Prajitura rapida cu crema si fructe

Prajitura rapida cu crema si fructe (IMG 36922)   imagine retetaEste rapida , sa nu ma certati ca am facut-o cu crema la plic dar chiar eram in criza de timp. Intotdeauna am cateva plicuri cu crema sau budinca , pentru cazurile cand am musafiri si nu prea am timp de gatit. Acum am facut doar blatul , apoi a intervenit ceva si am finalizat mai repede reteta :)).

Ingrendiente:

1 blat de tort sau pandispan ( vezi aici reteta)
1 plic crema de cremsnit de la Dr. Oetker
750 ml lapte
1 compot ananas
3-4 kiwi
1 plic gelatina pentru torturi ( cea de pus deasupra )
Insiropam blatul cu siropul din compot. Preparam crema conform indicatiilor de pe plic ( mie mi s-a parut un pic cam dulce) apoi o asezam cu o lingura peste blat. Punem si fructele taiate bucatele ( voi puteti folosi ce fructe vreti) si turnam deasupra gelatina preparata cu restuld e suc din compot. Prajitura rapida cu crema si fructe (praji11)   imagine retetaBagam prajitura la frigider ( se intareste foarte repede ) si apoi o taiem cu un cutit udat in apa rece. Este racoritoare si usoara :).
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

27 Responses to Prajitura rapida cu crema si fructe

  1. ALINA spune:

    amalia acum ai facut minunea asta?vreau si eu o bucata mai mare asa daca se poate!!! ce mai conteaza ca ai facut cu crema din plic? arata foarte YAMIIIIIIIIII

  2. Vicky spune:

    Mama ce super arata, mi-ai facut o pofa.

  3. Gabriela Cara spune:

    Mmmm, imi plac praji cu fructe si pot doar sa-mi inchipui ce gust minunat are prajitura ta de azi!
    Pupici multi!

  4. Amalia spune:

    Fetelor sunteti invitatele mele la praji dar sa o incercati ca de mancat… nu a mai ramas nimic :))Va pup si spor la bucatarit , eu inca nu m-am hotarat ce dulciuri fac de Pasti :).

  5. CristinaK spune:

    Super prajitura, Amalia! Parca se simte adierea primaverii de la ea…

  6. delia spune:

    Amalia eu ma mir ca sta crema asa tzeapana,eu a-si face crema de cremsnit preparata in casa si sigur nu o sa stea asa tzeapana,adica sa ramana asa un strat gros de crema deasupra,ai vre-un tips?
    Multumesc.

  7. Amalia spune:

    Delia pune gelatina dizolvata in putina apa rece, in amestecul cald ( sa nu o fierbi) apoi cand se raceste amesteci cu albusurile spuma sau cu frisca ( depinde xce reteta ai)crema o sa stea “bat”. La 500 g de crema 10 g de gelatina alimentara.Sper sa-ti fie de ajutor sfatul :)

  8. delia spune:

    ma gandeam eu ca ceva de genul asta e…sarumana.
    Revin cu impresii,numa ca maine fac blatu si vaz cand fac si crema.

  9. Talita spune:

    What a delicious frosting!! Looks really yummy!

  10. copchilulkoma spune:

    am facut si eu prajitura asta, dar am facut o prostie. gelatina era… ca o apa (desi nu a fost pusa la fiert, am preparat cum scria pe plic). si am turnat pe prajitura, dar nu s-a intarit deloc. a fost ca si cum am turnat apa chioara. si ca sa fie necazul complet, s-a scurs in unele locuri pe blat, si s-a muiat rau de tot pandispanul.

    cand am cumparat, am intrebat la magazin de gelatina pentru prajituri sau torturi, si mi-a dat de-aia la pliculet mic, albastru. vanzatoarea a spus ca e buna…

  11. Amalia spune:

    Uff imi pare tare rau :(…problema a fost gelatina,din cate imi amintesc pe plic scrie ca se amesteca cu 250 ml compot si s e pune la fiert… se lasa sa fiarba 2 minute si apoi , lasam sa se raceasca putin… punem cu lingura pe deasupra, fructele fiind reci se intareste instantaneu.Ma gandesc de care gelatina ai luat …pe plic trebuia sa fie o felie de tarta si cred ca scrie gelatina pentru torturi si prajituri. Din asta ai cumparat ?

  12. copchilulkoma spune:

    nu. am luat gelatina fin maruntita akba dr. oetker. nu am stiut daca e buna sau nu. am zis ca vreau pentru prajituri, si m-am lasat pe mana vanzatoarei. data viitoare o sa am mai multa grija :)

    aa… dar am facut si chec cu banane, iar prietenul meu deja il adora. nici nu se terminase, si el intreba daca mai fac. :)

  13. Amalia spune:

    Eee stiu de care zici … pai asta se dizolva in putina apa rece adika pui granulele intr-un pahar cu 4-5 linguri de apa rece, lasi sa stea cateva minute … separat pui sucul de fructe ( zeama din compot)la fiert , cand este fierbinte lichidul opresti focul, adaugi gelatina “umflata ” din pahar amesteci pana se dizolva de tot si lasi sa se raceasca :). Sper ca nu te-am “ametit ” de cap cu explicatiile.

  14. Anonymous spune:

    este o praji super,demult cautam retata insa si eu am dat-o in bara cu gelatina… din cate stiu eu gelatina daca se fierbe isi pierde calitatile de inchegare dar pe plic scrie clar ,, se fierbe 2 min'' .Ce se intelege prin ,,se fierbe'' sa dea in clocot(asta inteleg eu) sau doar se ,, infierbanta'' adica sa fie fierbinte dar sa nu dea in clocot?

  15. Amalia spune:

    Anonim sunt 2 tipuri de gelatina. Unul pentru pus deasupra ( cea care scrie pe plic ca se fierbe) si celalalt care se dizolva in putin lichid rece si apoi in lichid fierbinte ( nu se fierbe ). Cea care se pune deasupra se folsoeste in reteta asta.

  16. Anonymous spune:

    dar ce ai facut cu laptele(750ml)??

  17. Amalia spune:

    Am preparat crema, atata lapte trebuie pentru un plic de crema ptr cremsnit de la Dr. Oetker.

  18. Anonymous spune:

    Странно, искал совсем не это, гугл выдал Ваш сайт, и судя по всему не зря, есть что почитать! Goodwork!

  19. mimi spune:

    buna,sicer am preparat prajitura si a fost pe masura asteptarilor!ffff buna! doar k sotu a mai pus frisca peste fructe:P. am incerkt foarte multe retete de la tine si toate au fost pe gusturile noastre! multumim pt aceste retete minunate:)

  20. crissy spune:

    amalia,am facut si eu prajitura,si mi/a iesit extra,este asa de simpla de facut si asa de buna totusi,o bunatate,racoroasa,,,,o sa incerc duminica,combinatia intre capsuni si ananas,,trebuie sa fie delicioasa..multumesc ,pentru toate retetele pe care le postezi,am incercat multe din ele,si toate mi/au reusit

    • Amalia spune:

      Crissy ma bucur ca retetele mele sunt pe gustul tau sa-mi scrii cum ti-a iesit combinatia capsuni ananas. Te pup!

  21. Ateta spune:

    Este extraordinara.
    Daca nu o faceti, nu stiti ce pierdeti;)
    Eu am facut-o, este minunata.
    :)
    Tx de idee;)

  22. Mihaela spune:

    Delicioasa prajitura!!!! Yamiiiii…….

  23. nicoleta spune:

    aceasta prajitura est f simpla sper sa fie si buna!

  24. Catalina spune:

    Am vazut-o azi , si desi nu agreez fructele mi-a lasat gura apa… tot azi am si pus-o in aplicare. Cu ce aveam prin casa, si ptr ca tot ce am gasit a fost un plic de budinca de capsuni , am folosit-o pe ea… Cu gelatina , am dat si eu gres cu cea albastra ,desi citisem comentariile initial… Eeeh astea sunt mici detali nesemnificative… Ce conteaza este gustul divin, am zis deja ca nu ma omor dupa fructe … pai hei bine ,am mancat cateva bucati bune… e fantastica!!!! Am pus ochii acum pe tortul egiptean de aici… maine il testez si pe el…
    Abia azi am descoperit site-ul din pacate…as fii vrut sa fi aflat de existenta lui mai devreme.

  25. dascal spune:

    ai niste retete minumate multe din ele leam facut si acuma de ziua sotului meu vreau sa fac tortul cu mouse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>