Sprot prajit


Sprot, hamsii … albitura cum s-ar zice, le mananc prajite mai rar acasa si mai des la mare sau pe la festivaluri :). Iata cum le gatesc eu, mi se pare mai sanatos asa decat prajite in baie de ulei.
Avem nevoie de :
sprot ( eu am cumparat dezghetat)
aprox 4 linguri faina alba
piper
putin ulei

Sprotul l-am spalat bine si l-am tinut cam 1 ora in apa rece ( era sarat) si -am sters cu cateva servete de hartie. L-am piperat si pentru a-mi usura munca , l-am pus intr-o punga am adaugat faina , am rasucit la capat punga si am amestecat bine.

In tava mare de la aragaz am pus putin ulei , am pus sprotul din punga ( l-am scuturat bine de faina) si am bagat tava in cuptorul incins la temperatura mare.

Dupa 10 minute era gata.

Am papat cu mujdei de usturoi ,lamaie si bineinteles bere . Sper sa-l peparati si voi asa, se face repede.

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: , .
loading...

19 comentarii la reteta Sprot prajit

  1. ama

    vai Amalia draga ce pofta mi-ai facut! data viitoare cand gasesc si eu cumpar sa fac :)

    Raspunde
  2. Emma

    O reteta pe care am servit-o la cineva, dar sincer nu credeam ca se face asa usor. E absolut delicioasa!

    O intrebare: ai pus pestii intregi sau i-ai curatat inainte? Eu am o problema mare cu mirosul de peste crud…si nu l-as suporta mai mult de cateva secunde.

    Raspunde
  3. Amalia

    Ama eu am cumparat din Auchan , poate te ajuta cu ceva …

    Raspunde
  4. Amalia

    Emma erau curatati daca se poate spune asa, i-am tinut in apa rece sa se desareze putin, daca cumperi congelati nu sunt sarati.

    Raspunde
  5. Miches Alexandra Sorina

    Uite o reteta noua, simpla si care ma atrage. Eu de obicei le fac in baie de ulei dar sa stii ca am sa incerc asa pentru ca vb ta e mult mai sanatos. Mersi :) pup

    Raspunde
  6. Amalia

    Sorina nu uita, cuptorul incins si temperatura mare sa-i cuprinda dintr-o data :).

    Raspunde
  7. Emma

    Aaa, deci nu l-ai eviscerat si nu ai taiat capetele. Merci mult, o sa fac reteta cu siguranta!

    Raspunde
  8. Amalia

    Da da, erau cu capete dar eviscerati, ar fi fain daca ai gasi proaspeti asa cum am cumparat eu :).

    Raspunde
  9. copchilulkoma

    eu nu am gasit decat cu intestine. am imbatranit pana am curatat sapte mii de pestisori :)

    dar sunt buuuuni buni :)

    Raspunde
  10. Emma

    Pai daca nu gasesc gata eviscerati, nu cumpar, pt ca am o problema cu mirosul de peste crud :) Sper sa gasesc cum ai gasit tu Amalia, altfel adios reteta super buna :)

    Sunt de acord, sunt buuuuuuuni :)

    Raspunde
  11. alison

    ce super arata in tava,infainati!iar dupa…deja salivez greu…pestele e preferatul meu!

    Raspunde
  12. Anonymous

    propun smantana cu mujdei de usturoi. ha? ce ziceti? si mamaliga…
    profira, cluj – n.

    Raspunde
  13. Amalia

    Suntem total de acord ! :))

    Raspunde
  14. Emma

    Amalia, a iesit o nebunie! ms mult de reteta, uite rezultatul:

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/DSC01320.jpg

    A halit si pitica si nu putin :))) Doar peste cu lamaie, nu si cartofi prajiti, dar ideea e ca a luat-o razna cand a simtit mirosul :))) Si eu sunt de acord, mirosea bineeee si un gust extra! Ms mult, pupici

    Raspunde
  15. MIrabela

    Pestisori sunt curatati si sarati iar maine le vine randul :D , alaturi de cosite cu carnaciori si branza, si gogosele cu branza si oua :D, tarta rustica cu dovlecei, placinta cu carne, pulpe de pui la cuptor,ceafa la gratar, cartofi copti cu sos tzatzichi si bineinteles un tort cu panna cotta si capsuni .

    Raspunde
    • Amalia

      Pfui cate bunataturi ai gatit!

      Raspunde
  16. teo

    i-mi cer scuze, dar nu am primit nici un raspuns concret, se face asa …., sau se face ….. , …… se …. se …. eu sunt barbat si nu am prea avut timp de bucatarie, iar cand am nevoie de voi doamnelor … …. …. „puncte puncte” , pe cine sa intreb cum sa pregatesc acei …. draguti de pestisori … ??? ??? ???

    Raspunde
  17. Cristina

    De fiecare data cand cumparam sprot, il cumparam cu tragere de inima pentru ca stiam ca urmeaza sa-l prajesc in ulei si imi va face rau.Ma bucur enorm ca am dat peste reteta aceasta, deoarece singura nu as fi incercat din teama de a nu manca sprot mai mult fiert decat ..crocant.Multumesc !

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut si mi-ai dat o idee buna de papa :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>