Meringue ( bezea ) cu cacao

Meringue ( bezea ) cu cacao (IMG 32744)   imagine reteta
Ce poti sa faci cu 2 albusuri? Reteta de mai jos , foarte simpla si foarte dulce :). Reteta o am dintr-o revista , mi-am salvat-o sa o fac atunci cand am prea multe albusuri.

Ingrediente:
2 albusuri
120 g zahar pudra
1/2 lingurita faina de malai
1/2 lingura cacao

Se pun albusurile intr-un bol deasupra unei oale cu apa fierbinte astfel incat castronul sa nu atinga apa , se adauga in ploaie zaharul si se amesteca cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza amestecul.
Meringue ( bezea ) cu cacao (merengue11)   imagine reteta
Luam castronul de pe abur si apoi mixam albusurile pana obtinem o pasta alba si lucioasa. Adaugam si faina de malai si amestecam. Scoatem mixerul din functiune ,adaugam cacao si amestecam usor cu o lingura de metal, nu mult sa ramana dungi de cacao. Punem intr-o tava cu lingurita bezele cat mai inalte si le coacem la foc mic o ora.
Meringue ( bezea ) cu cacao (merengue22)   imagine reteta
Servim ca atare sau cu frisca. Mie mi s-au crapat putin cred ca focul era prea tare.

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: .
loading...

22 comentarii la reteta Meringue ( bezea ) cu cacao

  1. Elena

    Bună, Amalia,
    Vasul cu apă trebuie să stea pe foc între timp? Vreau să fac rețeta asta și să-mi iasă bine :)
    Mulțumesc!

    Raspunde
    • Amalia

      Da :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>