Saramura de crap

Saramura de crap (IMG 23011)   imagine reteta

Desi suntem ardeleni, ne place pestele :)), asa ca il prepar destul de des… nu am vreo reteta speciala, de la mama de la prieteni… de pe net :). Reteta asta o am de la un amic mai vechi, preparata in varianta cu imbunatatiri :).
Avem nevoie de :
1 crap de 1-1,5 kg
2 ardei ( unul rosu si unul verde)
2 rosii
1 ardei iute
2-3 catei de usturoi
250 ml suc de rosii
sare, piper
1 foaie de dafin ( optional)
Pestele se curata de solzi si de intestine ( nu-mi place deloc chestia asta, dar nu am incotro), se spala bine in mai multe ape si se taie bucati sau se lasa intreg. Se sareaza bine si se pune la copt pe gratarul de la aragaz. Dedesubt se pune o tava cu apa.
Saramura de crap (IMG 22811)   imagine reteta
Intre timp punem pe foc o oala cu apa ( vreo 2,5l) , ardeii grasi, rosia , le taiem felii le prajim putin pe gril si apoi le punem in oala cu apa.
Saramura de crap (IMG 22833)   imagine reteta
Mai adaugam ardeiul iute taiat felii, usturoiul tocat, sucul de rosii, piper si optional o foaie de dafin. Dupa ce pestele s-a prajit indeajuns il scoatem cu grija si il punem in oala.
Saramura de crap (IMG 22888)   imagine reteta
Lasam sa stea cateva minute cu capacul pus si focul stins( sa se patrunda bine ) si apoi il servim bineinteles cu mamaliguta.

Saramura de crap (IMG 22988)   imagine reteta

Reteta publicata in Preparate cu peste, fructe de mare. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

8 Responses to Saramura de crap

  1. Flor spune:

    Mmmm…ce buna! cam asa o fac si eu. Si noi mancam destul de des peste mai ales aici langa mare!

  2. dan_ilie10 spune:

    Sfat !!
    In apa se pot fierbe la inceput capul si coada de la peste ( aprox. 10 min ). Dupa ce au fiert , capul si coada se arunca si se pun legumele.

  3. binalcom spune:

    reteta este fff buna dar puneti crapul pe gratar de carbuni!!!!!rezultatul este INCOMPARABIL….POFTA MARE(nu uitati un pahar de vin alb sec)

  4. nicole spune:

    multumesc pt postare. am cautat sa fc si eu saramura de crap si uite ca am gasit reteta ta postata si am facut saramura ånca o data multumesc a esit super nu ma asteptam sa iasa felicitari amalia.:-*:-)

  5. Silvia spune:

    saramura, ca sa iasa adevarata, se coc legumele pe gratar, la fel si pestele. la aragaz este asa, mai mult sa iti satisfaci putin pofta, dar nu se poate compara cu saramura facuta “pe gratar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>