Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara (IMG 37233)   imagine reteta Ei da, sotul meu este fan paste, pacat ca nu ii gatesc asa de des :)), dar cand totusi nu mai rezist la rugaminti pun in aplicare cate o portie :). Reteta asta este foarte cunoscuta, poate prin faptul ca nu este pretentioasa si se face foarte repede. De-a lungul timpului am incercat mai multe variante dar totusi cea de ieri mi-a „ramas la suflet” ca sa zic asa pentru ca a iesit cel mai bine.

Pentru o portie sanatoasa ( 2 normale)
250 g paste tip spaghetti
150 g bacon , kaizer sau sunca
2 galbenusuri si 1 albus de ou
100 g cascaval
2 linguri ulei ( daca faceti cu bacon sau kaizer renuntati la ulei)
sare, piper
Pentru inceput punem apa la fiert cu putina sare, la paste aveti nevoie de multa apa, calculati la 100g paste 1 litru de apa.
Sunca o taiem cubulete si o prajim la foc mic pana se rumeneste bine. Lasam sa se raceasca putin
Ouale le batem cu sare, adaugam putin piper proaspat, apoi cascavalul rasSpaghetti alla carbonara (spaghcarb1)   imagine retetaAdaugam si sunca prajita. Spaghetti alla carbonara (spaghcarb2)   imagine retetaIntre timp pastele s-au fiert, le strecuram rapid si le punem fierbinti peste amestecul de oua , sunca si branza. Amestecam bine, o sa vedeti ca ouale se incheaga rapid iar branza se topeste. Spaghetti alla carbonara (spaghcarb3)   imagine retetaDatorit faptului ca am amestecat branza cu ouale pastele vor fi acoperite de un sos cremos. Servim imediat.

Reteta este preluata de pe giallozafferano.it

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: , .
loading...

25 comentarii la reteta Spaghetti alla carbonara

  1. Cristian

    vreau doar sa mai spun ca Ramona chear daca locuieste in italia habar nu are cum e carbonara adevarata.

    Raspunde
  2. Simina

    Buna. Am ajuns intamplator aici, fiind o mare iubitoare de spaghete carbonara. Nu stiu ce sa zic de cascavalul adaugat. Carbonara se fac cu o branza tare (parmezan, grana padano, pecorino romano). E prima data cand vad o reteta cu cascaval si nu mi-o pot imagina deloc. Nu sunt experta in bucatarie, dar imi place foarte mult sa pregatesc fel si fel de paste si la Carbonara chiar recomand o branza tare. In rest, arata bine :)

    Raspunde
    • Amalia

      Simina ai mare dreptate :) unele retete ar trebui respectate asa cum sunt insa se pare ca mai mergem si pe variantele romanesti :) sincera sa fiu cred ca am facut si cu parmezan… acum il folosesc destul de des si sincer imi place :).

      Raspunde
      • Simina

        Si variantele romanesti sunt de multe ori gustoase. Multa inspiratie in bucatarie iti doresc :)

        Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>