Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare (ciorba de perisoare)   imagine reteta

Nici nu am observat ca nu am postat reteta asta. Ciorba de perisoare este una din preferatele mele si eu nu prea mananc ciorbe. Reteta se poate adapta in functie de preferinte adica ciorbita poate fi alba cu smantana , rosie cu bulion.

Ingrendiente

Pentru perisoare:
400 g carne tocata mixta
2 linguri orez
1 ou
sare, piper

Pentru ciorba:
2 morcovi
1 patrunjel
1/4 de telina
1 ceapa mica
1 rosie
1 ardei
250 ml bors sau zeama de varza murata ( moare )
sare
2 galbenusuri
200 ml smantana

Se da zarzavatul pe razatoarea mare si se caleste in putin ulei. Se adauga apa cam 3 litri si se lasa sa fiarba .
Ciorba de perisoare (ciorba de perisoare 2)   imagine reteta
Carnea se amesteca cu oul si orezul ( nu-l spalati sa „adere” mai bine) , sare si piper. Se fac perisoare de marimea unei nuci si se pun cu grija in zeama fierbinte ( faceti focul mic cand le puneti si dupa ce ati terminat cu ele puteti sa il mariti ). Lasati sa fiarba, adaugati rosia, ardeiul ( eu le-am pus congelate) si putina sare.
Ciorba de perisoare (ciorba de perisoare 3)   imagine reteta
Dupa 1 ora probati perisoarele, daca sunt fierte adaugati zeama de varza sau borsul , lasati sa dea cateva clocote si apoi stingeti focul. Separat amestecati galbenusurile cu smantana si adaugati putin cate putin din zeama fierbinte. Turnati amestecul inapoi in ciorba .
Ciorba de perisoare (ciorba de perisoare 4)   imagine reteta
Daca doriti adaugati 1 legatura de patrunjel tocat ( eu il pun la fiecare in farfurie atunci cand mananc) si un ardei iute tocat .
Ciorba de perisoare (ciorba de perisoare 5)   imagine reteta

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: , .

57 comentarii la reteta Ciorba de perisoare

  1. Roza

    M-am hotarat intr-o zi sa nu mai fac ciorba de perisoare cu bulion, asa ca am folosit reteta de la tine. Mi-a iesit foarte buna asa ca am sa mai gatesc dupa retetele tale :)
    Te pup de la Turda.

    Raspunde
  2. Amalia

    Roza multumesc pentru incredere :).Te pup si eu si sper sa mai incerci si alte retete de pe blog .

    Raspunde
  3. mamide sara

    Vaaaai, ce idee buna. Am intrat acum sa vad ce sa mai gatesc, ca iar sunt in pana de idei :(((… si de timp, si am dat de ciorbita mea favorita… ce-i drept nu si a fetitei, dar a sotului, da. Ms de idee. eu o gatesc ca pt sot, care nu mananca smantana ( se poate asa ceva?) adica dreasa cu galbenus desfacut in apa, iar perisoarele le fac doar din carne de vita fara nimic in afara condimente…orezul il pun dispersat in supa, iar la final, lesutean. Oricum sper ca maine sa arate si a mea la fel ca a ta! Felicitari

    Raspunde
    • Amalia

      Sunt multe variante a retetei de ciorba de perisoare, eu am mancat si cu perisoare din carne de pui. Sper sa-ti placa si varianta asta :).

      Raspunde
  4. magionne

    o ciorba extraordinara Amalia!Felicitari

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult :)

      Raspunde
  5. andreea

    buna.am incercat si eu reteta ta, numai k eu am facut perisoarele din carne de pui, a iesit o ciorbita extraordinara. felicitari

    Raspunde
    • Amalia

      Andreea sa stii ca si pe mine ma bate gandul sa incerc si eu cu carnita de pui.

      Raspunde
      • andreea

        merita incercat. prietenul meu numai ciorba de perisoare ar manca, e innebunit dupa ea:).reteta ta este si usoara si fffffffffff gustoasa. multumesc mult

        Raspunde
  6. victoria

    multumesc pt retetele tale bune si f.gustoase –nota 10

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag, ma bucur ca sunt pe gustul tau :).

      Raspunde
    • Amalia

      Cu drag, ma bucur ca sunt pe gustul tau :).

      Raspunde
  7. jep

    azi ma apuc de asta .

    Raspunde
  8. bianca _biutza

    buna! as vrea sa incerc si eo reteta ta dar este o mica problema …..la fetita mea nui plac legumele razalite !Eu cand fac ciorba de perisoare pun legumele taiate mai mari!As vrea sa te intreb daca nu te superi daca razalesc legumele se observa in ciorba?As vrea tare mult sa incerc si varianta ta!Multumesc si astept raspuns!!!!!!!A…..si felicitari pentru retetele minunate!!!!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Se observa :), pune-le taiat mai mari nu-i problema gustul e acelasi :).

      Raspunde
  9. Day:)

    e minunata reteta!!!am facut si eu cirba mi-a iesit super buna ,pana si bunicu’ mi-a laudat-o !!! sunt un adevarat fan al retetelor tale!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult si pofta mare la ciorbita!

      Raspunde
  10. Lia Dana

    Multumesc pentru reteta, Amalia. Mi-a iesit chiorba de perisoare! Sa-ti bati copiii nu alta :).

    Raspunde
    • Amalia

      Sa va fie de bine !

      Raspunde
  11. cormos Ibolya

    Este o ciorba foarte buna,fac cel putin odata pe saptamana.Am icercat sa nu acresc prea tare si am pus tarhon si putin otet de tarhon.Restul am facut dupa reteta ta.Incercati si voi.Ai retete foarte tari!!!!.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru aprecieri :).

      Raspunde
  12. Loredana

    Acuma am terminat ciorba de perisoare… a iesit enorm de buna si de gustoasa… desi o fac a 2a oara in viata mea :))) multumim pt retetele tale minunate :* o duminica placuta sa ai .. defapt sa aveti!!!

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult, o sa postez si o alta varianta a ciorbei de perisoare sper sa o incerci si pe asta :)

      Raspunde
  13. andreea

    as avea si eu o intrebare la coirba de perisoare trebuie neaprat telina si patrunjel radacina???

    Raspunde
    • Amalia

      Nu neaparat, dau un gust bun dar daca nu iti plac poti renunta la ele. Sa-mi scrii cum ti-a iesit :).

      Raspunde
  14. laura bianca

    Draga Amalia
    Am preparat aceasta ciorba de perisoare la ziua fetitei mele care a implinit 1 anisor ,si a fost un succes.
    Multumesc pentru retete. Tot ce am incercat de pe site-ul tau a iesit foarte bun.
    O seara placuta iti doresc.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc, sper sa mai incerci si alte retete :)

      Raspunde
  15. Elena

    Buna Amalia,

    Am facut si eu ciorba de perisoare si a iesit deosebit de buna.In fiecare zi iti urmaresc blogul si recunosc ca am facut multe retete.in special prajituri :) ne-ai ajuta mult daca ai posta retete si de bebelusi :)

    Raspunde
  16. nico

    Nu am mai facut niciodata ciorba de perisoare…. o sa incerc reteta astazi,sper sa.mi iasa! Arata foarte frumos!

    Raspunde
    • Amalia

      Sper sa-ti reuseasca :).

      Raspunde
  17. Felicia

    Buna Ama,

    As dorii sa fac ciorba de perisoare, dar cu ce as putea sa inlocuiesc borsul ? Aici unde eu sunt nu este, zeama de lamaie ar fii buna?
    Multumesc, si felicitari pentru blog.

    Raspunde
    • Amalia

      Da este in regula :) sa-mi scrii daca ti-a placut :)

      Raspunde
  18. Alina BH

    Buna Amalia. Am incercat azi ciorba de perisoare facuta dupa reteta ta. E suuuuper buna. Chiar nu stiam ce supa sa fac, si am gasit intamplator blogul tau(apropo, felicitari pentru blog). Abia astept sa incerc si ciorba falsa de burta.
    Sanatate, si spor la gatit si tie. Pupici !

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc pentru apreciere si sunt convinsa ca o sa mai gasesti retete pe gustul tau :).

      Raspunde
  19. Andreea

    Arata ca o ciorba de burta si cred ca este foarte gustoasa. O sa incerc sa le fac din carne de vita, porc , slanina si oaie. Sper sa arate la fel de bine.

    send by : http://www.lenjerii-romanesti.ro

    Raspunde
  20. edi.sasu

    E maxim de buna reteta.Eu am facut intocmai cum e reteta dar am pus 1/2 l de bors si o lingura sanatoasa de vegeta de legume. A iesit o nebunie,trebuie sa astept ca ma frige la limba….dar tot o mananc toata!
    Mutumesc de reteta Amalia!

    Raspunde
    • Amalia

      Cu drag si sa nu uiti de ardeiul iute pentru ciorba :)

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>