Friptura coronita

cor1
Nici nu stiu cum sa incep… acum ca am mancat nu pot decat intr-o nota vesela :)). Cele mai multe compromisuri le fac in bucatarie, azi a fost unul foarte reusit :)) … mie-mi place pieptul de pui , sotului meu fleica de porc… da, adevarata familie din Romania; ea in lupta cu kilogramele, el mandru de burta lui , glumesc nu este asa , amandoi incercam sa ne mentinem cat de cat greutatea. Dar nu despre asta e vorba , imi cer scuze ca deviez de la subiect, ci despre o reteta de friptura delicioasa pe care am facut-o azi. Este o reteta de duminica sau pentru atunci cand aveti musafiri va asigur ca vor fi placut impresionati.

Ingrediente:

  • 500 g fleica de porc
  • 1 piept de pui ( sa fie mai lunguiet, o sa vedeti de ce)
  • 2 linguri mustar
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita verdeturi aromate
  • sare,piper, boia
  • 200 ml vin rosu
  • putin ulei

Se taie fleica fasii cu un cutit bine ascutit ( puteti sa o cumparati gata feliata). Se procedeaza la fel si cu pieptul de pui. Se ia o fasie de fleica , una de piept si se impletesc. Daca pieptul e prea scurt mai adaugati o bucata , asa am procedat si eu. Se unesc capetele si se prind cu o scobitoare.
Friptura coronita (cor5)   imagine reteta
Se unge o tava cu putin ulei , se pun coronitele si se condimenteaza cu sare, boia, piper.
Friptura coronita (cor4)   imagine reteta
Separat se amesteca 4 linguri de ulei cu mustarul, cimbru, verdeturile si usturoiul tocat. Coronitele se ung cu amestecul de mai sus
Friptura coronita (cor6)   imagine reteta
Adaugam vinul si acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Friptura coronita (cor7)   imagine reteta
Bagam in cuptor la foc mic timp de 30 de minute. Dupa aceea scoatem folia si lasam inca 15 minute. Scoatem din nou si intoarcem coronitele cu grija, le ungem cu restul de compozitie si mai coacem 20 de minute.
Friptura coronita (cor8)   imagine reteta
Timpul de coacere este aproximativ, in general eu coc fripturile la foc mic abia la sfarsit dau focul mai tare. Dupa cum vedeti cand sunt rumenite frumoas sunt gata.
Friptura coronita (cor9)   imagine reteta
Se serveste cu garnitura de cartofi , in cazul meu aceasta si cu verdeata tocata desupra.
Friptura coronita (cor3)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: .
loading...

27 comentarii la reteta Friptura coronita

  1. Ioana Bica

    oh my God!…cred ca o sa lesin de pofta.Doamne ce bine arata!

    Raspunde
  2. Anonymous

    amalia draga ….nu mai gasesc retete de pui cu mazare si chec cu lamaie…imi cumparasem tot ce trebuia …dar nu am listat retele…acum nu le mai gasesc…:(

    Raspunde
  3. Amalia

    Ioana te invit la mine ca mai am… nu de alta dar nu vreu sa patesti ceva :)) Te pup !

    Raspunde
  4. angela

    multumesc amalia…am retinut ceva din reteta ( mancare de mazare) dar nu eram foarte sigura,,,nu am pus morcov, ca am uitat de el…in rest cred ca e ok,,,acum fierbe carnita,,,o sa-ti spun cum a iesit…referitor la chec, am tras cu ochiul pe la laura, si am facut o reteta de-a ei, iti multumesc pentru ajutor…:)))

    Raspunde
  5. marina

    What’s a very great recipe!!! thanks, i’ll try quickly…

    Raspunde
  6. Silvia

    Draga Amalia, in primul rand te felicit pentru locul obtinut in concurs! Daca vrei o parere obiectiva din partea mea, blogul tau e superior celui clasat pe locul intai dar la cum stim vota noi in general nu-i de mirare… Si-n al doilea rand, am facut friptura coronita si mi-a iesit foarte bine. O voi face si de sarbatori. Multumesc de reteta!

    Raspunde
  7. Amalia

    Draga Silvia iti multumesc mult pentru aprecieri… cat despre friptura ti-as recomanda si cotletul "evantai" , merge pentru sarbatori sau macar pentru o masa de duminica :). Te pup si numai bine!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>