Tort spirala cu frisca si capsuni

Tort spirala cu frisca si capsuni (sp71)   imagine reteta

Tort spirala cu frisca si capsuni (to1)   imagine reteta
Un tort racoritor de sezon. L-am facut cu capsuni fructele mele preferate… reteta nu e deosebita doar modul de umplere mi s-a parut ceva mai interesant.

Ingrendiente blat:
4 oua
8 linguri de zahar
6 linguri cu faina
2 linguri cu cacao
1/2 lingurita praf de copt
2 linguri ulei

Pentru crema:
6 oua
150 g zahar
1 plic zahar vaniliat
250 ml lapte
20 g gelatina
500 ml frisca
Mai avem nevoie de 250 g capsuni

Pentru ornat:
250 g capsuni
250 ml frisca
1 plic glazura rosie

Se bat albusurile spuma , apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam bine dupa fiecare. Adaugam si uleiul. Faina o amestecam cu cacao si cu praful de copt si apoi punem cate o lingura in compozitia de oua si amestecam cu grija „peste cap” pane se incorporeaza. Turnam blatul intr-o tava intinsa ( eu am folosit tava de la aragaz) si coacem 10 min in cuptorul preincalzit. Rasturnam pe un prosop presarat cu zahar pudra sau in cazul meu o simpla hartie.

Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.

Pana se raceste preparam crema; frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vaniliat apoi adaugam treptat laptele.

Punem craticioara la foc mic si amestecam mereu pana se ingroasa putin compozitia. Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece si amestecam. Lasam sa se raceasca. Cand este aproape rece ( calduta) , o rasturnam intr-un vas mai mare si adaugam lingura cu lingura frisca batuta. Mixam bine si la sfarsit adaugam si albusurile batute spuma .
Buun, trecem la asamblare; taiem ruloul in 3 ( eu am vrut sa fac tortul mai inalt , in mod normal se imparte in 4) desfacem prima rola, punem 1/4 din crema apoi capsuni taiati fasii , apoi putina crema si rulam.

Procedam la fel si cu celelalte 2 si le rulam una in continuarea celeilalte.

La sfarsit imbracam tortul in restul de crema si apoi ornam cu frisca batuta si cu capsuni. Deasupra capsunilor turnam gelatina rosie.
Puteti sa-l incercati si cu alte fructe.

Reteta publicata in Torturi. Etichete: .
loading...

60 comentarii la reteta Tort spirala cu frisca si capsuni

  1. tatiana

    Rulatul mă îngrijorează. Dar voi încerca numaidecît,multe din rețetele tale mi-au reușit ,sper la un rezultat îmbucurător și de astă dată

    Raspunde
    • Amalia

      Tatiana ai reusit sa rulezi blatul ?

      Raspunde
  2. tatiana

    Mi-a reușit…cam greu,fiindcă crema a ieșit cam moale, dar a fost foarte gustoșel,îl voi mai încerca o dată, sper să iasă mai bine.

    Raspunde
    • Amalia

      Tatiana pune un pic mai multa gelatina data viitoare poate va fi mai tare .

      Raspunde
  3. tatiana

    Mîine mi se întoarce fetița de la tabăra de odihnă, vreau să-i fac o surpriză, servind-o cu acest tort, doar că voi folosi piersici în loc de căpșuni, trebuie să fie bun. Oare căpșunii în sucul lor conservați s-ar potrivi ?

    Raspunde
  4. ina

    salut, amalia! hai sa te iau la intrebari… vreau sa fac tortul asta al tau anul asta si vreau sa trisez !!! :)) ma gandeam ca… in loc de rulada sa folosesc foile de pandispan din comert. le-am mai folosit la prajituri si sunt destul de tepene. da’ le-as pensula cu niste sirop caldut si le-as rula intr-un prosop, cat sa imi permita sa lucrez cu ele. ce zici… se potriveste textura asta a foilor pandispan foarte putin insiropate cu textura blatului tau? spor la prajiturit!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Eu stiu ca foile de pandispan din comert se inmoaie destul de tare, poate daca le insiropezi doar un pic ar merge….sincer sunt curioasa ce o sa iasa :).

      Raspunde
  5. ina

    asta spuneam si eu… sa le pensulez doar, ca sa nu risc si sa scap prea mult sirop. iti spun intr-o saptamana si ceva, ca il fac de revelion ;) desi abia astept sa experimentez :))

    Raspunde
  6. Cristina

    Buna,

    Am facut si eu tortul, dar crema mea nu a stat suficient de tare ca sa pot sa il fac spirala asa ca l-am facut clasic: am pus pandispan jos, crema si pandispan sus. Intrebarea mea este… ce puteam sa gresesc? Sa iti spun mai in detaliu ce am facut. Eu banuiesc gelatina:
    – am pus pe foc compozitia si s-a ingrosat un pic, devenise usor vascoasa ca o budinca
    – am lasat-o un pic sa se raceasca si am adaugat gelatina pusa in prealabil in 100 ml de apa (2 pliculete …) si atunci mi s-a parut ca nu a mai fost la fel de vascoasa cum fusese cand am luat-o de pe foc
    – am lasat-o sa se raceasca (calduta) si am adaugat lingura cu lingura frisca batuta (am avut frisca naturala de la cofetarie facuta) si am mixat. Crema nu arata la fel de tare ca in poza ta … Pana sa o pun pe foile de pandispan s-a inmuiat de tot si a inceput sa curga :(. Imi venea sa ma pun pe plans. (Nu am mai pus albusurile pentru ca mai stricasem o crema inainte si se facuse apa in momentul in care am pus albusurile.)
    Tortul tau arata superb :).
    Cristina

    Raspunde
    • Amalia

      Draga Cristina, crema trebuia sa nu o lasi sa se raceasca si sa adaugi gelatina in ea , asa cum era fierbinte… trebuie sa amesteci pana nu se mai vad granulele de gelatina, cred ca de aici au pornit problemele. Sa stii ca si eu primele creme cu gelatina nu le-am nimerit. Imi pare rau ca nu ti-a reusit crema, stiu ce inseamna … apoi frisca naturala trebuie sa fie rece de la frigider iar crema rece nu calduta, frisca naturala e tare sensibila…data viitoare daca ai nelamuriri intreaba -ma inainte sa speram ca o sa iasa bine . Te pup si un an nou fericit !

      Raspunde
      • Cristina

        Multumesc mult! Un an nou fericit!

        Raspunde
  7. DAIANA

    este a 2 oara cand fac tortul – f bun, insa aceeasi problema , iese oprea moale.
    De data asta cred ca mi s-a taiat crema , precizz am folosit frisca LA DORNA – smantana pt frisca si asta nu se intareste asa de tare, tu ai folosit hulala?

    Raspunde
    • Amalia

      Eu am folosit frisca vegetala MEGGLE

      Raspunde
  8. DAIANA

    SI ACUM L-AM FACUT , DE REVELION CU PORTOCALE IN LOC DE CAPSUNI, DAR NU IL MAI FAC …AM PATIT LAFEL, CREMA E PREA MOALE, AM FOLOSIT FRISCA NATURALA ZUZU , CARE S-A BATUT F BINE, EU CRED CA ALBUSUL ACELA PUS CRUD LA FINAL IL STRICA.

    Raspunde
  9. Adricel

    Nu as mai face acest tort, crema a iesit groaznic de moale, nu am avut cum sa o asamblez, blatul a fost prea pufos pt a fi rulat, am mai facut tort spirala dar dupa alta reteta, ft dezamagita. Am aruncat tot!!

    Raspunde
    • Amalia

      Imi pare rau pentru nereusita, probabil nu ai folosit corect gelatina. 20g cat scrie in reteta este mai mult decat suficient pentru crema. Iar blatul probabil l-ai copt prea mult.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>