Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

 Prajitura cu piscoturi-1

Aceasta este ultima prajitura facuta de Pasti , reteta am luat-o de la vecina mea, se face destul de repede si este foarte buna. Blat pufos, crema acrisoara. Rezultat: toata s-a papat :)

Ingrediente:
Blat:
  • 5 oua
  • 300 g zahar tos
  • 10 linguri de apa
  • 100 g nuca macinata ( puteti pune alune macinate)
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Crema:
  • 1/2 l lapte
  • 4 linguri faina sau amidon alimentar
  • 250 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • suc de la o lamaie
Glazura:
  • 120 grame ciocolata de menaj
  • 70 de grame de unt
  • 1 lingura de apa
  • 2 linguri de ulei
  • Mai avem nevoie de :
  • 1 punga mare piscoturi ( 400 g)
  • 150 ml lapte
Se bat albusurile spuma tare apoi se adauga alternativ apa si zaharul mixand mereu pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam.
pp2
Scoatem mixerul din functiune si folosind o lingura de lemn pentru amestecat adaugam nuca macinata, faina si praful de copt stins cu suc de lamaie. Amestecam peste cap sa nu se lase compozitia.
prajitura cu piscoturi3
pp4
Coacem inr-o tava tapetata cu hartie de copt 20 min la foc potrivit.
pp5pp6
Facem testul cu scobitoarea si daca blatul e copt il soatem si il rasturnam pe un fund de lemn sa se raceasca. Pana se raceste pregatim crema si glazura. La glazura amestecam toate ingredientele pe foc mica pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza compozitia, luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
La crema amestecam amidonul cu laptele si le punem la fiert pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca mai tare. Lasam sa se raceasca si apoi amestecam cu untul frecat spuma cu zaharul pudra. Se pune cate o lingura in unt si se mixeaza bine pana se incorporeaza. 
pp7

Punem si sucul de lamaie . Rezulta o crema aromata, putin acrisoara.

pp8

Taiem blatul in 2 punem jumatate de crema , o intindem bine apoi asezam piscoturile trecute prin lapte unul langa altul. Punem si restul de crema si a 2-a jumatate de blat. Apasam usor peste tot si turnam glazura. Eu am pus doar o ciocolata topita.
pp9

 Bagam tava la rece cateva ore si apoi taiem prajitura cu un cutit inmuiat in apa calda. Este foarte buna!

IMG_38655

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

31 comentarii la reteta Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

  1. adryana

    buna amalia!am si eu o problema:am incercat sa bat untul spuma cu zaharul pudra cu mixerul dar mi s-a taiat…tu cum ai facut?ce unt ai folosit?

    Raspunde
    • Amalia

      Unt cu 80% grasime… daca ti se taie inseamna ca are apa … poti sa pui putin praf pentru crema de prajituri in el si o sa se intareasca. … desi cred ca e prea tarziu :(.

      Raspunde
      • ady

        iti multumesc mult pentru raspuns.cred k asta s-a intamplat.eu am avut unt de 60% grasime si knd am inceput sa il mixez nu se lega.dar apoi am dres-o:D .am pus invers:untul in crema cu lapte si a iesit oarecum ceva…dar data viitoare vreau sa iasa perfect!iti multumesc pt toate retetele pe care le impartasesti cu noi.am mai incercat si au iesit f bine!

        Raspunde
  2. Kamessytta

    Mmmmmmm, sa stii ca crema asta de unt cu faina fiarta o foloseam pe vremuri la toate prajiturile cu foi coapte pe dosul tavii si la toate torturile, doar ca mai schimbam aromele in loc de lamaie faceam doar cu vanilie sau cu esenta de migdale sau puneam cacao si rom dar crema asta merita toti banii.Am incercat si eu buttercream din ala american doar unt cu zahar pudra si o lingura de lapte si vai ce gretoasa este.In schimb asta cu faina fiarta sau amidon poti sa o mananci cu lingura.Cand o faceam cu vanilie ziceai ca e frisca.Inca ceva de preferat este faina decat amidonul pentru ca imi spunea cineva ca amidonul inmoaie crema si retine apa astfel incat se poate taia untul indiferent de cat de gras este.Amalia toate retetele de la tine mi-au reusit.Tot inainte ca ne esti draga!!!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Kamy m-ai bagat la idei cu amidonul :)… crema asta si mama o folosea la diferite prajituri, aici iti dau dreptate :). ma bucur ca iti plac retetele mele sper sa incerci cat mai multe, pupici!

      Raspunde
  3. paula

    blatul trebuie insiropat??? vreau si eu sa o incerc:)))

    Raspunde
    • Amalia

      Nu, nu se insiropeaza, sper sa-ti placa prajitura, sa-mi scrii cum ti-a iesit:).

      Raspunde
  4. paula

    Am sa o incerc saptamana asta. Abia acum am dat de situl tau, prima prajitura a fost cea tavalita prin cocos, a fost o minunatie!!! am dus si la colegele mele la servici care sunt italience (eu locuiesc in Italia) si au fost super incantate!! Te pup

    Raspunde
    • Amalia

      Pupici si munca usoara :) !

      Raspunde
  5. VIKY

    PRAJITURILE TALE SUNT SUPER GUSTOASE –DAR CREMA –NU CU FAINA –INLOCUIESTE FAINA CU BUDINCA SI –SUNT FANA TA !

    Raspunde
    • Amalia

      :) multumesc pentru sfat :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>