Tocanita de pipote si inimi

Tocanita de pipote si inimi (IMG 23144)   imagine reteta
Recunosc ca-mi place mamaliga si tocanita , doar cu asta am crescut… tin minte ca atunci cand eram mica era tare greu pentru bunica sa imparta o inima, o pipota si un ficat de pui la cativa nepoti :)). Asa ca in amintirea vremurilor din copilarie ( si nu numai) am facut aceasta tocanita.
Avem nevoie de:
600g ( o caserola) pipote si inimi de pui
2 cepe mari
1 lingura boia dulce
100 ml bulion
sare, piper
1 lingura faina
ulei
Se toaca ceapa marunt si se caleste in ulei , intr-o cratita cu capac pana se inmoaie si devine sticloasa ( puneti putina apa sa nu se prajeasca prea tare). Se adauga boia , se amesteca de cateva ori si apoi se pun maruntaiele spalate. Amestecam pana acestea se albesc putin ( vezi foto). Se acopera cu apa , se adauga sare, bulion si daca aveti 1 lingura pasta de ardei.
Tocanita de pipote si inimi (IMG 230222)   imagine reteta
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt fierte, separat se amesteca faina cu putina apa si se toarna in oala, amestecand mereu.Lasam sa mai dea cateva clocote. Se potriveste de sare si piper . Servim cu mamaliguta si muraturi .
Tocanita de pipote si inimi (IMG 23100)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate din carne de pui, rata, curcan. Etichete: , . Salveaza legatura permanenta.

25 Responses to Tocanita de pipote si inimi

  1. Danelutza spune:

    Doamne, ce foame mi-ai facut. Delicioasa papita si cu mamaliguta calda, se duce repejor in burta. Multumesc pentru masa virtuala.

  2. Amalia spune:

    Daneluza daca ai stii cate mese virtuale am eu :))

  3. DiAnais spune:

    O reteta extraordinara! Si eu o fac cu placere, desi diferit. (http://kitchenettearomas.blogspot.com/search/label/pipote). Si chiar mi-am amintit si eu cu drag cum fugaream inimioara de la pui prin oalele bunicii. :)

  4. Amalia spune:

    Am vazut retetaaa :))… si altele foarte interesante !

  5. mereszroly spune:

    mai intii de toate vreau sa-ti spun ca ai niste retete ffffff bune,ma bucur mult ca te-am gasit si am si facut deja Tort de zahar ars,de ziua indragostitilor,a iesit SUUUUUUUPER BUN.FELICITARI!!!!KEEP GOING!!! CAROLINA.

  6. Amalia spune:

    Carolina iti multumesc pentru aprecieri, tortul de zahar ars este preferatul sotului meu :).Te pup si sper sa mai incerci si alte retete, daca ai nelamuriri nu ezita sa-mi scrii.

  7. alinna22 spune:

    Buna Amalia,am dat peste blogul tau cand eram in cautarea unei retete acum cateva saptamani,de atunci te-am adaugat la favorite si mereu trag cu ochiul la tine cand vreau sa fac ceva bun,sper ca in cativa ani sa fiu si eu asa profesionista ca tine,se vede ca pui suflet in tot ceea ce faci!Imi plac si descrierile retetelor tale…jos palaria in fata ta!!!pupici si multumesc pt ajutorul pe care mi-l dai cu aceste retete minunate:*

  8. Amalia spune:

    Alinna abia acum am vazut mesajul tau, iti multumesc pentru aprecieri daca ai vreo nelamurire nu ezita sa ma intrebi.Promit sa-ti raspund repede :).

  9. disa spune:

    mie imi place fara rosii, doar cu sos alb si usturoi.
    Mancarea copilariei mele.

  10. Amalia spune:

    Buna, buna si asa eu asa fac tocanita de pui :).

  11. steluta spune:

    una dintre retetele, de pe blogul tau, care mi-a iesit f buna=i-a placut sotzului.
    O sa mai adaug cate un mic comentariu si la restul.

    Amalia multumesc frumos ca imparti cu noi secretele tale :)

  12. Amalia spune:

    Steluta cu mare drag, toti sotii ma indragesc mai ales al meu :)). Sper sa incerci si alte retete de pe blog si sa fie pe gustul vostru. O zi frumoasa iti urez!

  13. Purple D spune:

    Yum, yum, YUM!! Fac maine si eu! Am gasit aici la magazin in State faina de mamaliga (la sectiunea specialitati internationale ha ha :) – cu 4 dolari 500 g ?! ) si numai asta mananc in loc de paine.

    Sunt insarcinata in luna a patra si nu "poftesc" altceva decat mancare romaneasca! Nu dulciuri, nu fast food, numai mamaliga cu branza si smantana, ardei umpluti…:-) De aceea ma bucur ca am gasit blogul tau! :-)

  14. Mihaela spune:

    Aseara am gatit aceasta tocanita, desi urmaresc mereu ce ingrediente mai pui la mancarurile care imi trec prin minte sa le gatesc. As dori sa te intreb daca stii cumva prajitura "doina" din foi de napolitana cum se face?

  15. Amalia spune:

    Mihaela eu conosc 2 prajituri cu foi de napolitana , una cu maimulte foi si crema cu zahar ars parca si cealalta cu 2 foi si ceva crema cu bucatele de rahat … seamana vreuna cu Doina ?Scrie-mi cum arata si gasesc eu reteta :).

  16. Mihaela spune:

    Sunt patru foi de napolitana si crema. Are gust de fondant, este sub forma unui triunghi echilateral, doar doua laturi date prin ciocolata.
    Am intrebat si spre dezamagirea mea, cica nu pot sa fac aceasta crema, la cofetaria noastra se face la o "masina" speciala. Poate ai tu vreo idee?

  17. florin spune:

    amalia nu am avut cont dar a fost neaparat sa imi fac , viitoarea mea sotie lucreaza in schimburi iar cand e schimbul doi gatesc eu ,e a patra reteta pe care o fac de pe blogul tau il am deja la favorite sunt foarte delicioase si imi place enorm cum explici concret ce trebuie facut oricine le poate gati daca ai place si isi da putin interesul, multumesc ca existi alaturi de tine primesc numai aprecieri , in viitor sper sa ma bag si la deserturi inca o data multumesc

  18. Amalia spune:

    Cu drag Florin sa va fie de bine :)

  19. GENGHIZ spune:

    AMALIA AI CELE MAI COMPLETE RETETE DE BUCATARIE FELICITARI, DATORITA TIE AM REUSIT SA FAC MAMALIGUTA CU TOCANITA DE INIMIOARE PENTRU PRIMA OARA IN VIATA, FACAND O SURPRIZA PLACUTA FAMILIEI MELE.

  20. Amalia spune:

    Felicitari ! Sper sa incerci si alte retete o sa vezi ca nu sunt grele deloc :).

  21. Aonofriesei Alina Ioana spune:

    imi place forte tare sa mananc dar din cauza greutatii nu mai am voie .Asta este doar miros .POFTA BUNA

  22. mihaela spune:

    acum am terminat de facut tocanita,a esit super buna.este prima oara cand intru pe blogul tau ,retetele sunt foarte detaliate,sunt usor de facut si asa mai avem si noi o mana de ajutor caci ramanem in pana de idei.te felicit Amalia si tine/o tot asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>