Creier prajit

De la ficatei am trecut la creier, saptamana asta a fost a organelor :)… Reteta este foarte simpla fara prea multe ingrendiente.
Avem nevoie de:
creier
sare, piper, ulei
Se spala creierul in mai multe ape si apoi se lasa sa stea in apa rece vreo jumatate de ora. Daca va grabiti injumatatiti timpul :).  Se curata apoi de pielite … of oare sa pun poza sau nu ca nu-i prea aspectuoasa  dar daca nu vedeti poate nu stiti cum se curata… asta e :). Este o pielita subtire care se ia relativ usor.

Se pune putin ulei intr-o tigaie , apoi bucatile de creier cu grija sa nu se  sfarma si se lasa sa se prajeasca inabusit 10 minute sau mai bine pana scade zeama lasata .

Se condimenteaza la sfarsit si se serveste cu cartofi, orez sau legume.

Reteta publicata in Preparate din carne de porc. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

S-ar putea sa-ti placa:

12 Responses to Creier prajit

  1. Jacktels Kochbuch spune:

    Hallo Amalia,

    iaräsi ceva cum imi place mie si tot asa fac si eu. La Creier nici nu poti sä pui mai mult pentru cä nu suportä alte Condimente. Perfect.

    Salutäri Jacob

  2. ALINA spune:

    saptamana trecuta am facut si eu creier,vroiam sa iau mai demult sa vezi ce am patit.aproape de unde locuim noi e o macelarie unde mereu e totul proaspat si relativ ieftin.intru vad creier zic gata cumpar si eu mai avea 3 buc.o doamna inaintea mea cumpara de zor astept la rand si cand cred ca a terminat ce crezi ca cere?creierul care mai era.mai e nevoie sa iti spun ca nu imi venea sa cred si sa ii iau punga din mana?in fine am tot trecut pe acolo cateva zile pana am gasit si am luat si eu ca nu are tot timpul.si eu l-am facut la fel ca tine si lam lasat pana sa facut maroniu asa la suprafata.sper ca l-ati consumat cu placere sa va fie de bine.eu sunt topita dupa creier felicitari.multi pupici

  3. Amalia spune:

    Jacob multumesc, Alina si eu vanez demult sa cumpar creier, am magazinul meu preferat de carne… dar pe cand ies de la servici nu mai gasesc , acum am avut noroc asa ca am profitat :).

  4. suzana spune:

    Mama… =P~
    Creier!!!
    Pot sa intreb de ce era? ;;)
    Sunt curioasa. :D
    Deci, sunt foarte pofticioasa din fire si e deja stabilit, zilele astea fac creier prajit :x
    (jur ca imi lasa gura apa =)) )

  5. Flori spune:

    Ai un premiu la mine pe blog.
    Te pup!!!

  6. Amalia spune:

    Suzana a fost :) creier de porc.

  7. Amalia spune:

    Flori iti multumesc, vin sa-l ridic !

  8. Larisa spune:

    eu ii pun si ceapa. E foarte bun

  9. lili spune:

    eu fac altcumva creierul de porc. Dupa ce se spala, pun pe foc apa cu putina sare si o lingurita de otet.Cand apa clocoteste, adaug creierul si il las aprox.10 min, dupa care se scoate si ori se preajeste asa cum este, ori se trece prin ou batut cu faina ca la snitel si apoi se pune la prajit. Si zic eu ca este si mai bun. Pofta buna!

  10. dandra spune:

    Bună, nu vreau să fiu cicălitor dar rețeta pare incompletă…Se curăță de pieliță care e foarte fină etc. Ce urmează ? Prăjeala probabil …dar cum ? în tigaie , ceaun…cât timp ? ș.a.m.d.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>