Mancare de mazare


Pe masura ce se apropie weekendul gatesc mancaruri tot mai rapide :)). La asta nu stiu cum sa-i spun , tocanita sau mazare scazuta… alegeti ce denumire vreti, e gata doar in 15 minute !

Ingrendiente:

1 cutie de mazare conservata ( echivalent a 450 g mazare)
1 ceapa mica
200 ml bulion sau suc de rosii
1 lingura amidon alimentar sau faina
sare
1 foaie dafin
3 linguri ulei

Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste la foc mic timp de 3 -4 minute. Se adauga mazarea strecurata si spalata sub jet de apa rece ( daca aveti congelata o fiebeti putin inainte). O „invartim” de cateva ori si adaugam sucul de rosii amestecat cu faina si apoi punem si foaia de dafin.

Lasam sa dea in cateva clocote, amestecand din cand in cand, apoi adaugam sare dupa gust. Servim ca atare sau cu carnaciori

Reteta publicata in Preparate cu legume. Etichete: .

S-ar putea sa-ti placa:

17 comentarii la reteta Mancare de mazare

  1. Marcela S.

    Buna idee pentru pranz maine. Mii de multumiri. Pup.

    Raspunde
  2. Anonymous

    Am descoperit de cateva zile blog-ul tau. Bestiale retete. Imi place faptul ca incerci sa gatesti cat se poate de sanatos….fara prea multe prajeli.
    Referitor la mazare…ai incercat vreodata sa o faci cu smantana (sau iaurt gras) si mult marar?
    Prietenul meu spune ca e bestiala.

    PS: deja am ales cateva retele d’ale tale pentru a le gati saptamana asta

    Raspunde
  3. Amalia

    Anonim ma bucur ca-ti plac retetele incercate de mine … cat despre mazare eu reteta cu smantana o fac asemanatoare cu asta si la sfarsit pun mult marar tocat… cu iaurt nu am incercat, ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai scrie reteta pentru ca sotul meu e fan mazare :))

    Raspunde
  4. CaraYman

    Acum ma apuc sa o fac ca mi`ai facut o pofta..

    Raspunde
  5. Amalia

    Astept sa-mi spui cum ti-a iesit … dar neaparat cu carnaciori pe langa , da? :)). Un weekend frumos iti urez :).

    Raspunde
  6. Anonymous

    Cum as putea sa gatesc aceasta mancare fara sa calesc ceapa?

    Raspunde
  7. Amalia

    Poti sa pui ulei sa se incinga, apoi mazarea si ceapa sa o adaugi ulterior tocata marunt. Daca nu-ti place ceapa poti sa o scoti de tot :). O zi frumoasa !

    Raspunde
  8. crisbri

    Mamaaaaaaa, din ce incurcatura m-ai scos. Nu stiam ce sa gatesc repede. Este o reteta super si arata fffff bine. Acum ma duc sa o fac. Multumesc frumos pentru retete.

    Raspunde
  9. laura

    Buna Amalia, iti urmaresc blog-ul in fiecare zi…ma ajuti f mult dandu-mi idei ce sa gatesc. Chiar azi incerc reteta asta…pup dulce.
    O primavara frumoasa…asa cum iti doresti…

    Raspunde
  10. Amalia

    Buna Laura , multumesc pentru aprecieri zilele astea nu prea am postat … de .. stii tu astenii de primavara , dar incerc sa recuperez :).

    Raspunde
  11. anonom

    eu folosesc de fel mazarea ,,Bond…””(intelegeti voi, fara reclama) este foarte buna si foarte gustoasa, eu o pun la sfarsitu mancarii, o mai las doar 2-3 clocote apoi opresc focul si presar marar deasupra!! incercati si voi!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumim :).

      Raspunde
  12. patratel

    Daca e mancare, mancare sa fie! Eu in loc de ceapa folosesc usturoi pe care-l tai marunt si-l pun intr-o oala cu 3-4 linguri de ulei de masline, incins bine. Nu prajesc usturoiul mai mult de 10-15sec dupa care adaug boabele de mazare. Dupa ce le calesc 15-20min adaug apa fiarta doar atat cat sa acopere mazarea si le las sa fiarba circa 20min. In acest timp prepar o scrobeala din 1 lingura de faina si circa 1l lapte (cine vrea poate sa faca cu smantana) pe care le voi turna peste mazarea aproape fiarta si le las sa mai fiarba pana dau in 2-3clocote.La final presar marar sau patrunjel (frunze) taiat marunt si acopar vasul cu un capac pentru ca mancarea sa preia aroma.Sunt de principiul ca sarea si piperul sa si le puna fiecare dupa necesitatile proprii.

    Raspunde
    • Amalia

      Excelenta reteta , o sa o incerc si eu sotul adora mazarea :).

      Raspunde
  13. Marius

    nu se mai adauga apa dupa ce am adaugat sucul de rosi ?

    Raspunde
  14. Luminita

    Draga Amalia,
    Eu nu prea gatesc, dar cand mi-e pofta de ceva, ma cufund in acest site, ma uit la retete si ma satur privind si simt si aroma lor. Sunt si eu ardeleanca, si tu imi aduci in casa aroma mancarurilor mele preferate, cum le pregatesti si pozele, sunt ca atunci cand le fac sub ochii mei, iar gustul… trebuie sa fie ca cel …de la mama. Cu siguranta si fara indoieli. Eu nu le pot nimerii ca mama. Ma aflu in Qatar, iar tu imi aduci in casa aici….” mirosul de acasa”.
    Iti urez multa sanatate, sa poti scrie cat mai multe retete, si sper sa fii apreciata pentru ceea ce faci pentru noi, esti o minune.

    Raspunde
    • Amalia

      Luminita iti multumesc mult pentru cuvintele frumoase, mi-au mers direct la suflet, stiu ca e greu cand esti departe de casa dar uite ca asa cum scrii tu iti mai amintesti de mancarea de la mama gatind cate o reteta… ma bucur ca retetele mele iti sunt pe plac :)…te pup si toate cele bune.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>