Orez in stil indian


Este o mancare usoara care se poate servi si ca garnitura. Mie imi place orezul (sub orice forma) de aceea am si incercat-o. Se face in 15 minute!

Ingrendiente:
200 g orez cu bobul lung (preferabil Basmati)
2 linguri ulei
1 lingurita seminte chimen
100 g mazare proaspata sau congelata
500 ml apa
1/2 lingurita sare

Se spala orezul in mai multe ape si se scurge. Intr-o cratita cu fundul mai gros se incinge uleiul . Adaugam semintele de chimen. Cand incep sa sfaraie, adaugam orezul si amestecam bine.
Se adauga sarea, apoi imediat apa astfel incat sa acopere complet orezul ( nivelul apei trebuie sa fie cu aprox 2 cm deasupra orezului) . Cand apa incepe sa fiarba dam focul mai mic si lasam sa fiarba cu capac cam 10 minute.Gustam cateva boabe de la fundul oalei si daca este gata adaugam mazarea si mai lasam 2 minute,timp in care acoperim cratita.

Inchidem focul si lasam sa stea acoperit cateva minute pentru ca aburii sa patrunda foarte bine mazarea. Servim cu frunze de coriandru proaspat tocat. Eu am pus putina ceapa verde tocata.

Reteta este de pe net nu mai retin sursa.

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...

2 comentarii la reteta Orez in stil indian

  1. Jacktels Kochbuch

    Hallo Amalia,

    Basmati cu Chimin se impacä tare bine. Fein , Fein !!

    Salutäri

    Raspunde
  2. Amalia

    Jacob multumesc, am vazut ca si tu ai gatit orez, gand la gand :))!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>