Cremsnit (cremes)

Cremsnit (cremes) (IMG 33066)   imagine reteta
Eu ii zic cremes la prajitura asta, asa stiu ca-i zice in Ardeal si este preferata mea . Am mai multe variante de crema , vreo 3 chiar.. cu budinca, cu frisca si asta de mai jos :). Promit sa le postez pe toate, pe masura ce le fac. Deocamdata prima varianta …
Ingrendiente:
2 foi de cremes cumparate
1,5 l lapte
7 oua
100 g amidon alimentar sau faina
250 g zahar
3 plicuri zahar vaniliat
25 g gelatina alimentara
Se freaca galbenusurile cu zahar, pana obtinem o crema spumoasa si apoi se adauga amidonul si o cana de lapte. Separat se pune la fiert restul de lapte cu zaharul vaniliat. Se adauga amestecul de oua si zahar si se amesteca continuu la foc mic pana ce crema se ingroasa. Se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece si se amesteca pana se incorporeaza in crema.
Cremsnit (cremes) (cremes11)   imagine reteta
Lasam sa se raceasca si apoi adaugam albusurile batute spuma tare. Cremsnit (cremes) (cremes22)   imagine retetaPunem castronul la rece in frigider si mai lasam pana incepe sa se intareasca.
Intr-o tava punem prima foaie , apoi crema ( eu am pus un cadru metalic de jur-imprejur ca sa se aseze frumos) si apoi ultima foaie taiata patrate in prealabil ( este mai usor sa taiati prajitura asa) si dam la frigider cateva ore. Pudram cu zahar si servim. Cremsnit (cremes) (IMG 33455)   imagine retetaEste delicioasa , crema este potrivit de tare, daca vreti sa stea “bat” puneti 30 de g gelatina . Puteti sa puneti un strat de frisca peste crema ( 250 ml ) .
Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

S-ar putea sa-ti placa:

30 Responses to Cremsnit (cremes)

  1. Giorgi spune:

    Hmmm…trebuie sa fac cat de curand si eu un cremsnit, arata suuuuper :) Am si eu o reteta de crema de la mami…delicioasa, desi un pic mai greut de facut…yammmy mi-ai facut poooofta!!!!!

  2. Dana din Bacau spune:

    Am facut si eu reteta de cremsnit…am avut un real succes.
    Blogul tau este pentru mine sursa de idei culinare.
    Te pup si tine-o tot asa.

  3. Amalia spune:

    Dana ma bucur mult ca ti-a iesit ,eu caut deja retete pentru Craciun :).

  4. Lale spune:

    Draga Amalia spune-mi si mie ce dimensiuni ai la tava ..eu am luat foietaj si nu stiu daca nu e cam putin ptr. cita crema o sa iasa.
    Pupici

  5. Amalia spune:

    Lale nu ma stiu :) aprox 30×40 .

  6. alina spune:

    astazi am incercat reteta!
    buuun!
    ne-a placut! eu am pus 150 gr de zahar si in albusuri pt ca nu mi se parea suficient de dulce crema si cum mie imi plac dulciurile'dulci" :)))am zis sa fie cat mai dulce.
    e buna o rama dintr-aia metalica ( eu nu am avut) pentru ca o modeleaza frumos, crema nu mai aluneca
    multumim Amalia!

  7. sorana spune:

    Crema o lasi sa se raceasca de tot inainte de a adauga albusurile batute?

  8. MONI884 spune:

    Este cea mai buna reteta de cremes pe care am gasit-o pana acum.Felicitari!!!Azi am facut-o a doua oara dar eu am mai adaugat si un plic cu budinca de vanilie si am pus 30g de gelatina,este super buna !!!Mai buna ca si cea cumparata de la cofetarie.Multumesc pentru aceasta reteta minunata,pe care am sa o fac toata viata de acum inainte.Pana acuma am tot cautat o reteta de cremes cum se facea mai demult cand eram eu mica si nu am gasit nici una ca a ta.Meriti toate aplauzele!!!Mai astept si alte retete de-ale tale!!!FELICITARI inca o data!!!! :))))

    • Amalia spune:

      Moni multumesc mult pentru aprecieri, vad ca esti foarte entuziasmata asta inseamna ca chiar ai cautat mult o reteta pe gustul tau :). Sper sa incerci si alte retete de pe site si sper sa iti si reuseasca! Te pup si astept si alte impresii :)).

    • ligi spune:

      si budica cand o adaugi in reteta? k vreau sa incerc si eu aceasta reteta..dar sunt incepatoare..

      • Amalia spune:

        ligi nu am folosit budinca la aceasta reteta doar un amestec de galbenusuri cu lapte si zahar in care am adaugat gelatina … te rog sa citesti cu atentie reteta.

  9. Raluca spune:

    Se inmoaie foiele cu aceasta crema?Va intreb pt.ca am mai facut cremsnit cu foi de cumparat cu o altfel de crema , si nu s-au inmuiat deloc foile.Am mancat doar crema :)

  10. Raluca spune:

    Multumesc pt. raspuns!Dar cum sunt, cum pot fi mancate daca nu sunt un pic moi?

  11. ilioara spune:

    30 grami de gelatina??????? Careva are idee ce inseamna? Faceti beton nu crema. Stiu ce spun sant de meserie. Nu luati de buna tot ce va sfatuiesc unii care se improvizeaza cofetari profesionisti. Pofta buna!

    • Amalia spune:

      Cred ca am scris 25g, gelatina. Eu stiu ca 10g gelatina sunt pentru 500 ml lichid si la 1500ml lapte si 7 oua cred ca 25 de grame nu e prea mult. Poate ai putea sa ne scrii proprotia corecta. Multumesc mult :).

      • DORINA-MIHAELA spune:

        E minunata reteta
        .Felicitari Amalia.Mi-am salvat-o la favorite si e singura care o fac cand mi se face pofta de cremes.25gr de gelatina e numai bine.Sunt 2 pliculete si jumatate care alaturi de maizena intareste crema la fix.Nici prea beton,nici sa curga.O imbratisare calda de aici din Spania.

  12. Dany spune:

    Am facut si eu crema astazi, doar jumatate din cantitate.
    Pana acum crema nu mi s-a intarit, chiar daca am pus 15g de gelatina… Sa speram ca se va lega. Am sa revin cu vesti.

  13. maria spune:

    foarte buna !Super reteta

  14. Simona spune:

    de ce e necesara gelatina daca se foloseste amidon sau faina?

  15. razvan spune:

    bravo ests foarte bun .tineo tot asa mersi .

  16. LENGHEL IOAN spune:

    MI SE PARE FOARTE SIMPLA RETETA NU STIU CE GUST O AVEA SPER SA FIE BUNA

  17. LENGHEL IOAN spune:

    MI SE PARE SIMPLU DAR SA VAD GUSTUL TOT LAUDE SA VEDEM

  18. Cesslava spune:

    Vai, arata demential prajitura asta! Nu am gustat niciodata cremsnit, dar presupun ca este o bunatate! Ador prajiturile cu mere, dar asta cu budinca chiar e o nebunie! Un lucru nu mi-e clar..aluatul creme, este cumva foietaj? Sau se poate inlocui cu foietaj? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>