Streusel prajitura cu rubarba

Off , ploua cu galeata … se duce dieta pe apa sambetei :(( . Mi-am luat teancul de retete , le-am rasfoit si am ajuns la o prajitura tare simpatica , potrivita pentru vremea asta ( cel putin asa mi s-a parut). Reteta este originara din Germania ( poate ma ajuta Jacob sa-mi spuna daca e asa, nu vreau sa gresesc) si se poate face si cu alte fructe ca de exemlu capsuni, ananas, cirese, visine.  Eu am avut rubarba de la mama din gradina, mai bine zis din spatele casei :)), o buruiana ( ca asa arata), foarte cunoscuta in Ardeal ce contine vitamina C din belsug.
Aluat de baza:
300 g faina
125 ml lapte
1 ou
40 g unt
25 g zahar
20 g drojdie
fructe aproximativ 1 kg ( eu am pus 500g)
putina sare

Pentru streusel:
175 g faina
100 g zahar
110 g unt
1 plic zahar vaniliat

Incalzim laptele si dizolvam drojdia in el. Amestecam faina cu zahar, ou, untul la temperatura camerei , putina sare si apoi turnam laptele cu drojdie. Framantam putin pana se omogenizeaza si apoi lasam sa dospeasca 30 minute. Nu uitati smecheria cu cuptorul valabila atunci cand este mai rece si vreti sa dospeasca mai repede, puneti vasul cu aluat in cuptorul putin cald si lasati-l sa dospeasca cu usa inchisa.

Intre timp curatam tulpinile de rubarba ( vezi foto) si le taiem bucatele. Taiem si cateva capsuni in jumatate.

Turnam aluatul intr-o tava de dimensiuni 30×30 ( eu am margini reglabile de aceea am facut la dimensiune asta, aveti nevoie de o tava mai mica de prajituri,in reteta scria 20×30 ). Il intindem cu mainile presarate cu faina , apoi punem deasupra bucatile de rubarba si de capsuni.

Pregatim aluatul de deasupra, punem componentele intr-un bol si le faramitam cu varful degetelor Apasam putin fructele sa intre in aluat si  presaram deasupra amestecul fraged.

Coacem 30 de minute la foc mic , sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Servim calduta.

Sper sa o incercati este aromata si nu foarte dulce.
Reteta este preluata de pe un blog italian cu scuzele de rigoare o sa-l scriu luni.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


21 de comentarii la „Streusel prajitura cu rubarba”

  1. Mmmm, un deliciu! Si rubarba este una dintre descoperirile mele recente, deci sigur o sa incerc… si o sa gasesc si adepti pentru reteta asta!

  2. Hallo Amalia,

    Minunat ti-a iesit. Pot sä asigur cä Präjitura asta criminal gustoasä este.
    Cum scrii Tu Amalia , präjitura asta nu este dulce, este de la Rubarbä usurel acrisoarä , si de la Streusel minunat crocant deasupra.
    Da Amalia Rezeta asta este Germanä.

    Salutäri Jacob

  3. Eu nu am mancat niciodata rubarba, stiu ca are un gust acrisor ai se combina frumos cu merele. Sper sa gasesc la piata in Alba, cand voi ajunge.
    Prajitura este tare apetisanta!

  4. Ce bine arata praji Amalia :P n am mancat niciodata rubarba :) si nici n am vazut prin piata, stiu ca se gaseste mai mult prin zona Ardealului.

    pupici

  5. Credeam ca sint singura iubitoare de rubarba. Foarte buna combinatia. Acum este rubarba si mai coapta si are un gust de zmeura. O zi buna Cami

  6. Chiar de cateva saptamani am mancat prajitura asta… in Germania acolo la mama ei!FOARTE FOARTE BUNA! Stii Amalia, eu sunt o catastrofa in bucatarie… ( cu toate ca sora mea e maestru bucatar!)Esti sp.guest pe blogul meu pt. ca-mi placi, si pt. ca completezi lipsurile mele, !Esti More Than I Can Say
    and do… :O) Te pup, Ade

  7. Foarte bine arata! Habar n-am de unde sa iau rubarba asta…Esti o norocoasa,eu caut prin piete si tu ai in curte…Felicitari inca o data Amalia, ca de obicei,nota 10+!

  8. Cami abia am asteptat sa se faca , ai mei cand s-au mutat nu stiau ca au asa ceva in spatele casei , a fost o surpriza foarte placuta :).

  9. Calin am dat o fuga pe blogul tau … trebuie sa-l citesc in zilele urmatoare … cat despre rubarba daca gasesti cumpara ,poti sa o faci compot ca si cel de mere ( asta in caz ca nu bucataresti).

  10. Ade iti multumesc mult ca imi apreciezi retetele, e adevarat sunt orientate spre inceptori, daca as avea posibilitatea as deschide o scoala pentru incepatori in ale bucatariei :)…nu stiam ca rubarba este originara din Germania , daca ai o reteta buna te-as ruga sa mi-o scrii pe mail. Te pup si sper sa trec pe la tine sa-ti citesc blogul.

  11. Flori eu am vazut odata in kaufland insa era destul de scumpa… poate ai noroc si gasesti pe piata:) . Daca ai fi in apropiere te-as invita cu drag la o felie de praji . Te pup si o saptamana frumoasa !

  12. Acum e in cuptor! Abia astept sa o devorez! Imi place foarte mult combinatia rabarbar/capsuni… (la noi, in Hunedoara, bunica asa-i spunea, rabarbar).
    Eu am gasit in Kaufland, in Bucuresti ce-i drept, ca aici traiesc. E 6,5 ron kilogramul iar intr-un kg intra cam 10 bete de rabarbar, deci ne ajunge pentru 2 prajituri :) Nu mi se pare scump… M-am bucurat enorm cand am gasit!
    Ai retete faine, am incercat cateva, tine-o tot asa, bafta!

  13. Miha iti tin pumnii. Eu m-am nascut in Hunedoara si ai dreptate , asa i se spune :). Multumesc pentru aprecieri sper sa-ti reuseasca toate retetele incercate.

  14. Amalia , imi poti spune cata drojdie usacata sa folosesc .Aici nu am drojdie proaspata. Am citit o multime de rete cu drojdie proaspata si nu stiu proportia cu drojdia uscata.Iti multumesc.Excelent blog.

Dă-i un răspuns lui ISABELA Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.