Aripi de curcan picante

Aripi de curcan picante (curc3)   imagine reteta
In sfarsit o reteta care este pe gustul sotului meu :). De ce ? Carnea este suculenta , frageda si iute foc ! Nu-i de porc, e de curcan … am reusit sa-l conving ca e foarte buna … merit o inghetata pentru asta , nu ? :)). Reteta este destul de simpla si cred ca se poate folosi cu succes si la carne de pui
Ingrendiente:
3 aripi de curcan
1 lingura mustar
1 lingura kechup
1/2 lingurita rozmarin
1/2 lingurita cimbru
1 lingurita zahar
sucul de la o lamaie
4 linguri ulei de masline
1 ceapa mica
3-4 catei de usturoi
sare,piper
2 ardei iuti ( chilli)
Se pun toate ingrendientele in blender ( inafara de aripi) si se zdrobesc fara mila. Aripile se pun intr-o punga apoi se adauga sosul obtinut ( asa arata ca si un sos) se amesteca bine si se lasa la frigider 3 ore ( sau de pe o zi pe alta).
Aripi de curcan picante (curc11)   imagine reteta
Punem intr-o tava putin ulei apoi rasturnam tot ce e in punga ( aripi+marinata),
Aripi de curcan picante (curc121)   imagine reteta
acoperim cu o folie si coacem 40 de minute la foc mic. Luam folia jos si mai coacem inca 30 de minute, intorcand aripile dupa 15 minute sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Aripi de curcan picante (curc12)   imagine reteta
Servim cu cartofi prajiti, natur sau cu orice alta garnitura.

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...

20 comentarii la reteta Aripi de curcan picante

  1. Abelha Maia

    Delicious, I love spicy
    kiss

    Raspunde
  2. mazilique

    am pus-o pe lista de to do. si mie imi plac muuult chestiile picante :)

    Raspunde
  3. Bunny

    Amalia, exceptionala reteta! Am vrutsa cumpar aripioare de curcan, nu am luat, acum am vazut reteta si imi vine sa imi dau palme!! O sa o fac cu siguranta!

    Raspunde
  4. Amalia

    Thank you Albeha, maybe you will try it !

    Raspunde
  5. Lissa

    Delicios Amalia draga !Pupici!

    Raspunde
  6. Amalia

    Mazilique astept sa-mi scrii cum ti-au iesit !

    Raspunde
  7. Ninu

    Doamneeee superb arată ! o sa fac si eu ca de un curcan pot face rost usor numai sa plece vecina mea de acasă :))

    Raspunde
  8. Amalia

    Ninu mai repede gasesti la Kaufland :))

    Raspunde
  9. Anonymous

    Amalia, am si eu o intrebare, cu sare nu trebuie deloc condimentate aripile?

    Raspunde
  10. Amalia

    ba da , am trecut la ingrediente sare, piper… se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Bafta la gatit!

    Raspunde
  11. Anonymous

    Acum sunt la cuptor, miroase divin, te anunt cand sunt gata cum au iesit.

    Raspunde
  12. valy

    arata super!!!!!!!!acum am sa ma apuc si eu sa fac reteta!mrs.

    Raspunde
    • Amalia

      Sa-mi scrii daca ti-au placut :)

      Raspunde
  13. Alexandra

    aceasta reteta am facut-o sapt. trecuta si a avut un mare succes, delicios pur si simplu!

    Raspunde
    • Amalia

      Ma bucur ca ti-a placut, as gati curcan mai des dar sotul nu e mare fan decat daca e picant :).

      Raspunde
  14. AlexK

    am luat mai demult rețeta de la tine,am gătit aripile și au ieșit delicioase………..acum neștiind ce să gătesc,ceva deosebit,mi-am amintit de rețeta ta .Uneori stai și gândești : aș mânca ceva bun…….ei,rețeta ta face parte din categoria „aș mânca ceva bun”…………….Mulțumesc…..

    Raspunde
  15. Daniela

    Amalia, a iesit minunata friptura de curcan inspirata din reteta ta si iti multumesc !
    http://danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.ro/2012/10/friptura-de-curcan.html

    Raspunde
    • Amalia

      Cu placere !

      Raspunde
  16. flore

    aceste aripioare ….. foarte bune o sa mai fac si a doua oara :p

    Raspunde
    • Amalia

      Asa-i? Si eu le-am facut de cateva ori cu succes deplin :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>