Ciorba de cartofi cu afumatura

Ciorba de cartofi cu afumatura (IMG 27788)   imagine reteta 
Ciorba de cartofi nu-i prea place sotului meu dar imi place mie. Cea cu afumatura ii place lui, asa ca  incerc sa fac un compromis de genul ciorba de cartofi cu afumatura :)).
Pentru o ciorba „adevarata” avem nevoie de:
afumatura ( ciolan, costita)
2-3 morcovi
1 patrunjel
1/4 de telina
o felie de gulie
2-3 cartofi
1 lingura pasta de ardei sau 1 ardei
2 frunze de dafin
tarhon
200 ml bulion
1 lingura faina
busuioc
Se pune afumatura in apa rece la fiert si dupa cateva clocote se arunca apa, se completeaza cu alta  ( cam 4l de apa) si se pune din nou la fiert. Se adauga legumele curatate si taiate cubulete ( inafara de cartofi), tarhonul, busuiocul si frunzele de dafin. Cand carnea este fiarta o scoatem, lasam sa se raceasca putin ,o taiem bucatele si o punem  inapoi in oala.Adaugam si cartofii curatati si taiati cubulete. Separat facem rantasul astfel; punem putin ulei intr-o craticioara, adaugam faina,amestecam continuupana se desface putin si adaugam bulionul sau sucul de rosii. Turnam amestecul inapoi in oala si lasam sa mai dea cateva clocote. Eu nu am acrit-o deoarece a fost suficient de acra de la bulion. E tare buna mai ales iarna sau in iernile prelungite ca si acum :).

Reteta publicata in Supe, ciorbe. Etichete: , .
loading...

14 comentarii la reteta Ciorba de cartofi cu afumatura

  1. Medena (-Melitta-)

    That looks delicious!
    I have left you an award in my post Awards!!! Please take both, or just one! :)
    Cheers!

    Raspunde
  2. Carmen

    da…sunt foaret bune ciorbele cu afumaturi…eu mai fac cu fasole boabe…nu alba…tarcata cum ii spun eu…e un soi cu boaba mai mare si cu pete pe ea….si nu mai fac rantas …ca se ingroasa de la fasole…imi place in schimb sa bag ou batut si smantana :)

    Raspunde
  3. Amalia

    Carmen stiu de ce fasole vorbesti :), e foartee buna, grasa si dulceaga , eu nu sunt adepta rantasului dar trebuie sa ma conformez :)).

    Raspunde
  4. Anonymous

    delicios

    Raspunde
  5. Sorina

    Iti doresc o primavara insorita si calduroasa

    Raspunde
  6. Amalia

    Sorina multumesc pentru urare,asemenea iti doresc si tie!

    Raspunde
  7. Amalia

    am incercat cateva retete de pe site-ul tau si mi-au iesit delicios….acum cand caut o retete de pe internet caut prima oara pe site-ul tau….bafta in continuare si sa postezi cat mai multe retete….

    Raspunde
  8. amalia

    am uitat..chiar acum pregatesc ciorba de cartofi cu reteta ta…:)

    Raspunde
    • Amalia

      Amalia ma bucur pentru ca retetele sunt pe gustul tau :)…. te rog cand cauti pe internet sa cauti hai sa gatim si nu Amalia :).

      Raspunde
  9. ama

    buna…… vreau sa spun ca mi-a iesit foarte bine ciorbita de cartofi iar acum pregatesc o ciorbita de fasole boabe cu afumatura…..(amalia)…..pupici

    Raspunde
    • Amalia

      Buna, buna cu niste ceapa rosie alaturi :).

      Raspunde
  10. negoita simona

    Tare bine arata

    Raspunde
  11. alina

    buna!
    testata…dar fara gulie si tarhon…si cu completare de zeama de lamaie…mie imi plac ciorbele mai acrisoare!
    mi-a placut cum a iesit!

    Raspunde
  12. valentin

    felicitari , ma bucur ca in sfarsit cineva precizeaza si catitatile de apa care se pun in oala asa ceva rar , bravoo tine tot asa

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>