Salata cu pipote, inimi de pui si ciuperci


Azi am incercat ceva nou in domeniul salatelor facute de mine. Reteta cred ca o am de la o colega de servici, stiti voi cum s etin zilele de nastere la servici cand colegii aduc tot felul d ebunatati si imediat toata lumea cere reteta, eh la fel si cu aceasta salata.

Desi este o salata consistenta este delicioasa!… cele care tin cura de slabire evitati reteta :))

Ingrediente:

  • 1 caserola mica de pipote si inimi de pui ( aprox 400 g)
  • 200 g ciuperci  Champignon
  • 1 galbenus de ou
  • 150 ml ulei
  • 150 ml smantana
  • sare

Fierbem pipotele si inimile in apa cu putina sare. Procedam la fel si cu ciupercile. Dupa ce au fiert , scurgem apa de pe ele si le lasam sa se raceasca. Intre timp preparam o maioneza din galbenusul de ou,putin mustar, ulei, sare . La sfarsit adaugam smantana. Puteti pune mai multa daca doriti, eu nu prea sunt fan maioneza si de aceea am pus ulei si smantana in cantitati egale.
Taiem pipotele si inimile feliute , la fel si ciupercile si le amestecam cu maioneza .

Potrivim de sare si piper. Servim cu rosii proaspete si cu paine prajita .

Este foarte buna, daca aveti vreo retinere ca este cu organe de pui sa stiti ca nici nu va dati seama , eu am crezut ca este cu carne :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Salata cu pipote, inimi de pui si ciuperci”

  1. Vai Amalia….cat de delicios arata…am s-o incerc si eu in vara asta,ca am eu asa un feeling ca merge la marele fix rece,la masa,pe canicula….:-D

  2. Buna, reteta pe care o stiu eu pentru creveti congelati e destul de simpla… se incinge uleiul, se prajesc in el cativa catei de usturoi, apoi se scot si se arunca, se pun crevetii congelati, mai adaugam putin vin alb ( cam jumatate de pahar) si scuturam din cand in cand tigaia… se fac destul de repede … a si focul trebuie sa fie tare. Un weekend placut iti doresc si sa-mi scrii daca ai incercat reteta si cum ti-a iesit :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.