu le fac cu marar verde , si in sosul delicios si nelipsit de iaurt pun tot marar si usturoi zdrobit. Vaaai deja salivez….trebuie sa le fac din nou!!! o sa le incerc cu patrunjle de data asta. Dar sa pun patrunjel in sos, sau oare tot marar?!!

    Raspunde
    • Amalia

      Incearca cu patrunjel, eu o sa incerc cu marar :)).

      Raspunde
  4. Diana

    Buna Ama, am incercat reteta ta de dovlecei, super, am mancat toti cu smantana de ne am lins pe degete. Te pup si mersi de idee

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag si sper sa incerci si alte retete :).

      Raspunde
  5. alina

    le-am facut astazi! delicioase! doar ca nu stiu cum fac sosul de iaurt!
    gasesc reteta la tine aici pe blog?

    Raspunde
  6. ramona selina

    multumesc mult pt reteta !
    acum sunt la bucatarie ma lupt cu dovlecei
    aici nu gasesc dovlecei galbeni doar verzi(cred ca sunt zukini )sau ceva de genul!sper sa imi iasa si cu ei
    merci

    Raspunde
    • Amalia

      Sunt convinsa ca o sa-ti iasa, sa-mi scrii daca ti-au placut :).

      Raspunde
  7. Cristina

    Fără condimente, doar cu dovlecei, ouă şi făină, ies nişte chifeluţe ce pot fi servite cu zahăr, ca desert sau gustare. Mai ştiu o variantă cu brânză sărată şi mărar, pentru aperitiv. Se pare că e o reţetă ce acceptă multe variaţii gustoase :)

    Raspunde
    • Amalia

      Excelenta idee Cristina !

      Raspunde
  8. xela1

    ma bag si eu la dinastea :)
    felicitari!

    Raspunde
  9. Mihaela

    Eu pun si putina branza la chiftelutele de dovlecel si ies suuuper. Felicitari Amalia imi plac foarte mult ideile tale. o sa incerc si eu cateva din retetele tale :)

    Raspunde
    • Amalia

      Buna, buna idee :)

      Raspunde
  10. Daniela

    draga amalia
    iti multumesc mult pentru sugestia ta. am incercat si eu reteta ta de chiftelute. trebuie sa recunosc ca nu au iesit atat de aratoase ca ale tal dar au un gust EXCELENT.
    te pup si ,multumesc mult :)

    Raspunde
  11. bogdan

    va spun live in 10 min cum au iesit ;$

    Raspunde
    • Amalia

      :)

      Raspunde
  12. simona

    Am incercat si eu reteta doar ca am adaugat si putina telemea de vaca.au iesit crocante in exterior si pufoase in interior.super bune.si le am servit cu sos de iaurt cu castravete si usturoi.un deliciu:)

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>