Paste cu fructe de mare

Paste cu fructe de mare (IMG 29122)   imagine reteta
Reteta asta mi se pare foarte potrivita pentru o seara de vineri … nu din acelea cu fotbal , cum am avut eu :)) ci o seara cand ai vrea sa mananci ceva bun( doar e vineri , facem exceptie :)) si sa porti o discutie la un pahar de vin… Mie imi plac fructele de mare  foarte mult , as manca zilnic ( pentru asta ar trebui sa ma mut in Spania, cred ) asa ca am cumparat saptamana trecuta si le-am pregatit vineri. Se fac foarte usor.

Ingrendiente:
400 g paste ( eu am folosit spaghete si cateva macaroane , punga de spaghete era inceputa :( )
400 g fructe de mare ( eu am folosit mix)
150 ml vin
sare
3 catei de usturoi
3 linguri ulei

Punem apa la fiert intr-o oala cu putina sare si un strop de ulei. Cand da in clocot adaugam pastele si le fierbem conform indicatiilor de pe punga.
Intre timp incingem uleiul in wok, adaugam usturoiul , eu am pus si verde , lasam sa se prajeasca si apoi il scoatem si il aruncam . Punem fructele de mare congelate direct in tigaie, adaugam vinul si le lasam pana scade zeama.
Paste cu fructe de mare (pas11)   imagine reteta
Potrivim de sare si apoi adaugam pastele scurse sub jet de apa rece. Amestecam de cateva ori si servim imediat.
Paste cu fructe de mare (pas22)   imagine reteta
Se procedeaza la fel si cu fructe de mare proaspete. 

Reteta publicata in Pizza, paste. Etichete: .
loading...

7 comentarii la reteta Paste cu fructe de mare

  1. alina

    draga amalia, paste cu fructe de mare fac si eu, in special cu midii. cu o mica diferenta – calesc putin usturoi si putina ceapa verde sau praz, adaug midiile si spre sfarsit rosii proaspete decojite si taiate cu toporul. cand il servesc, adaug patrunjel proaspat. si, uite asa, o sa ajung la 150 kg. te pup

    Raspunde
  2. Amalia

    Alina draga daca renunti la paste si ramai doar cu fructele de mare nu te ingrasi garantat :)).Am retinut reteta ta si daca ajung prin Metro cumpar midii si o incerc. Mersic!

    Raspunde
  3. MB

    Un mic sfat – pastele se fierb fara ulei, doar cu sare – o lingura de sare cel putin la litru de apa. Daca sunt de calitate nu ar trebui sa se lipeasca sau sa se moaie – ma refer la pastele/spaghetti cu cel putin 12 g proteine, fara ou. :-)

    Raspunde
  4. Amalia

    MB iti multumesc mult pentru sfaturi, eu sunt destul de derutata cand citesc unele retete, de ex. si chestia asta cu uleiul , in unele scria, in altele nu … oricum eu ascult de tine :), am impresia ca esti mai bine informata in domeniul asta. Daca mai ai sfaturi le astept cu drag. Iti urez un weekend placut!

    Raspunde
  5. MB

    Cu multa placere ! :)
    Pai si eu foloseam ulei, pina s-a nimerit sa am un prieten made in italy pt care pastele sunt ceva intre adoratie si fetis :D .. + obiect de colectie, in ordinea preferintei – Barilla, De Cecco, Voiello, Garofalo.. si evident lista ramine deschisa experimentelor, cu conditia, asa cum am zis si mai sus sa respecte o anumita proportie in compozitie.. si daca se poate sa fie facute prin tuburi (cred ca asta e termenul) de bronz – suprafata devine mai rugoasa si nu numai ca nu se lipesc dar tin mai bine sosurile… la fel de rugoase ies si cele facute manual, nu pe cale industriala… o mentiune speciala pt cele integrale – de preferabil sa fie din categoria bio, din moment ce in general pesticidele se concentreaza in invelisul extern al bobului de griu.
    Sper ca nu ti-am facut capul calendar :D dar ma bucur sa pot aduce informatii in plus, daca stiu ceva.
    Am azuns tirziu sa iti multumesc pentru urare, asa ca acum e rindul meu sa iti urez un weekend excelent :)

    Raspunde
  6. Dany

    Bune bune!
    Si noua ne plac foarte mult fructele de mare, asa ca am facut o adaptare cu aveam prin casa, si anume creveti rozalii si o cutie de somon la fel de rozaliu.
    Mmmm, au iesit super!!!

    Raspunde
  7. Amalia

    Mmmm sa va fie de bine :).

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>