Nachos

Sambata am incercat niste chestii specifice mexicane, se numesc nachos. Se fac usor doar ca trebuie sa aveti faina potrivita.

Ingrediente:
250 g faina de porumb ( am inteles ca se foloseste o faina speciala , eu am macinat faina de porumb cumparata )
200 ml apa calduta
1 lingurita sare
Se amesteca ingredientele si se framanta putin pana obtinem un aluat omogen. Il acoperim cu o folie alimentara si il lasam sa stea o jumatate de ora.

Apoi il impartim in 10 bucatele si din fiecare bila , intindem o foaie cu diametru de 15 cm. Ca sa le puteti intinde folositi 2 hartii de copt . Pentru forma punem un castronel si decupam. Impartim cercul in 8 si apoi prajim feliile in putin ulei fierbinte. Scoatem pe un servet absorbant . Punem cateva pe o farfurie apoi presaram putin cascaval si bagam 1 minut la cuptor cat sa se topeasca branza.

Sincer nu m-au impresionat prea tare, cred ca totusi trebuie folosita o faina speciala, (asa scria si in reteta).
Reteta este preluata de pe gialloafferano.it

Reteta publicata in Aperitive. Etichete: , .
loading...

12 comentarii la reteta Nachos

  1. AJAX
    Raspunde
  2. Jacktels Kochbuch

    Hallo Amalia,

    nu dispera. Este intradevär Fäinä de Mälai. Este asa de finä ca si Fäinä normalä.Trebuie mai pus un pic de Paprika si Chilipulver inäuntru in Teig.
    Fäina se opäreste cu Äpä fierbinte, se amestecä si se lasä sä lucreze 10 Minute dupä aceia se pune Ulie de Olive, Sare , Boja si Chilipulver. Sew prlucreazä si se pune la Cuptor , nu in Ulei päjite.

    Ciao

    Raspunde
  3. Cami -Camila-Witt....

    Amalia,eu ibesc mincarurile mexicane.Un inceput de saptamina bun Cami (Camila-culinar)

    Raspunde
  4. Bianca

    Faina de porumb (daca despre asta e vorba) se gaseste la Cosul verde sau la Naturaland (vis-a-vis de Central).

    Raspunde
  5. Amalia

    Ajax :).

    Raspunde
  6. Amalia

    Jacob esti salvarea mea :) reteta asa am preluat-o mi s-a parut mie ciudat ca trebuiesc prajite in ulei , o sa incerc varianta ta cred ca mult mai sanatoasa .

    Raspunde
  7. Amalia

    Cami daca ai vreo reteta este binevenita :).

    Raspunde
  8. copchilulkoma

    cu faina de porumb normala nu merge? e culmea orasul asta, nu gasesc nimic!

    Raspunde
  9. Amalia

    Merge, cu din aia am facut eu dar am macinat-o sa fie mai fina. Iti recomand reteta lui Jacob e mult mai sanataoasa ( vezi la comentarii).

    Raspunde
  10. Diana

    Draga Amalia, ai un premiu simpatic de tot la mine.
    Salutari!

    Raspunde
  11. Anonymous

    bravo tie!..si bravo lui jakctels! citesc cu drag toate comentariile lui!draga mea dar ai o sumedenie de retete care ma innebunesc.nu stiu cu ce sa incep! te pup,eli.

    Raspunde
  12. Amalia

    Eli iti multumesc, eu zic sa le iei pe rand si sa le incerci :))… daca te pot ajuta cu ceva sa-mi scrii :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>