Pui cu bere, ceapa si sunca

O reteta super buna, neaparat sa o incercati ! Preluata de pe un forum italian ( deja v-am obisnuit ), incercata repede… rezultatul de un succes rasunator ! :)).

Ingrendiente:
1 pui de 1 kg ( eu am folosit pulpe inferioare cam 700 g)

 

700 ml bere ( eu am pus doar 500)
2 lingurite condiment pentru friptura de pui
2 cepe mari
30 g unt ( puteti inlocui cu ulei)
200 g bacon afumat ( eu am folosit kaizer)
piper
ulei , aprox 7 linguri

 

Se spala puiul si se taie bucati ( in cazul meu doar am spalat pulpele).
Ceapa se taie felii mai grosute, kaizerul lamele . Se pune intr-o tigaie putin unt si 3 linguri ulei si se caleste ceapa impreuna cu kaizerul.

Intr-o alta tigaie , mai adanca ( poate fi si o cratita) se pune restul de unt si ulei si pulpele ( bucatile de pui ) condimentate. Se prajesc cateva minute la foc mare, intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc usor. Se adauga ceapa si kaizerul si berea. Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic 30-40 min. Incercati carnea cu o furculita , daca mai trebuie sa fiarba mai lasati cat timp este necesar. Servim cu mamaliguta sau cartofi piure. Sosul este excelent !

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: .
loading...

53 comentarii la reteta Pui cu bere, ceapa si sunca

  1. Amalia

    Heei ma bucuur dej ramai datoare cu o reteta din Focsani :). Weekend fain!

    Raspunde
  2. ALINA PIATRA NEAMT

    AM FACUT DEJA MULTE RETETE DE LA TINE,IAR RETETA ASTA ESTE FACUTA IN BUCATARIA MEA DES.MULTUMIRI SI COMPLIMENTE SI DE LA MUSAFIRII MEI

    Raspunde
  3. Amalia

    Cu drag Alina :).

    Raspunde
  4. Adrian

    delicioasa a fost, vreau sa iti spun ca am incercat mai multe retete si toate au fost foarte bune, tine-o tot asa esti cea mai buna

    Raspunde
  5. adrian

    am postat reteta si pe contul meu de facebook , sper ca nu e o problema :D

    Raspunde
  6. Amalia

    Nicio problema Adrian :).

    Raspunde
  7. alina

    imi pare rau dar nu mi-a placut, nici carnea nici sosul..:(

    Raspunde
  8. Amalia

    Alina imi pare rau ca nu ti-a placut , poate reteta nu e pe gustul tau :(.

    Raspunde
  9. mihaela

    absolut delicioasa aceasta reteta de bere cu pui , am incercat-o si este fffff buna .

    Raspunde
  10. anca

    Tocmai am terminat de preparat aceasta reteta. Am fost putin sceptica, recunosc, dar…..mi-au fost intrecute asteptarile. Este extraordinar de buna.!!!!! Usor de pregatit, ingrediente la indemana. Cu siguranta voi mai repeta reteta. Multumesc pt reteta Amalia!

    Raspunde
  11. Georgiana

    Am încercat și eu rețeta ta și ne-a plăcut mult de tot, puiul iese fraged, iar sosul este foaaaaret bun! Mulțumesc pt. rețetă!

    Raspunde
  12. Carmen

    E interesanta reteta. Am sa o fac cat mai repede.Reteta cu pui cu 40 catei de usturoi unde o pot gasi?
    Multumesc si felicitari pentru retete.

    Raspunde
    • Amalia

      tot la retete cu carne de pui

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>