Tarta cu branza dulce si visine – Alina


Ador tartele cu fructe! Poate am mai scris asta dar nu ma pot abtine :)). Aceasta tarta este pentru o persoana si o prietena deosebita pe nume Alina :). I-am promis ca fac o tarta cu numele ei asa ca m-am tinut de cuvant . Nu as vrea sa o deazamagesc :).

Ingrediente:
Pentru blat crocant:

  • 100 g unt sau margarina
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1/2lingurita praf de copt
  • 70 g zahar

Pentru umplutura:

  • 250 g branza dulce de vaca
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 250 g visine

Pentru blat se pune faina pe planseta , apoi se face o gropita in mijloc si se pune in ea oule, untul taiat bucatele mici, praful de copt, zaharul si putina sare. Se amesteca pe cat posibil cu varful degetelor pana se formeaza un aluat omogen. Il acoperim cu o folie si il lasam la rece 20 minute.

Apoi il intindem putin pe planseta presarata cu putina faina si il punem intr-o forma de 26 cm diametru ( eu l-am pus in forma de tort) .

Aranjam cu degetele aluatul ( presam pe forma) astfel incat sa aiba o margine de vreo 3-4 cm .
Preparam umplutura, amestecand branzica cu zahar, oua, coaja de lamaie, zaharul vaniliat iar la sfarsit adaugam smantana dulce. Turnam amestecul si deasupra punem visinele fara samburi.

Coacem in cuptorul preincalzit 40 minute. Daca se rumeneste deasupra mai repede, puneti o folie de aluminiu (asa am procedat si eu).

Scoatem tarta si lasam sa se racasca de tot , apoi o taiem felii cu un cutit bine ascutit.
Draga Alina te servesc cu o felie de tarta si iti urez sa fii mereu vesela si optimista! :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Tarta cu branza dulce si visine – Alina”

  1. Desi prefer sa consum fructele crude datorita tie Amalia draga mea am facut o pasiune in a le folosi la tarte si alte dulciuri…Tarta ta e super apetisanta…pe mine una m-ai omorat cat de bine arata torturile si prajiturile tale cu fructe…te pupez cu drag

  2. Draga Dora chiar iti admiram ultimul tort si ma tot minunam ce rabdare ai la detalii… sper sa incerci tarta e usor de facut , defapt pentru tine cred ca e floare la ureche :)). Te pup si eu, o saptamana frumaosa sa ai!

  3. Amalia, ma uitam acum ca reteta asta de tarta e aici din 2009!
    Cautam zilele trecute pe net o reteta de tarta sin dintre toate am ales-o pe asta! A iesit extraordinar deci incercati-o cu incredere:) Acum am intrat iar sa-mi iau ingredientele :))) o fac din nou in seara asta pentu a o darui maine, unei doamne tare dragi mie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.