Dovlecei pane

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi! Si voua va plac, asa-i? I-am facut azi, anul asta e prima data, am tot incercat alte retete  si aceasta „de rezerva” era cat pe ce sa uit de ea. :)

Ingrediente pentru reteta de dovlecei pane:

  • 2 dovlecei potriviti
  • 2 oua
  • faina
  • sare
  • pesmet

Cum facem dovleceii pane?

Curatam dovleceii de coaja, apoi ii taiem felii si ii presaram cu sare. Lasam sa stea vreo 15 minute, apoi scurgem zeama lasata.

Eu ii invelesc apoi cu un servet uscat si apas putin sa ramana  cat mai uscati.

Batem ouale cu putina sare, apoi trecem feliile de dovlecel prin faina , ou , pesmet (ca si la snitel) si prajim in ulei fierbinte.
Dovlecei pane
Scoatem pe un servet absorbant sa scapam de surplusul de ulei.

Daca vreti puteti renunta la pesmet si ii mai treceti o data prin faina si ou.

Dovlecei pane
Dovlecei pane

Servim cu mujdei de usturoi sau cu sos de iaurt si usturoi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


15 comentarii la „Dovlecei pane”

  1. mmmmm, ce bine arata! mi-ai amintit ca ar fi cazul sa imi fac si eu. sunt preferatii mei, si cand am, ii mananc dimineata-pranz-seara. :)

    eu pun in ou o lingura de faina si condimentele, pentru ca sunt atat de comoda…

  2. Aurora se pot face si asa cum ai scris tu, mie imi plac cu pesmet sa fie un pic mai crocanti . Poate incerci si tu :)

  3. HEI NU AM MANCAT PANA ACUM DAR SIGUR O SA INCERC MIE IMI PLAC DOVLECEII.CAND FACI GOGOSELE CU DOVLECEI?SI ALEA SANT FOARTE BUNE.

  4. Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe „Adauga blog-ul tau”.

    Toate cele bune,

    Vincent
    Petitchef

  5. Draga mea incearca sa faci ardei capia pane( prima data il coci ,il cureti si apoi il prepari pane) sau incearca sa faci fasole verde pane,dar inainte o vei fierbe………mmmm e o garnitura minunata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.