Cum se fac galustele din gris

Cum se fac galustele din gris (IMG 3384)   imagine retetaDragele mele vreau sa deschid un topic nou, nu din lipsa de ocupatie :) ci din dorinta de-a ajuta persoanele incepatoare in ale bucatariei. Nu ma consider o profesionista , de aceea orice sfaturi sunt binevenite, va impartasesc doar din experienta mea de pana acum . Haideti sa vedem cum sta treaba cu galustele astea ca prea toata lumea se teme de ele ca nu ies pufoase. Daca incercati reteta asta va garantez ca ies moi si pufoase :). Daca nu ies asa sa aruncati cu ele dupa mine :)).

 

Ingrendiente (pentru 6-8 litri de supa ):
  • 2 oua
  • gris
  • 1 vf cutit sare
  • 1 vf cutit paf de copt
Punem ouale intr-un castonel, adaugam sare,

 

Cum se fac galustele din gris (IMG 3360)   imagine reteta

 

apoi le batem cu furculita pana se omogenizeaza putin (le bateti cum stiti voi, nu este o regula ). Cum se fac galustele din gris (IMG 3362)   imagine retetaAdaugam cate o lingurita de gris

 

Cum se fac galustele din gris (IMG 3363)   imagine reteta

 

Cum se fac galustele din gris (IMG 3364)   imagine retetasi amestecam pana se incorporeaza.

 

Cum se fac galustele din gris (IMG 3366)   imagine reteta

 

Se adauga si praful de copt , un varf de cutit. Cum se fac galustele din gris (IMG 3367)   imagine retetaEu am numarat 13 lingurite de gris pana compozitia a ajuns la consistenta dorita , poate va dati seama si din poze . Cum se fac galustele din gris (IMG 3365)   imagine retetaGalustele se pot face in mai mult feluri. Cel mai usor este sa udati lingura de supa si sa luati cu ea din compozitie, cat in poza, apoi sa o puneti usor in supa. Cum se fac galustele din gris (IMG 3368)   imagine retetaInainte de asta micsorati focul astfel incat supa sa nu clocoteasca atunci cand le puneti in ea. Galusca se va desprinde singura, eventual miscati putin lingura . Cum se fac galustele din gris (IMG 3369)   imagine retetaPuteti sa va ajutati si cu alta lingura, sa „plimbati” compozitia de pe o lingura pe alta apoi sa o puneti in supa. Cum se fac galustele din gris (IMG 3371)   imagine retetaCele pe care le-am facut eu au iesit mari, voi puteti sa folositi o lingurita sau sa luati mai putina compozitie. Cum se fac galustele din gris (IMG 3375)   imagine retetaBuunn, continuam :)… se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 7 minute. Eventual daca nu se intorc in timpul fierberii, le puteti intoarce si pe partea cealalta. Apoi oprim focul , turnam 1/2 pahar de apa rece si lasam sa stea acoperite cam 15 minute. Cum se fac galustele din gris (IMG 33799)   imagine retetaGata ! Cum se fac galustele din gris (IMG 3380)   imagine retetaCum se fac galustele din gris (IMG 3383)   imagine reteta
 
Observatii:
 
Desi mi-am propus sa revizuiesc aceasta reteta, am tot amanat si pana la urma m-am hotarat sa cantaresc ouale si grisul. Asadar la 68g ou – 62g gris.
 
Initial am  scris 13-14 linguri gris de fapt erau lingurite. Insa cel mai bine cantariti sau urmariti pozele si va dati seama ce consistenta are aluatul :)
 
 
 
Reteta publicata in Alte retete. Etichete: , .
loading...

141 comentarii la reteta Cum se fac galustele din gris

  1. ALINA

    DRAGA AMALIA SA STI CA E O IDEE FOARTE BUNA ACEEA DE A AJUTA FETELE INCEPATOARE IN ALE BUCATARIEI.O MULTIME DE FETE NU STIU SA GATEASCA POATE DOAR SA FACA UN CARTOF PRAJIT SI EVENTUAL OUA OCHIURI.CAND ESTI LA INCEPUT ESTE FOARTE GREU MAI ALES DACA NU AI O MAMA CARE SA TE AJUTE.DESI EU NU MAI SUNT CHIAR O INCEPATOARE GATESC DE APROXIMATIV 6 ANI NICI MIE NU IMI IES GALUSTELE DE ACEEA NICI NU PREA FAC.TU AI FOARTE MULTA EXPERINTA SI SFATURILE TALE CHIAR SINT BINE VENITE.APROPO ESTI PREA MODESTA PTR CA CHIAR ESTI PROFESIONISTA SI PTR MULTE DINTRE NOI ESTI UN MODEL.TE PUP SA AI O ZI BUNA SI FRUMOASA ASA CA DE PRIMAVARA!

    Raspunde
    • Angelica

      Am ancercat reteta ta de galuste si mi-au iesit super bune si pufoase.Bafta si cat mai multe retete

      Raspunde
      • Amalia

        multam fain :)

        Raspunde
        • cipri

          ..nu stiu cum pui tu 13 14 linguri de gris..eu la 2 oua ..pun 9 linguri rase.si ies perfect…la 10 linguri ies beton…la 13..cum iti ies pufoase..????:)))))

          Raspunde
          • Alina

            exact,eu am pus 12 si au iesit tari si se vede la mijloc asa aluatul uscat :)) ..data viitoare pun 9 mai bn

  2. gabriela

    salut amalia .ma numesc gabriela si sunt o fana a blogului tau am incercat multe retete propuse de tine ultima fiind pui cu bere,ceapa si kaizer care a iesit dementiala.sotul meu abia a terminat de manacat si ma intreba cand mai fac.imediat i-am pasat reteta si surorii mele.vroiam sa te felicit pentru ceea ce faci si in legatura cu galustile la noi se fac in felul urmator oua batute o lingura de untura si gris pana ajunge la consistenta dorita,si ies foarte moi.la noi asa se fac,dar data viitoare o sa fac dupa reteta ta.

    Raspunde
  3. Amalia

    Draga Alina esti tare draguta, iti multumesc , ma gandeam eu ca topicul asta o sa ajute pe cineva … fac sondaje printe prietenele mele care nu prea stiu sa gateasca :), le intreb ce li se pare complicat de facut si incerc sa explic. Daca tot le explic lor de ce sa nu afle si altele ? Si uite asa mai ajut pe cineva :).Te pup si spor la galuste ! :))

    Raspunde
  4. Amalia

    Draga Gabriela daca ai stii cate retete am scrise si neincercate :)), mai ales cu pui ! Daca vrei incearca reteta de pulpe umplute,iti ia un pic de timp la dezosat si umplut dar merita efortul . Cat despre galuste/galusti am retinut ideea :).

    Raspunde
  5. Vio

    Buna Amalia. Sigur ca va ajuta pe cineva aceste sfaturi! In ce priveste profesionalitatea ta sau nu… esti tare priceputa si ce faci e cu gust. Vroiam sa te intreb, uitandu-ma pe reteta de gomboti cu prune, se pot folosi prune uscate? Aici unde locuiesc eu sunt foarte acre, celelalte. Multumesc

    Raspunde
  6. dora

    Amalia draga mea…ti-am vazut prajitura prestata in week-end..super ti-a iesit…foarte apetisanta…te astept pe la mine unde te asteapta doua premii…le meriti din plin…pupacesc cu mare drag o fata frumoasa..

    Raspunde
  7. Elena

    Salut Amalia,

    in ultimele saptamani se pare ca gatim aceleasi chestii in weekend. Am facut si eu ciorba de perisoare, ma uit al tine pe blog si tu ai facut-o. Am facut cremsinit, imediat vad ca si tu:). Asa ca acum ghici ce am facut eu ieri? :))

    PS: f fain blogul tau.

    Crenguta

    Raspunde
  8. Emma

    Nu stiu cum se face, dar de fiecare data cand ma uit la blogul tau mi se face o pofta de ce ai gatit tu de n-ai idee :) Si culmea, in cazul de fata: nu ma omor dupa galusti ;)

    Sunt binevenite sfaturile tale pt toata lumea, crede-ma. Sunt sigura ca esti o sursa de inspiratie pentru multi si multe :)

    Faci o treaba minunata si tin sa iti multumesc pt efortul depus :)

    Raspunde
  9. laura laurentiu

    Am lansat un concurs culinar pe care il gazduiesc pe blogul meu, viziteaza-ma daca vrei sa participi.

    Raspunde
  10. Anonymous

    Sau:
    Bati albusurile spuma, incorporezi repede galbenusurile si apoi vreo 2-4 lingur de gris pana capata consistenta dorita (putin mai tare decat arati tu acolo). In felul asta renunti la praful de copt sau bicarbonat – care nu pica tuturor bine la stomac. In rest se fac identic cu ce-ai explicat tu :)
    Te pus si scuza-mi comentariul daca te-a suparat intr-un fel :P

    Raspunde
  11. Vicky

    te astept cu doua premii pe blogul meu.

    Raspunde
  12. Amalia

    Vio eu nu am incercat niciodata cu prune uscate dar ma gandesc ca ar merge… poate ar trebui puse la inmuiat cateva ore inainte de-a le folosi .

    Raspunde
  13. Amalia

    Dora pentru mine esti mereu o sursa de inspiratie :). Iti multumesc pentru retete si vin sa ridic premiul !

    Raspunde
  14. Amalia

    Crenguta ce coincidenta ! :))Daca tot gatim la fel te-as ruga sa-mi scrii idei sau sfaturi , mi-ar prinde bine eu tot timpul schimb cateceva la retete :)

    Raspunde
  15. Amalia

    Laura iti multumesc pentru invitatie trec pe la tine :).

    Raspunde
  16. Amalia

    Anonim iti multumesc pentru sfat, nu ma supar deloc, ma bucur cand cineva vine cu idei si sfaturi,eu de cat timp le fac le „nimeresc” consistenta si fara praf de copt, dar ca sa fiu sigura m-am obisnuit sa pun putin. E foarte bun sfatul tau , multumesc ! O zi frumoasa iti urez :)

    Raspunde
  17. Amalia

    Recunosc ca de cate ori am facut galustele de gris am mers pe nimerite, prima data au iesit tari ca piatra, a doua oara s-au imprastiat…Cu timpul am capatat oarecare experienta, insa ale tale par de vis! Eu in ultimul timp faceam galustele cu faina de pasca evreiasca, ies putin mai tari dar au un gust aparte. Am sa le fac insa si dupa reteta ta cu prima ocazie. Pupici

    Raspunde
  18. Elena

    Buna Amalia,

    de data asta le-am facut dupa reteta mamei – ea bate 2 albusuri spuma, dar am pus si jumatate de lingurita de bicarbonat de sodium stinsa cu otet si 2 linguri de ulei. De asemenea, eu scot niste supa separat si le fierb la foc mic (acoperita cratita) si cand is aproape gata le intorc usor cu lingura sa nu fie uscate pe o parte.

    Crenguta

    Raspunde
  19. Amalia

    Crenguta te-as ruga sa incerci si metoda asta, o sa vezi ca ies bune si pufoase :). Iti multumesc ca ne-ai scris si varianta ta.

    Raspunde
  20. Anonymous

    amalia te pup.am incercat pentru prima oara supa de galuste si datorita tie am avut un succes neasteptat,auzisem la multe pers ca galustele ies tari si imi era cam teama sa ma apuc de treaba,dar ti-am urmat instructiunile sigura pe mine ca nu voi da gres si asa a fost,ms mult

    alina:*

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>