Prajitura Kinder Brioss

O prajitura simpla si buna, chiar buna :). Nu-i chiar de sezon, adica nu e cu fructe si e o imitatie a unei prajiturele care se gaseste in comert (asta am descoperit dupa ce am facut prajitura).
Ingrendiente:
Pentru aluat:
450 g faina 000
50 g smantana
50 g unt
2 linguri ulei
3 galbenusuri
80 g zahar
180 ml lapte
25 g drojdie proaspata
putina sare
Pentru umplutura:
250 ml smantana ptr frisca
150 g lapte condensat
Pentru ornat:
50 g ciocolata cu lapte

Se freaca drojdia cu putin zahar, apoi se adauga 2 linguri de lapte. Separat se cerne faina intr-un vas adanc , se adauga galbenusurile, smantana, zahar, sare. Laptele se incalzeste putin impreuna cu untul. Se adauga la faina treptat , la fel si drojdia si uleiul. Framantam si obtinem un aluat elastic. Il intindem intr-o tava ( 26X30) tapetat cu hartie de copt si il lasam sa dospeasca 2 ore. Coacem apoi in cuptorul preincalzit timp de aprox 20 min la foc potrivit . Scoatem si lasam sa se raceasca.
Intre timp preparam crema; batem frisca tare apoi adaugam laptele condensat.
Blatul racit il taiem cu grija in 3 , apoi il umplem cu crema. Decoram cu ciocolata topita.
Este foarte pufoasa si aromata. Imi cer scuze ca nu am mai multe poze dar aparatul era descarcat :(.
Reteta este preluata de pe un blog italian cu modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Prajitura Kinder Brioss”

  1. Sorina ca si aspect arata mult mai bine decat a mea :) dar la gust nu stiu … eu sunt adepta prajiturilor de casa. Poti sa o incerci e usor de facut.Te pup!

  2. kinder brioss!!!deve essere buonissima!!!din comert cumpar-am tot timpul,dar de acum ..gata!multumita tie o sa manince fiul meu ceva mai sanatos. brava,brava!!!apropo…sint eli,e prima oara cind i-ti scriu dar te citesc(si nu numai) demult. vai avanti cosi!ciao.

  3. Eli ? oare sa fii prietena din camin plecata in italia de care nu mai stiu nimic de atata timp ? ar fi prea frumos :). Astept mai multe vesti de la tine! cat despre praji eu am pus crema cand erau putin caldute foile si deaceea nu se vede asa de bine, sper sa-ti iasa ! Te imbratisez si astept un raspuns:)

  4. Ciao,Amalia.sunt Eli.dar nu prietena ta.i-mi pare rau!am fost plecata in Italia dar nu am stat niciodata intr-un camin.Sunt din Baia Mare.i-mi pare sincer rau!dar putem fii oricum prietene.intru mult pe blogul tau asa ca e ca si cum ne-am cunoaste demult.sper sa-ti gasesti prietena cit de curind! te pup si tine-o tot asa!!!!!

  5. Amalia, tare bine arata prajitura, fetita mea e la varsta cand incepe sa manance dulciuri, are 1 an jumatate si sincer as vrea sa ai fac eu desertul, nu sa-l cumpar (macar acum cand am timp). Spune-mi te rog ce smantana sa folosesc si lapte condensat (smanatana treb sa fie de o anumita grasime si lapte condensat unde sa caut si de ce firma?). Aluatul se poate face cu mixerul? Eu sunt incepatoare… nu ma pricep -(. De aceea vreau atatea detalii.

  6. Draga Ancuta, eu am cumparat smantana dulce pentru frisca cu continut minim de grasime 26% ( vegetala) dar pentru fetita eu zic sa cumperi smantana dulce pentru frisca grasime 30-32%. Lapte condensat eu am gasit la tub , dar este si la cutie sau borcan… chiar asa se numeste, se gaseste in Kaufland de exemplu. Cu mixerul nu se poate face, o sa vezi ca este prea tare, numai framantat . Iti tin pumnii , sa-mi scrii daca mai ai nelamuriri :).

  7. Draga Amlia! Am incercat prajitura ta si s-a primit bine, numai ca imi pare ca 25 g de drojdie e prea multlt. Ce o sa fie daca punem mai putina drojdie ca altfel repede aluatul are un gust acru?

  8. Amalia , eu am facut-o si este foarte delicioasa si bine aratoasa.Imi pare bine ca ai postat-o.Toti din familia mea sa-u mirat cine a facut-o nu ma-u crezut ca am facut-o eu.O recomand si altora.:*

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.