Piure de spanac

Piure de spanac (spanac4)   imagine reteta
Ador spanacul dar nu-mi place sa-l curat :(,  asa ca am facut un compromis cu sotul meu: el il spala si il curata iar eu il pregatesc… am uitat sa va spun ca este singura leguma preferata de el :)).

Reteta este simpla,  va ia mai mult timp spalatul si curatatul decat gatitul.

Ingrediente:
1kg spanac ( frunze verzi crude)
250 ml lapte
2 linguri amidon sau faina
sare
2-3 catei de usturoi
4 linguri ulei

Precum am scris mai sus , se spala bine spanacul si se rup cozile.
Punem o oala mare cu apa la incalzit, cand apa da in clocot punem spanacul si lasam vreo 10-15 minute ( asta in functie de cat de crud este) sa se opareasca. Ca sa vedeti cand este gata luati cu paleta o frunza si zdrobiti, daca se marunteste este gata (poate va ajuta poza).
Il scoatem intr-o strecuratoare si apasam usor cu o lingura de lemn sa se strecoare bine.
Piure de spanac (spanac1)   imagine reteta
Apoi il tocam ( nu chiar ca si vinetele de marunt :)) .
Intr-o cratita incingem uleiul si prajim usturoiul taiat felii , apoi il scoatem si il aruncam . Adaugam spanacul tocat si amestecam putin ( un minut doua ).
Piure de spanac (spanac2)   imagine reteta
Punem faina intr-un bol , adaugam putin cate putin laptele si apoi turnam cate un pic din compozitie peste spanac amestecand mereu.
Piure de spanac (spanac3)   imagine reteta
Potrivim de sare si servim de cele mai mult ori cu ochiuri . Puteti inlocui laptele cu smantana daca vreti ca piureul sa fie mai gros adaugati mai multa faina si il fierbeti mai mult.

Observatii:

Puteti sa-l preparati si in alt mod;

Prajtiti usturoiul tocat marunt , adaugati frunzele tocate de spanac, amestecati usor cateva minute sa se patrunda bine, apoi adaugati faina si treptat laptele amestecand continuu.

Amestecati pana creste in volum (se umfla).

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...

10 comentarii la reteta Piure de spanac

  1. ISABELA

    Exact asa il pregatesc si eu, o bunatate :D

    Raspunde
  2. Amalia

    Daaa, e tare bun ! Pup!

    Raspunde
  3. Miches Alexandra Sorina

    foarte bine arata Amalia mai ales ca mie imi place spanacu. Daca il cumperi, ti se renteaza sa il iei congelat este in pugi gata curatat , fiert si congelat. Pretul e uneori chiar mai ieftin si gustul e acelasi ca eu numai de ala folosesc. Il cumpar il tin in congelator si cand imi trebuie il folosesc. nu trebuie descongelat inainte il pui direct la fier in lapte sau cu ce vrei sa faci.Iti spun asta pentru ca ai zis ca nu iti place sa cureti. :)

    Raspunde
  4. Amalia

    Draga Alexandra , am facut si cu spanac congelat dar sincer mi se pare fara gust…sau poate am eu un fix cu chestiile congelate :)). Am vazut e blogul tau cum l-ai preparatsi arata foarte bine. Intradevar am mancat si eu in Spania paste cu spanac ( tot congelat) si au fost foarte bune, poate e mai bun ala de acolo decat cel de aici :)

    Raspunde
  5. mark anthony

    spanac ma face sa pirtz……. ;)

    Raspunde
  6. Jack

    Mancarea mea preferata .. :D

    Raspunde
  7. Omul Lava

    Hey!
    Sper sa fii pe faza si sa-mi poti spune cam pentru cate portii este reteta. Nu am facut niciodata spanac si as vrea sa fac doua portii…

    Multumesc!

    Raspunde
    • Amalia

      Cam 4 portii :)

      Raspunde
  8. marius

    in loc de faina se poate folosi altceva?(am renuntat complet la orice inseamna faina/grau/etc=>gluten)

    Raspunde
    • Amalia

      Amidon … sau poti sa renunti,nu-i musai sa pui insa nu o sa mai fie asa de cremos.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>