Legume cu branza la gratar

Legume cu branza la gratar (IMG 34511)   imagine reteta Legume cu branza la gratar (IMG 34522)   imagine reteta

Weekendul asta am gatit in aer liber , adica la gratar :). Retete cu carne nu am pentru ca nu a fost ceva deosebit, stiti voi ce prajesc romanii aripioare, mici, carnaciori …. in schimb va prezint o reteta cu legume la care poate v-ati gandit de multe ori dar nu ati incercat-o. Este nemaipomenita , se poate servi ca atare sau ca in cazul nostru alaturi de carne prajita la gratar si sos de iaurt cu usturoi.

Avem nevoie de:
ciuperci
rosii
ardei
ceapa
usturoi
vinete
branza de burduf
putina branza cu mucegai

sare

Se taie legumele felii mai groase ( daca ciupercile sunt mai mici lasati-le intregi sau taiati-le in 2), cateii de usturoi se zdrobesc putin ( nu se curata). Se pun cateva felii din fiecare si 2-3 catei de usturoi intr-o folie de aluminiu. Presaram deasupra putina sare, punem cateva bucati de branza de burduf si 2-3 feliute de branza cu mucegai.Legume cu branza la gratar (IMG 34277)   imagine reteta Impachetam bine si punem „bombele” pe jar sau in cazul nostru de jur-imprejurul gratarului. Legume cu branza la gratar (IMG 34299)   imagine retetaLegume cu branza la gratar (IMG 34377)   imagine retetaLasam sa se coaca un pic mai mult ( cam 20-30 minute) , apoi desfacem si servim. Noi am uitat sa punem vinete, le-am pus separat in alta folie . Legume cu branza la gratar (IMG 34399)   imagine retetaDaca incercati acasa , la cuptor, puneti si putin ulei de masline. Sunt excelente, poate in sezonul asta sunt mai scumpe ca si carnea :)) dar merita sa le incercati !
PS. Am uitat sa scriu, reteta ii apartine lui Alin :).

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .
loading...

19 comentarii la reteta Legume cu branza la gratar

  1. vera

    in fiecare dimineata intru pe net sa vad ce bunataturi ai mai gatit
    ca de obicei imi lasa gura apa tot ce faci
    ideea asta mi se pare grozava si sigur o voi pune in practica, felicitari si tine-o tot asa

    Raspunde
  2. Amalia

    Vera daca iti plac legumele trebuie sa incerci reteta :),eu o sa o repet saptamana asta dar la cuptor. Te pup si multumesc pentru aprecieri :)!

    Raspunde
  3. Amalia

    Nu mai astept iesirea la iarba verde si de sarbatori gatesc si eu la cuptor bunatatile, vor merge de minune cu friptura de miel. Multumesc si te sarut!

    Raspunde
  4. Amalia

    Trebuie sa le incerci sunt foarte bune !:)

    Raspunde
  5. Vicky

    Mama mia, mi-ai facut o pofta, superb ce sa mai zic…

    Raspunde
  6. Teo

    Ati iesit deja la faget?? ce tare! noi am fost o singura data, si dupa ce ne-am trambalit caruciorul pana acolo, cand am ajuns a inceput o plooaie de zile mari =))

    Arata foarte bine legumele!! Bravo!

    Raspunde
  7. Amalia

    Vicky multumesc :).

    Raspunde
  8. Amalia

    Teo draga eu stau aproape de padure, in 5 minute sunt acolo :)), dar nu cred ca nu ati iesit sambata a fost super soare :))

    Raspunde
  9. Mirtilla

    ma quante cose meravigliose che sto leggendo sul tuo blog ,complimenti ;)

    Raspunde
  10. ALINA

    SUPER AMALIA ARATA NEMAIPOMENIT.ITI LASA GURA APA NUMAI CAND TE UITI LA ELE.NE-AI IMBOLNAVIT PE TOTI DE POFTA FELICITARI AMALIA

    Raspunde
  11. Amalia

    :)) eeei poti sa le incerci , asa cum am scris se pot face si in cuptor :).

    Raspunde
  12. Emma

    Data viitoare poate incerci sa le coci direct pe gratar (vinetele, rosiile si ardeii), tai o vanata in doua, pui rosiile decojite, ardeii copti si decojiti si sosul de iaurt peste vanata …aroma de ardei copt da o savoare deosebita. Am mancat la un gratar (facut de altcineva, nu stiam reteta) si a fost nemaipomenit. As da orice gratar pt reteta asta…Si asta vine din partea cuiva pt care „cea mai buna leguma e carnea” ;)

    In mod cert merge si facut acasa, eu coc vinete/ardei/rosii in tigaie de teflon.

    Raspunde
  13. Edith

    Mmmm… buuun trebuie sa fi fost! :)

    Raspunde
  14. Amalia

    Gratie Mirtilla !

    Raspunde
  15. Amalia

    Emma zici tu ceva… eu taiam vinetele felii le coceam pe gratar si le ungeam cu putin ulei de masline si usturoi tocat… am retinut ce mi-ai scris, din pacate e cam greu sa pun in aplicare, eventual cand nu vine sotul meu :))nu vezi si aici in poza nu am avut loc de „carnivori” , a trebuit sa punem legumele pe langa gratar :))

    Raspunde
  16. Amalia

    Edith sa stii ca da , poti sa incerci si varianta care a scris-o Emma e mult mai sanatoasa pentru ca se decojesc legumele :). Pup!

    Raspunde
  17. Emma

    Hehe, noi am avut noroc atunci cu niste amici care au insistat sa le facem loc pe gratare (aveam 2 sau 3) pt reteta aia. Sincer, dupa ce am mancat, a fost lovitura de gratie, nimeni nu mai vroia gratare :) Si toti am cerut a doua portie de vinete. E o reteta extraordinar de buna, eu o sa incerc si cum ai facut tu :)

    Raspunde
  18. Marius

    Super retete! Abia astept sa ajung acasa! Felicitari pentru tot

    Raspunde
  19. Amalia

    Marius iti multumesc :). Sper sa incerci cateva …sa-mi scrii daca ti-au placut :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>