Tocanita de pipote si inimi

Tocanita de pipote si inimi (IMG 23144)   imagine reteta
Recunosc ca-mi place mamaliga si tocanita , doar cu asta am crescut… tin minte ca atunci cand eram mica era tare greu pentru bunica sa imparta o inima, o pipota si un ficat de pui la cativa nepoti :)). Asa ca in amintirea vremurilor din copilarie ( si nu numai) am facut aceasta tocanita.
Avem nevoie de:
600g ( o caserola) pipote si inimi de pui
2 cepe mari
1 lingura boia dulce
100 ml bulion
sare, piper
1 lingura faina
ulei
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei , intr-o cratita cu capac pana se inmoaie si devine sticloasa ( puneti putina apa sa nu se prajeasca prea tare). Se adauga boia , se amesteca de cateva ori si apoi se pun maruntaiele spalate. Amestecam pana acestea se albesc putin ( vezi foto). Se acopera cu apa , se adauga sare, bulion si daca aveti 1 lingura pasta de ardei.
Tocanita de pipote si inimi (IMG 230222)   imagine reteta
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte, separat se amesteca faina cu putina apa si se toarna in oala, amestecand mereu.Lasam sa mai dea cateva clocote. Se potriveste de sare si piper . Servim cu mamaliguta si muraturi .
Tocanita de pipote si inimi (IMG 23100)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , .

25 comentarii la reteta Tocanita de pipote si inimi

  1. Aonofriesei Alina Ioana

    imi place forte tare sa mananc dar din cauza greutatii nu mai am voie .Asta este doar miros .POFTA BUNA

    Raspunde
    • Aonofriesei Alina Ioana

      dar cel mai mult imi place slanina cu mamaliga

      Raspunde
      • Amalia

        Ioana poti manca dar portii mai mici :), daca ai probleme cu greutatea uita-te la retetele cu legume poate gasesti ceva pe gustul tau .

        Raspunde
  2. mihaela

    acum am terminat de facut tocanita,a esit super buna.este prima oara cand intru pe blogul tau ,retetele sunt foarte detaliate,sunt usor de facut si asa mai avem si noi o mana de ajutor caci ramanem in pana de idei.te felicit Amalia si tine/o tot asa.

    Raspunde
    • Amalia

      Multumesc mult pentru aprecieri, sper sa gasesti cat mai multe retete pe placul tau.

      Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>