Ficatei de pui cu slaninuta

 

Mie-mi plac tare mult ficateii de pui dar sotul meu nu se prea da in vant dupa ei. De aceea ii gatesc doar pentru mine. Reteta asta e foarte simpla , sper sa o incercati si voi.

 

Ingrendiente:
250 g ficatei de pui
100 g slaninuta ( puteti pune kaizer sau bacon)
sare, piper
Luam o bucatica de ficat, o invelim in slaninuta si prindem cu o scobitoare. Punem bucatelele intr-o tava unsa cu ulei si le coacem la cuptor 15 minute, pana slanina se rumeneste frumos. La sfarsit condimentam cu sare si piper. Se poate servi si ca aperitiv cald.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


28 de comentarii la „Ficatei de pui cu slaninuta”

  1. Mmmm, bunut ce faci tu aici!
    Asa ca ai un premiu pentru tine si blogul tau la mine, cand poti sa treci sa-l ridici!
    Pup si o zi faina!

  2. Amalia, foarte buna ideea, eu faceam pentru petreceri si cu piept de pui in loc de ficatei si sunt super bune!

  3. Hallo Amalia,

    eu ti-am mai spus cä noi sintem total pe un Gust. Eu sint incä nebun dupä Ficatei si cu Rochitä de Släninä mä gäsesti la Sanatoriu. Minunat !!

    Salutäri Jacob

  4. Jacob mai imi permit si eu cate o „nebunie”:)), daca iti vine sa crezi Mr. Carnivor Sef a mancat piure de spanac cu ochiuri :)) ( 3 ochiuri). O zi faina !

  5. Hallo Amalia,

    asa este . Da nui nimic , cä el nu stie ce ii scapä.Spanac incä un medicament de Sanatoriu ( dacä este dupä Regulament cu Usturoi mult parfumat)

    Si tie o Zi minunatä
    Jacob

  6. Hallo Amalia,

    acuma tu trebuie sä scuzi , la virsta mea inaintatä nu mai funktioneazä la mansardä totul perfect. Am inteles falsch.
    Acuma zic asa: Existä totusi Sperante…
    Lasäl incet si la urmä mäninca si Conopidä pane..Succes

  7. amalia eu pregatesc in momentul acesta o ciorba de burta ptr sotul meu ca eu nu mananc tu ai undeva o reteta?imi place sa ma inspir din ideile tale.apropo au aparut si la voi vestitele cirese de mai?la noi au aparut dar costa30 de lei noi kg.salutari de la ploiesti mi-a fost dor de tine te pup

  8. Alina nu-mi aminti de cirese mi-e o pofta de numai … 30 de lei kg ? oau ! scumpe, poate mai scad preturile intre timp… Ti-am trimis reteta mea de ciorba, poate te ajuta. Pupici !

  9. Arata foarte bine, si stiu si ce gust au :D. Am si eu un blog cu inspiratii culinare, mai altfel, sper sa ma vizitezi, sigur ai sa gasesti ceva interesant pe-acolo.

  10. multumesc ptr reteta am avut ce sa invat din ea.cand o sa prepari tu sa o postezi ptr ca sigur multe fete vor sa faca dar nu stiu cum.si stim cu toti ca retetele tale nu da gres niciodata.apropo multumesc ptr ca ai sters mesajul.

  11. si mie imi plac ficatei mai ales cei cu mere la tigaie, o reteta pe care sotul meu nu o suporta si fac numai pentru mine .SUPER BLOG ,SUPER RETETE.

  12. Foarte bun ce ai facut.
    Am sa incerc si eu.
    Cu toate ca prefer mancarica de ficatei. Tu faci asa ceva? Daca da, cum?

  13. Sper sa-ti placa :).Mancarica de ficatei nu stiu sa fac :), am putine retete, prajiti cu ceapa, la gratar si cam atat . Daca ai timp te-as ruga sa-mi scrii reteta sa o incerc :).

  14. am facut deja cateva:ficatei cu slaninuta, rulouri de pui,paste, maine vreau sa incerc puiul de vara, te astept cu retete noi.
    te-am descoperit cand erai in concediu si am fost extrem de incantata de blog-ul tau.

  15. Ciao..super reteta…simpla si bunaaaaaa :))…imi place mult ficatul…..sotul meu e "chef di cucina"…imi pregateste mereu cate ceva bun si cum vreau sa guste si el din bucataria romaneasca,intru cand si cand pe aici sa mai "fur" cate o idee…
    Chiar acum i-am trimis in restaurant reteta de papanasi cu urda…a zis ca vrea sa o testeze :) in meniu…dar cand o sa ajunga acasa o sa-i traduc ingredientele ca nu intelege romana.
    P.S. Azi,din lipsa de idei si timp,am facut spanac cu oua ochiuri (neavand urzici :((((( ) Pa si sper sa ne mai auzim….semnat…Amalia (balanta):)

  16. Amalia, iti trimit o reteta pt.ficatei.cureti si speli ficateii.Ii pui intr-o sita la scurs.Intr-un castron amesteci 1/2 cana faina cu sare si piper (depinde cat de sarat si piperat iti place ) . dai ficateii prin acest mestec si ii pui la prajit in ulei fierbinte .Super buni.Poti servi cu mamaliguta sau piure de cartofi si mujdei de usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.