Limba de vita cu masline


Reteta este destul de cunoscuta, uitand-ma la poze ma gandesc ca cele care nu au incercat-o poate se vor ingrozi :)), sper sa nu fie asa… limba este foarte curata si nu miroase urat plus ca este numai muschi. Haideti ca scriu reteta repede :).
Ingrendiente:
1 limba de vita ( aprox 1kg)
1 ceapa potrivita
400 ml bulion sau rosii pasate
2-3 frunze de dafin
150 ml vin rosu
150 g masline
sare
putin ulei

Se spala limba in mai multe ape si se pune la fiert in apa rece. Cand da in clocot , se spumeaza si se lasa sa fiarba cu capac la foc mic.

Timpul de fierbere este dupa noroc adica in functie de cat de batrana este vita :). Oricum dupa 1 ora si 1/2 o incercati cu furculita, daca intra usor inseamna ca s-a fiert, daca nu o lasati sa fiarba si va gasiti de lucru prin casa … Cand este fiarta o scoatem pe o farfurie, o lasam sa se raceasca putin si apoi desfacem pielea de pe ea ( vezi foto). Se desface destul de usor .

Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Intre timp taiem limba felii ( mie imi place sa o tai felii mai mici), apoi o adaugam la ceapa. Punem bulionul, foile de dafin si adaugam vinul. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic si apoi adaugam maslinele. Mai lasam 10 minute. Potrivim de sare.

Se serveste rece dar eu tot timpul am mancat-o calda cu piure de cartofi sau mamaliguta.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Limba de vita cu masline”

  1. hei esti cea mai tare.chiar ai reusit sa le faci pe toate in seara asta.vezi stiam eu de ce ziceam sa imi iau bilet de autobuz spre tine.acum ajungeam la tine fix la ora mesei sa ma bat cu Luci pe portia cea mai mare

  2. Mancarica asta este printre preferatele mele si o fac destul de des. Daca nu gasesc limba de vita folosesc vreo trei de porc. Este buna si asa, doar ca nu are aroma aia de vita iar limba este mai moale. Miam! Parca-i simt aroma!

  3. Buna, retetele tale sunt minunate!

    fac si eu aceasta mancarica delicioasa la care adaug o lamaie taiata felii.Ii da finete sosului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.