Pastrav cu vin si verdeturi

Pastrav cu vin si verdeturi (IMG 36788)   imagine retetaPentru ca ieri a fost dezlegare la peste si pentru ca ne place pestele ne-am conformat si am gatit peste adica pastrav.
Ingrendiente:
3 buc pastrav
1 ceapa mica
1/2 legatura patrunjel verde
cateva fire de ceapa verde
1/2 pahar de vin alb sec
50 g unt
sare, piper
Se curata si se spala bine pestii, apoi se sterg cu un servet si se sareaza/pipereaza, atat in exterior cat si in interior. Verdeturile si ceapa se toaca marunt si se amesteca intr-un castronel. Pastrav cu vin si verdeturi (pastr1)   imagine retetaUngem un vas termorezistent cu jumatate din cantitatea de unt, presaram tot jumatate din cantitatea de verdeturi, apoi asezam pestii, ii ungem cu restul de unt si punem deasupra restul de verdeata. Turnam vinul si coacem la cuptorul incins, timp de 20 min la foc mic.

Pastrav cu vin si verdeturi (pastr2)   imagine reteta
Pastrav cu vin si verdeturi (IMG 36733)   imagine reteta

Noi am servit cu felii de lamaie si cartofi natur.

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: .
loading...
S-ar putea sa-ti placa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>