Banane inghetate invelite in ciocolata

Banane inghetate invelite in ciocolata (baan)   imagine reteta
Asa reteta simpla si cu gust atat de bun mai rar … Este un desert de vis mai ales pe caldurile astea.

Aveti nevoie de:
2 banane
100 g ciocolata
1 lingura ulei
2-3 biscuiti
cateva alune nesarate sau nuci
covrigei nesarati sau grisine
nuca de cocos

Curatam bananele si le taiem bucati cam de 2 cm. Infigem in fiecare bucata o scobitoare si le bagam la congelator.

Cat stau la congelator zdrobim biscuitii, alunele , covrigeii sau ce biscuiti mai aveti prin casa cu conditia sa nu fie chestii sarate. Eu le-am pus separat intr-o punga si le-am batut cu sucitorul .Le amestecam intr-un bol. Apoi topim ciocolata. Va scriu metoda cea mai simpla; punem ciocolata rupta bucatele intr-o punga de plastic impreuna cu lingura de ulei. Incalzim apa intr-o oala mai mica si tinem punga in apa fierbinte pana se topeste ciocolata . Apoi luam punga o bagam intr-o cana si marginile le lasam pe langa cana. Sper sa intelegeti. Scoatem bananele din frigider si le inmuiem in ciocolata topita, apoi le trecem prin amestecul de biscuiti si alune. O sa vedeti ca ciocolata se intareste instant ( de aceea trebuiesc puse bananele la congelator inainte).

Punem bucatile de banana pe o foaie de copt si le bagam la congelator 2-3 ore pana ingheata banana .

Sunt excelente!
Reteta este preluata de pe un blog italian .

PS . Daca vreti pentru alt aspect si gust, treceti cateva prin nuca de cocos, cateva prin biscuiti si asa mai departe :)

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: , , .
loading...

56 comentarii la reteta Banane inghetate invelite in ciocolata

  1. Oana

    he he! am facut si eu ieri banane cu inghetata, ca desert pentru petrecerea angajatilor. fara pic de modestie, toata lumea imi cerea reteta! desi e iarna… a prins foarte bine.
    multu frumos de inspiratie!
    deja am comezi pentru Craciun::)

    Raspunde
  2. mirabella

    esti incredibila……..genioasa..nu stiu cum sa iti multumesc pt toate retetele astea delicioase…ne aduc aminte de acasa cu gustul bun de famile de sarbatori….multumesc mult…mirabella

    Raspunde
  3. Amalia

    Cu drag Mirabella :).

    Raspunde
  4. Adrian(Spania)

    Super reteta,acum am dus si la o vecina de scara mi a cerut reteta sa faca si ea la copii!
    Merci Amalia acu ramane sa incerc maine ciupercile umplute:D
    Te pup

    Raspunde
  5. Amalia

    Adrian cred ca in Spania merge de minune desertul asta :). Numai bine!

    Raspunde
  6. Anonymous

    Au fost dementiale bananele, sotul meu nu s-a putut opri, am descoperit ca dupa ce le scot din congelator si le tin cam 1.30 h la temperatura camerei, banana din interior devine moale aproape ca o pasta, si in combinatie cu ciocolata tare si crocanta de la exterior, este divin. Multumesc mult.

    Raspunde
  7. Anonymous

    Draga Amalia,

    Am vazut (si gustat) la diverse receptii aceasta reteta cu capsuni în loc de banane, este lejera si delicioasa.
    Bravo pentru acest blog si multumesc pentru sufletul pe care îl pui în retete si explicatii.
    Un sfârsit de an fericit!
    Alina

    Raspunde
  8. Amalia

    Alina iti multumesc mult pentru aprecieri, buna ideea cu capsunile cu siguranta o sa o incerc la vara :). Te pup si numai bine!

    Raspunde
  9. Anonymous

    cum naiba i-ai scris Nadiei in ruseste?? ma uimesti,cate limbi straine stii ??!

    Raspunde
  10. Amalia

    Anonim nu stiu decat engleza, putina germana si putina rusa , dar ma descurc cu ajutorul google translate :).

    Raspunde
  11. Iulia

    Le-am incercat , doar cu arahide macinate chiar ieri vroia sa las pe a doua zi sa le pot fotografia la lumina dar nu am mai avut posibilitatea:) peste noapte au disparut in mod misterios

    Raspunde
    • Amalia

      :)).

      Raspunde
  12. Cara

    Buna dimineata!

    Felicitari pentru talentul si daruirea dumneavoastra in arta culinara!
    M-ati putea ajuta cu reteta de tort cu mere (si nuci,cred) si crema de zahar ars?!Am gasit reteta pe internet,insa apare in ,,n” feluri,iar in retetele dumneavoastra am mare incredere.V-as fi profund recunoscatoare! Va multumesc!

    Raspunde
  13. Lavinia

    Buna Amalia, am incercat si eu aceasta reteta. Vreau sa iti spun ca a iesit super. Cu ciocolata m.am descurcat bine, in sensul ca eu am topit.o pe aburi si au iesit minunat. Multumim!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>