Chili con carne

Trebuia sa incerc reteta asta macar pentru sotul meu caruia ii plac chestiile picante ( si la propriu si la figurat :))) asa ca am pus-o in aplicare.

Ingrendiente:
500 g carne tocata de vita
250 g fasole rosie fiarta ( se gaseste la conserva)
150 g porumb fiert
1 ardei iute
1 lingurita chimen
1 lingurita zahar
1/2 lingurita chilli
300 ml bulion ( suc de rosii)
2 cepe
5-6 catei usturoi
2 ardei grasi colorati
sare, ulei
Se toaca ceapa marunt si usturoiul si se calesc impreuna cateva minute, apoi se adauga carnea tocata si se lasa pana scade zeama si carnea incepe sa se faramiteze.
Separat se pune 100 ml bulion cu ardeii taiati cubulete si se fierbe timp de 5 minute.
Se adauga ardeii la amestecul de carne, se pune fasolea, porumbul, condimentele , zaharul, ardeiul iute tocat restul de bulion ( in reteta scria si 300 g rosii decojite si taiate cubulete )si se fierbe aprox 1 ora . Se serveste cu smantana si tortilla.

Personal nu m-a „dat pe spate” mancarea asta dar este interesanta prin combinatiile de ingrediente , eu zic ca merita incercata macar o data :).

Sursa de inspiratie este revista „Secretele bucatariei”.

Reteta publicata in Preparate cu carne de vaca. Etichete: .
loading...

16 comentarii la reteta Chili con carne

  1. ALINA

    CRED CA ESTE FOARTE BUNA RETETA CU CHILI DUPA CUM ARATA AM MANCAT SI EU O DATA SI DUPA CUM ARATA A TA CRED CA E FOATRE BUNA.ORICUM TOT CEEA CE GATESTI TU ARATA FOARTE BINE SI FOARTE APETISANT(un lucru destul de important).AMALIA APROPO TE-AI GANDIT LA UN MENIU ANUME DE PASTE?

    Raspunde
  2. Amalia

    Alina scumpa nu m-am gandit, sigur vor fi chestii traditionale gen oua rosii, miel… cozonac nu fac ca nu-mi place, fac un tort sau o prajitura… e greu trebuie sa tin cont si de ce-i place sotului meu … s-ar putea sa fiu plecata si atunci nu mai fac nimic :) inca nu stiu , daca ai tu idei scrie-mi, mi-ar face placere. Pup!

    Raspunde
  3. ALINA

    AMALIA EU IN ZIUA DE PASTE O SA FIU LA SERVICIU,MUSAFIRI NU O SA AM ASA CA O SA FAC TOT MANCARURI TRADITIONALE SI BINENTELES OUA ROSI(NU FAC ALTE CULORI PTR CA NU IMI PLAC)MA GANDEAM CA LA CUM GATESTI TU O SA AI CASA PLINA DE MUSAFIRI SI O SA PREGATESTI MULTE CHESTII.ORICUM E BINE SA FI MUSAFIR NU?NU GATESTI MULT NU SPELI O CARUTA DE VASE))))

    Raspunde
  4. Amalia

    :))) asa e Alina zici tu ceva , eu sunt obisnuita sa vina multa lume la noi … insa cateodata crede-ma ca ma satur sa fiu gazda, asa ca mai plec si eu de acasa dar numai la ai mei eu sunt de conceptia ca sarbatorile de Pasti se petrec in familie (si asa ne intalnim destul de rar), las ca facem schimb de idei :)).

    Raspunde
  5. Ruxi

    Salut Amalia!Interesanta reteta..eu nu am incercat sa fac nimic picant pana acum.Cat timp ti-a luat sa faci asta?

    Raspunde
  6. Amalia

    Ruxi depinde de carnea de vita ( in cat timp se face), mie mi-a luat cam 1 ora si jumatate :).

    Raspunde
  7. michigan girl

    Amalia, daca pui carnea de vita in tigaie inainte de a pune ceapa diferenta e mare.
    Eu fac chilli tot timpul…Si e bun…Incearca daca vrei asa:
    Pui carnea in cratita fara ulei si fara nimic. O amesteci pana cand se face. O poti lasa in bucati mai mari sau sa o sfarami pana e marunta de tot. Cum iti place tie. Eu adaug si oregano si cumin la ea in timp se se prajeste. CAnd e toata maronita o bag la strecuratoare. Sa se scurga toata zeama aia de pe ea. Ca nu-mi place cum miroase. Porumbul il folosesc intotdeauna crud nu fiert. E altfel de „texture”
    Daca faci carnea asa e gata in cateva minute. Restul merge cum ai spus tu. Prajesti ceapa (si un gogosar verde), adaugi carnea stoarsa care e acum gatita, si adaugi ce-ti place tie. Eu, condimente, rosii, fasole fiarta,la sfarsit porumbul si daca e prea subtire o ingros cu faina de malai foarte fina.
    That’s all.
    Incearca poate ai sa-ti schimbi parerea de chilli. Sper….

    Raspunde
  8. Amalia

    Hey, iti umultumesc pentru sfaturi, am citi atent ce mi-ai scris si sa stii ca am sa incerc si varianta ta, partea cu strecuratul e de retinut… porumb crud nu prea am de unde sa iau raman la cel conservat … restul o sa fac asa cum ai scris,te anunt cum a iesit :). O zi frumoasa iti doresc !

    Raspunde
  9. Jacktels Kochbuch

    Hallo Amalia,

    in 30 de Ani de bucätärit am probat Chili con Carne sute de Variationen.
    Methoda ta este perfectä. Singurul lucru care pun eu incä innäuntru este Schokolade amäruie sau dacä nu Cacao.
    Da asta este incä o treabe de Gustul lui fiecare. Variante cu Schokolade le place numai la foarte multä lume.
    Foarte bine aratä Cili al täu. Kompliment.
    Salutäri Jacktel

    Raspunde
  10. Amalia

    Draga Jacktels iti multumesc mult pentru aprecieri, am vazut ca mi-ai scris la multe retete , ma bucura asta, eu nu am atata experienta in bucatarie dar imi place mult sa gatesc :) si sa ajut si pe altii sa invete sa gateasca.Imi suna cunoscut chestia cu ciocolata amaruie … din cate imi amintesc am vazut o mancare mexicana unde se punea ciocolata la sfarsit…era cu carne de pui :).

    Raspunde
  11. michigan girl

    Amalia asa spun si eu. Ciocolata amaruie in chilli e specifica in Mexico.
    Eu iarna si cand nu este sezonul porumbului cumpar congelat. Daca gasesti congelat e bine, daca nu….O fi bun si din cutie.Doar ca cel proaspat e putin mai crocant. Pocneste intre dinti. Eu am observat ca daca nu strecor carnea de vita, toata zeama aia da gust la chilli, si nu e gustul ce mi-l doresc. Asa ca… Te rog incerca din nou, e una din mancarile preferate la noi acasa, si e tare buna la incalzit oasele iarna:)
    Vara o fac foarte des, si e de obicei vegetariana reteta.
    Cu mult drag, sunt un mare fan, sa sti,
    Dana.

    Raspunde
  12. Bianca

    Superb Blog. Acum l-am descoperit și tare mă bucur.
    Abia aștept să încerc rețetele de aici :)

    Raspunde
  13. Amalia

    Multumesc Bianca esti draguta, sper sa iti reuseasca majoritatea sunt usor de facut ( o sa vezi asta) … ti-am vizitat si eu blogul tare fain , sper sa am timp sa il citesc mai in amanunt :).

    Raspunde
  14. jp_tm

    Cand se pune zaharul?

    Raspunde
  15. Amalia

    Scuze , alaturi de celelalte ingrediente, completez acum reteta :).

    Raspunde
  16. Diana

    Salut! Reteta originala contine chimion, nu chimen. Desi fac parte din aceeasi familie gusturile sunt complet diferite! Multa atentie!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>