Dovlecei pane


Dovlecei pane cu mujdei de usturoi ! Si voua va plac, asa-i? I-am facut azi , anul asta e prima data, am tot incercat alte retete  si aceasta „de rezerva” era cat pe ce sa uit de ea :).
Ingrendiente:
2 dovlecei potriviti
2 oua
faina, sare, pesmet

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute, apoi scurgem zeama lasata. Eu ii invelesc apoi cu un servet uscat si apas putin sa ramana  cat mai uscati. Batem ouale cu putina sare , apoi trecem feliile de dovlecel prin faina , ou , pesmet ( ca si la snitel) si prajim in ulei fierbinte.

Scoatem pe un servet absorbant sa scapam de surplusul de ulei. Daca vreti puteti renunta la pesmet si ii mai treceti o data prin faina si ou. Servim cu mujdei de usturoi sau cu sos de iaurt si usturoi.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: , .

15 comentarii la reteta Dovlecei pane

  1. Vera

    Mmm….fine!

    Raspunde
  2. Vicky

    Sunt foarte buni, si eu fac mereu, fac si chiftele de dovlecei sunt super.

    Raspunde
  3. copchilulkoma

    mmmmm, ce bine arata! mi-ai amintit ca ar fi cazul sa imi fac si eu. sunt preferatii mei, si cand am, ii mananc dimineata-pranz-seara. :)

    eu pun in ou o lingura de faina si condimentele, pentru ca sunt atat de comoda…

    Raspunde
  4. Amalia

    Thanks Vera :)

    Raspunde
  5. Amalia

    Asa-i Vicky si chiftelutele sunt bune :).

    Raspunde
  6. Amalia

    Aurora se pot face si asa cum ai scris tu, mie imi plac cu pesmet sa fie un pic mai crocanti . Poate incerci si tu :)

    Raspunde
  7. ALINA

    HEI NU AM MANCAT PANA ACUM DAR SIGUR O SA INCERC MIE IMI PLAC DOVLECEII.CAND FACI GOGOSELE CU DOVLECEI?SI ALEA SANT FOARTE BUNE.

    Raspunde
  8. Anonymous

    sant superrrrrrrr

    Raspunde
  9. vincent

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

    Raspunde
  10. simionescu

    POATE IMI SPUI SI MIE ,DACA POTI, DIN CE ASI MAI PUTEA FACE MUJDEI/ MULTUMESC.

    Raspunde
    • Amalia

      Mujdei numai din usturoi se face…

      Raspunde
  11. luisa

    Draga mea incearca sa faci ardei capia pane( prima data il coci ,il cureti si apoi il prepari pane) sau incearca sa faci fasole verde pane,dar inainte o vei fierbe………mmmm e o garnitura minunata.

    Raspunde
    • Amalia

      Super idee!

      Raspunde
  12. anamaria

    chiar acum o sa-i fac si eu.sunt inebunita dupa dovlecei

    Raspunde
  13. george

    in afara de cei clasici cum se mai gatesc

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>